Jump to content

RAID0 με WD Raptors,αξίζει?

corsa

Recommended Posts

Εχω 2 Raptors και ελεγα μηπως τους βαλω σε Raid stripped mode.

Ξερετε αν εχει αξιολογη αυξηση στην ταχυτητα?

Μη τους βαλω σε Raid αν δεν αξιζει μιας και ειναι πανακριβοι οι ατιμοι...

Εχω ενα 64μπιτο 3400αρι με το Κ8Τ800 της VIA.

Ευχαριστω

ναι λογικα δουλευει.Εγω σκευτομαι αν τα windows θα bootαρουν. Μια φορα που ειχα δοκιμασει σε ενα αλλο υπολογιστη να αντιγραψω win2k απο IDE->SATA το partition αντιγραφτικε αλλα τα windows δεν τρεχανε, το συστημα ετρωγε φρικη και εκανε reset μονο του. Ελεγα μηπως υπηρχε κανα κολπο που δεν ξερω

OK το εστησα χτες. Θα ποσταρω αργοτερα benches του hdtach.

Τους εβαλα σε RAID0 ευκολα χωρις να ξανακανω install τα windows.

Χρειαστηκε να installαρω τα drivers του raid οσο ακομα ετρεχα τα windows απο τον IDE.

Μια στα γρηγορα που το δοκιμασα παντως εδειξε sequential γυρω στα 120Μb και burst 180Μb.Ειναι σχεδον 2πλασια ταχυτητα σε σχεση με ενα IDE 8αρη barracuda

που εχω.

Τοσο θα επρεπε να ειναι?

Δε μου φανηκε παντως στην πραξη να εχει μεγαλη διαφορα...

Σε πολλα πραγματα στους υπολογιστες βλεπεις την διαφορα μονο οταν ξαναγυριζεις προς τα πισω. Δηλαδη απο 1GB ram πεσεις στα 512 , και απο 2 raptor raid πεσεις σε ενα απλο σκληρο. Θα ποσταρω και εγω το βραδυ τα αποτελεσματα απο τους δικουσ μου ραπτορ σε raid.

Αντε την επομενη βδομαδα ελπιζω να τους εχω και εγω....ερωτηση ο Daidalos μου ειπε οτι οι καινουργιοι raptor 74 ερχονται μονο με sata συνδεση για τροφοδοσια ....δεν εχουν δλδ και molex....ισχυει αυτο?Ξερει κανεις τπτ...στο σιτε της western δεν μπορεσα να βρω κατι...

Αρχική απάντηση από ison

Αντε την επομενη βδομαδα ελπιζω να τους εχω και εγω....ερωτηση ο Daidalos μου ειπε οτι οι καινουργιοι raptor 74 ερχονται μονο με sata συνδεση για τροφοδοσια ....δεν εχουν δλδ και molex....ισχυει αυτο?Ξερει κανεις τπτ...στο σιτε της western δεν μπορεσα να βρω κατι...

Και να σου πω οτι απο οτι ειδα σημερα που ηρθαν μερικοι απλοι 80αρηδες WD οπως λεει και ο corsa εχουν και αυτοι μονο το sata connector. Το ιδιο και οι seagate!

Αρχική απάντηση από Daidalos

Και να σου πω οτι απο οτι ειδα σημερα που ηρθαν μερικοι απλοι 80αρηδες WD οπως λεει και ο corsa εχουν και αυτοι μονο το sata connector. Το ιδιο και οι seagate!

Για να δουμε αυριο παω να τους παρω...απλα ηθελα να τους βαλω στους shielded του ocz γιαυτο(ασε που τα sata connectors μου φαινονται ψιλομουφα...δεν κουμπονουν καλα)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.