corsa Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2005 Εχω 2 Raptors και ελεγα μηπως τους βαλω σε Raid stripped mode.Ξερετε αν εχει αξιολογη αυξηση στην ταχυτητα?Μη τους βαλω σε Raid αν δεν αξιζει μιας και ειναι πανακριβοι οι ατιμοι...Εχω ενα 64μπιτο 3400αρι με το Κ8Τ800 της VIA.Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 3, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2005 Καλώς ήλθες φίλε corsa Σαφώς και αξίζει, το γρήγορο θα γίνει γρηγορότερο. Ρίξε και μία ματιά εδώ, έχει αρκετές καταχωρήσεις με raptors σε raid 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Φεβρουάριος 3, 2005 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2005 Καλώς μας ήλθες!Το raid με τους raptors είναι ότι γρηγορότερο μπορείς να κάνεις σε sata αυτή τη στηγμή...Αν έχεις τα λεφτά και θέλεις την ταχήτητα αξίζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsa Φεβρουάριος 3, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2005 ΟΚ ευχαριστω πολυ παιδια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsa Φεβρουάριος 3, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2005 ξερετε αν μπορω να μεταφερω το installation των win2000 απο τον IDE στον ενα SATA (χωρις RAID) χωρις να τα ξαναστησω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Φεβρουάριος 3, 2005 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2005 Δοκιμασε τα tools που δινει η WD στο σιτε της.Εχουν επιλογη copy disk ή copy partition κ αν θυμαμαι καλα δουλευει κ σε sata Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsa Φεβρουάριος 3, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2005 ναι λογικα δουλευει.Εγω σκευτομαι αν τα windows θα bootαρουν. Μια φορα που ειχα δοκιμασει σε ενα αλλο υπολογιστη να αντιγραψω win2k απο IDE->SATA το partition αντιγραφτικε αλλα τα windows δεν τρεχανε, το συστημα ετρωγε φρικη και εκανε reset μονο του. Ελεγα μηπως υπηρχε κανα κολπο που δεν ξερω Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsa Φεβρουάριος 4, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2005 OK το εστησα χτες. Θα ποσταρω αργοτερα benches του hdtach.Τους εβαλα σε RAID0 ευκολα χωρις να ξανακανω install τα windows.Χρειαστηκε να installαρω τα drivers του raid οσο ακομα ετρεχα τα windows απο τον IDE.Μια στα γρηγορα που το δοκιμασα παντως εδειξε sequential γυρω στα 120Μb και burst 180Μb.Ειναι σχεδον 2πλασια ταχυτητα σε σχεση με ενα IDE 8αρη barracuda που εχω.Τοσο θα επρεπε να ειναι?Δε μου φανηκε παντως στην πραξη να εχει μεγαλη διαφορα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Φεβρουάριος 4, 2005 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2005 Σε πολλα πραγματα στους υπολογιστες βλεπεις την διαφορα μονο οταν ξαναγυριζεις προς τα πισω. Δηλαδη απο 1GB ram πεσεις στα 512 , και απο 2 raptor raid πεσεις σε ενα απλο σκληρο. Θα ποσταρω και εγω το βραδυ τα αποτελεσματα απο τους δικουσ μου ραπτορ σε raid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Φεβρουάριος 4, 2005 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2005 Αντε την επομενη βδομαδα ελπιζω να τους εχω και εγω....ερωτηση ο Daidalos μου ειπε οτι οι καινουργιοι raptor 74 ερχονται μονο με sata συνδεση για τροφοδοσια ....δεν εχουν δλδ και molex....ισχυει αυτο?Ξερει κανεις τπτ...στο σιτε της western δεν μπορεσα να βρω κατι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsa Φεβρουάριος 4, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2005 κατι καινουριοι απλοι 80αρηδες WD SATA που πηρα προχτες δεν ειχανε απλη τροφοδοσια. Για τους Raptor δεν ξερω αλλα μαλλον ουτε αυτοι θα εχουνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Φεβρουάριος 4, 2005 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2005 O 120άρης SATA μου (Western Digital επίσης) παίνει και την κανονική (molex) και την SATA τροφοδοσία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daidalos Φεβρουάριος 4, 2005 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2005 Αρχική απάντηση από ison Αντε την επομενη βδομαδα ελπιζω να τους εχω και εγω....ερωτηση ο Daidalos μου ειπε οτι οι καινουργιοι raptor 74 ερχονται μονο με sata συνδεση για τροφοδοσια ....δεν εχουν δλδ και molex....ισχυει αυτο?Ξερει κανεις τπτ...στο σιτε της western δεν μπορεσα να βρω κατι... Και να σου πω οτι απο οτι ειδα σημερα που ηρθαν μερικοι απλοι 80αρηδες WD οπως λεει και ο corsa εχουν και αυτοι μονο το sata connector. Το ιδιο και οι seagate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Φεβρουάριος 4, 2005 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2005 Τους δικους μου που πηρα πριν ενα μηνα ειχαν και κανονικο μολεξ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daidalos Φεβρουάριος 4, 2005 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2005 Τι ημερομηνια κατασκευης εχουν?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Φεβρουάριος 4, 2005 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2005 Αρχική απάντηση από Daidalos Και να σου πω οτι απο οτι ειδα σημερα που ηρθαν μερικοι απλοι 80αρηδες WD οπως λεει και ο corsa εχουν και αυτοι μονο το sata connector. Το ιδιο και οι seagate! Για να δουμε αυριο παω να τους παρω...απλα ηθελα να τους βαλω στους shielded του ocz γιαυτο(ασε που τα sata connectors μου φαινονται ψιλομουφα...δεν κουμπονουν καλα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daidalos Φεβρουάριος 4, 2005 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2005 Μια χαρα ειναι τα στα του ocz Και κουμπωνουν πολυ καλα στον ραπτορ! Μην ανυσηχεις! Βαλε τα shielded στα drives! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Φεβρουάριος 4, 2005 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2005 Αρχική απάντηση από Daidalos Μια χαρα ειναι τα στα του ocz Και κουμπωνουν πολυ καλα στον ραπτορ! Μην ανυσηχεις! Βαλε τα shielded στα drives! Οκ thanx for the tip :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsa Φεβρουάριος 5, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2005 ενα bench των Raptors με stripe 64k, cluster 4k τα windows μου εμφανιζουν σαν total size του Raid array 140Gb.Δε θα επρεπε να φαινεται μονο 74Gb που ειναι το μεγεθος του ενος δισκου σε Raid0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Φεβρουάριος 5, 2005 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2005 Όχι, αυτό που λές είναι στο RAID-1 (mirroring) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.