Pascal Μάϊος 1, 2007 Author #21 Μάϊος 1, 2007 Έχω cpu intel pentium D 820 2.8 Gzh σε μητρική 945PL neo Msi και αποφάσισα να την υπερχρονίσω. Έχω ξαναβάλει το θέμα. Από το Bios δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα αφού κολλούσα με την παραμικρή αλλαγή. Ωστόσο, από το CoreCenter της MSI και με την επιλογή Auto, η CPU μπορεί να δουλέψει άνετα, μέχρι 3,6Ghz χωρίς κανένα πρόβλημα επί ώρες με θερμοκρασία <43. Αν κάνω επανακκίνηση όμως ο υπολογιστής κολλά ή επιστρέφει στην παλιά ταχύτητα. Από ότι φαίνεται το μηχάνημα υπερχρονίζεται μέσω του CoreCenter αλλά δεν μπορεί να αποθηκεύσει τη ρύθμιση χωρίς να κολλήσει κατά την επανεκκίνηση. Κάθε ιδέα για μόνιμη ρύθμιση στη νέα ταχύτητα ευπρόσδεκτη. Αφού υπερχρονίζεται από το CoreCenter, όπως δείχνει και το Cpu_z τότε όλα είναι πιθανά... Pascal
nikchris Μάϊος 1, 2007 #22 Μάϊος 1, 2007 Απο το bios γιατι δεν μπορεις να υπερσυγχρονισεις?Μηπως δεν εχεις σωστη ταση?Τροφοδοτικο? Ποιο ειναι? Μηπως δεν αντεχει?
Pascal Μάϊος 2, 2007 Author #23 Μάϊος 2, 2007 Δες το σχετικό θέμα δοκιμάσαμε σχεδόν τα πάντα... http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=30883Kαι όμως είναι σίγουρο ότι το μηχάνημα αυτό υπερχρονίζεται με κάποιο τρόπο. Όταν δεν αντέχει το τροφοδοτικό τι συμπτώματα έχει; Pascal
efxoulis871442169250 Αύγουστος 30, 2008 #25 Αύγουστος 30, 2008 thelw na ton statheropiiso ala den pws mporw na to kanw auto basika thelw na mou pite posa fsb na anebazw kai poso cpu kai an thelei reuma na anebasw gaiti prepei na kano katei lathw mou kanei epanakinisis
MUL Αύγουστος 30, 2008 #26 Αύγουστος 30, 2008 Spread spectrum οπου βρεις καντο disable .Αυτο πρεπει να ειναι disable σε κάθε απόπειρα o/c???? υπάρχει περίπτωση να φρενάρει cpu η ram??
varachio Αύγουστος 30, 2008 #27 Αύγουστος 30, 2008 "Spread spectrum" πάντα "off". Απ'όσο ξέρω δεν φρενάρει τίποτα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.