vazelo1442169074 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2007 ...τα παντα πανε στραβα.Λοιπον ειχα(εχω?) το εξης συστημα: amd2000+,mobo Chaintech 7jvldeluxe,512mb ram,2hd-drives,geforce ti4200 Κλπ.Ηθελα,λογω καποιου μικροπορβληματος να βαλω μια αλλη παλια motherboard που εχω η οποιο ειναι μια albatron KX18D pro πακετο με τον επεξεραστη που ειχε πανω εναν amd2400+.Δεν δουλεψε ομως: Κατα την εκκινηση των χρ το συστημα εκανε reboot μονο του. Μετα απο αρκετο κοπο και διαολους, εβαλα ξανα την παλια chaintech αλλα.... τιποτα! Το συστημα πλεον κολλαει στην οθονη που κανει Loading τα windows.Επειδη ηταν η πρωτη(και η τελευταια μαλλον) φορα που εκανα τετοιου ειδους μεγαλη παρεμβαση στο εσωτερικο του υπολογιστη ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ή κατι δεν εκανα καλα, ή ακομα χειροτερα οτι εκαψα κατι. Υπαρχει κατι που θα πρεπει να προσεξω ?? Στο BIOS στα jumperακια??ΥΓ Να σημειωσω οτι ουτε το ledaki του σκληρου αναβει αν κ ακουγεται(ο σκληρος) αλλα αυτο ισως οφειλεται στο οτι δε θα εχω συνδεσει σωστα το βυσματακι.Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Φεβρουάριος 12, 2007 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Όταν άλλαξες τα windows έκανες repair? Αν δεν έκανες φυσιολογικό είναι να βάρεσαν γιατίέχει τελείως διαφορετικούς οδηγούς και IRQ των εξαρτημάτων τις μητρικής.Συνήθως όταν αλλάζεις μητρική , καπάκι κάνεις επανεγκατάσταση των windows ώστε να ξαναβρούν τα componets της και να ξαναπεράσουν του drivers. Εσύ δεν χάνεις τίποτα και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι μετά να περάσεις το cd με τα προγράμματα της νέας μητρικής.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Φεβρουάριος 12, 2007 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 +1. Αλλαγή μητρικής και format κατά προτίμηση πάνε μαζί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Φεβρουάριος 12, 2007 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Μπα , δε χρειαζεται φορματ απαραίτητα... επανεγκατάσταση μόνο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Φεβρουάριος 12, 2007 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Safe mode μπαινει το μηχανημα? Στο δικο μου εχω αλλαξει καμια 3αρα μητρικες χωρις format ουτε καν repair. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beisnikos_spi Φεβρουάριος 12, 2007 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Συμφωνώ, καλύτερα να κάνεις ένα format. Είμαι 99,9% σίγουρος ότι το πισάκι θα δουλέψει ρολόι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Φεβρουάριος 12, 2007 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 και πως θα κάνει backup με το format?....εγώ πιστεύω όπως λέει ο γιάννης....safe mode, να βγάλει τους οδηγους της μητρικής και ότι άλλο χρειάζεται και να ξαναπροσπαθήσει να μπει στα παράθυρα...αλλιώς repair τα windows..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Φεβρουάριος 12, 2007 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Ρε παιδια , αν γη μητρική έχει διαφορετικά υποσυστηματα απο την παλιά δεν περνάει κάν το μπουτ των ΧΡ , βγάζει μπλε οθονη και κρασάρει. Δεν μπαίνει σε ασφαλή λειτουργία. Με επανεγκατάσταση δουλευουν όλα άψογα , και χωρίς φορματ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Φεβρουάριος 12, 2007 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Ρε παιδια , αν γη μητρική έχει διαφορετικά υποσυστηματα απο την παλιά δεν περνάει κάν το μπουτ των ΧΡ , βγάζει μπλε οθονη και κρασάρει. Δεν μπαίνει σε ασφαλή λειτουργία. Με επανεγκατάσταση δουλευουν όλα άψογα , και χωρίς φορματ...Απο msi nforce2 -> abit nforce2 -> Asus a8v deluxe ( με via chipset)-> dfi nf4 expert no format ουτε καν repair. Απλα πρεπει να φροντισεις να ξυλωσεις καμποσους παλιου οδηγους. Η μεγαλυτερη πλακα ειναι πως αν θυμαμαι καλα κατα τη μεταβαση απο via στην expert ειχα ξεχασει να βγαλω drivers... Link to comment Share on other sites More sharing options...
beisnikos_spi Φεβρουάριος 12, 2007 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Μπορεί να βάλει τον δίσκο του σε ένα άλλο pc και πολύ απλά να τραβήξει τα αρχεία του σε εκείνο, κ αφού τελειώσει το format, τα ξανατραβάει. Απλά τα πράγματα.. Τα repair κλπ κλπ τα φοβάμαι, γιατί τίποτα δεν συγκρίνεται με μια φρέσκια εγκατάσταση των Windows. Τουλάχιστον εγώ, αυτό θα έκανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vazelo1442169074 Φεβρουάριος 12, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2007 Eυχαριστω παιδες. Δεν ηξερα καν οτι δε παιζουν τα win σε μια τετοια περιπτωση. Σε safe mode δεν μπανει με τπτ οποτε ξεχναω το μπακαπ, θα δοκιμασω repair η αλλιως format. Ετσι κ αλλιως το λειτουργικο το ειχα σε διαφορετικο partition. Νεοτερα το βραδυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Powerfull Φεβρουάριος 13, 2007 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2007 Συνήθως τα windows xp αντίθετα με τα 98 που φαίνονται να περνάν εύκολα από το ένα σύστημα σε άλλο, είναι πιό επιλεκτικά. Τις περισσότερες φορές δεν μπαίνουν καθόλου. Άλλες πάλι φαίνονται να δουλεύουν αλλά δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του υπολογιστή, κολλήματα, μειωμένες επιδόσεις, κτλ. Συνεπώς 9/10 περιπτώσεις το καλήτερο είναι μετά από μια αλλαγή μητρικής να κάνεις επανεγκατάσταση (το format δεν είναι απαραίτητο,απλά μπορεί να μπερδέψεις τα παλιά directories των προγραμμάτων σου με τα καινούργια), ακόμα και αν όλα φαίνονται να δουλεύουν οκ, η στη χειρότερη ένα repair. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouRLoTeR1442169168 Φεβρουάριος 13, 2007 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2007 Θα συμφωνισω με τον Greek και τον Powerfull. Με ενα repair, μπαινει στα WINDOWS και δουλευουν ολοι οι drivers ρολοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.