Jump to content

Σύνδεση ηχείων PC σε TV

Jokal

Recommended Posts

Καλησπέρα σας :).

Πρόσφατα αγόρασα μια LCD 32' και θέλω να συνδέσω τα Altec Lansing 5.1 ηχεία που είχα στο PC στην TV. Η TV έχει ζευγάρια left-right (ασπρο - κόκκινο) εισόδων για σύνδεση ήχου stereo, όμως τα ηχεία του PC ως 5.1 βγάζουν 3 καρφάκια που συνδέονται στην κάρτα ήχου και δεν κάνουν για τις εισόδους που έχει η TV.

Υπάρχει κάποιος adaptor ή κάτι τέτοιο για να συνδέσω τα ηχεία η χρειάζεται να αγοράσω ραδιοενισχυτή?

Απλά πάρε ένα καλώδιο που από την μία να έχει mini jack και από την άλλη 2 RCA.

Κάτι σαν αυτό

http://www.pixmania.com/gr/gr/187082/art/belkin/eae-aei-audio-y-mini-jack.html?srcid=1354

αλλά ποιο οικονομικό. Δεν είναι ανάγκη να πας να πάρεις επίχρυσο...

Χμμ έχω προσπαθήσει με ένα τέτοιο καλώδιο συνδέοντας το στην κάρτα ήχου και στην τηλεόραση αλλά δε μου δούλεψε :(. Μάλλον κάτι έκανα λάθος.

Edit

To ξαναδοκίμασα και δουλεύει μια χαρά :). Aπ' ότι φαίνεται το συνέδεα σε λάθος υποδοχές στην TV γιατί έχει διάφορες υποδοχές για ήχο.

Thanks για το reply :)

Απλα δεν θα εχεις 5.1 ηχο αλλα stereo.

Χμμ.. δηλαδή για να έχω 5.1 ήχο θα πρέπει να συνδέσω το Playstation ή το DVD Player με ραδιοενισχυτή και μετά με 5.1 ηχεία και βέβαια να είναι γραμμένο το παιχνίδι ή η ταινία με 5.1 ήχο, σωστά? :)

• 1 month later...
Χμμ.. δηλαδή για να έχω 5.1 ήχο θα πρέπει να συνδέσω το Playstation ή το DVD Player με ραδιοενισχυτή και μετά με 5.1 ηχεία και βέβαια να είναι γραμμένο το παιχνίδι ή η ταινία με 5.1 ήχο, σωστά? :)

Οχι δεν μπορεις να συνδεσεις τα Altec με ραδιοενισχυτη!! Αυτο επειδη τα συγκεκριμενα ηχεια ειναι ενεργα, εχουν δηλαδη ενσωματωμενο ενισχυτη και μπορουν να δεχτουν μονο χαμηλα σηματα προενισχυσης (Line Out). Εαν τα συνδεσεις μολις ανοιξεις το Volume του ραδιοενισχυτη θα τα δεις να τηγανιζονται με θεαματικο τροπο.

Για να εχεις 5.1 ηχο απο το DVD πρεπει να εχει η συσκευη αυτη αναλογικες εξοδους 5.1 τυπου rca. Με ειδικους ανταπτoρες μπορεις να κανεις αντιστοιχη συνδεση και λειτουργει δοκιμασμενα.

.....BVB......

Τι ακριβως θελεις να κανεις? Τι εννοεις στην εισοδο της TV? Θελεις να παιζεις απο το PC στην TV?

Το καλωδιο που χρειαζεσαι ειναι πολυ απλο. Mini stereo jack σε 2 rca. Απο την line out της καρτας στο line in της TV. (αναλογικο σημα). Απλως δεν ξερω ποσα line in εχει η tv. Το λεω αυτο γιατι εαν εχει μονο 1 εμπρος, τοτε μολις θα επιλεγεις σε ποιο AV input θα παιζει η tv δεν θα παιζει ηχο καθως η εμπρος line in εναι συνδεμενη με composite & s-video εισοδους. Αλλα λογικα εφοσον μιλαμε για hdmi θα ειναι μεγαλη LCD-Plasma οποτε θα εχει σιγουρα. Για να μην παιδευεσαι χρησιμοποιησε τα ηχεια του pc τα οποια αμα ειναι τυπου Creative-Logitech θα παιζουν καλυτερα απο την tv. Στην περιπτωση που εχεις και home cinema ανεπιφυλακτα εκει θα κανεις την συνδεση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.