Jump to content

7300 ψύξη

asky

Recommended Posts

Η 7300 είναι πλέον low-end λύση. Δεν απευθύνεται σε gamer και συνεπώς δεν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από εταιρείες να κατασκευάσουν τέτοιου είδους ψύκτρες που αναφέρεις.

Πολύ απλά κάποιος που θα διέθετε άλλα 30€ για ψύκτρα θα μπορούσε κάλλιστα να ανέβει λιγάκι παραπάνω και να πάει σε λύση 7600GS ή κάτι σε ATI.

Εαν εχειο παθητική ψυξη μπορεις καλλιστα να προσθεσεις ενα ανεμηστηρακι :)

βασικά θόρυβο κάνει όταν αρχίζει και επεξεργάζεται κάνα απαιτητικό παιχνίδι.

Δεν έχω κανένα παράπονο από την απόδοση της, ΠΟΛΥ καλύτερη από την ATI X1600 Pro AGP 8 αλλά κάνει θόρυβο

σνιφ

Όπως είπαμε και παραπάνω θεωρώ τις Zalman ακριβές ως λύση.

(Εξάλλου λόγω του μικρού PCB που έχει η 7300 η εγκατάσταση πολλών από αυτές θα είναι δύσκολη, αφού μπορεί να μην υπάρχουν αρκετές από τις τρύπες για τη στήριξη του συστήματος ψύξης σε αυτό)

Μπορεί να δοκιμάσει cooler για northbigde. Ορισμένα από αυτά μπορεί να είναι συμβατά με την κάρτα του.

Μπορεί ίσως να δοκιμάσει ένα fan blower κάτω από την κάρτα, εφόσον υπάρχει χώρος ώστε λίγο να διορθωθεί η κατάσταση. Κατεβάζει αρκετά τη θερμοκρασία οπότε μπορεί να μην ανεβάσει στροφές το ανεμιστήρι της 7300.

Το καλύτερο πάντως είναι να δοκιμάσει το rivatuner αν και θέλει λίγο ψάξιμο. Με αυτό μπορεί να ρυθμίσει προφίλ για την χρήση του fan (rpm) από την κάρτα γραφικών ανάλογα με τη θερμοκρασία.

(Αν έχεις κάρτα γραφικών της ASUS μπορείς να δοκιμάσεις τους δικούς της drivers και το πρόγραμμα της SmartDoctor που κάνει αυτήν ακριβώς τη δουλεία. Παρακολουθεί τάσεις και θερμοκρασίες και ρυθμίσει το fan της κάρτα ανάλογα.)

• 2 weeks later...

Εγω παλι εχω την ιδια καρτα και εχω αγορασει απο το eshop το NV Silencer 6 της ARCTIC COOLING. Τελεια εφαρμογη ακρως αθορυβη (σαν να μην εχει ανεμιστηρα) και η θερμοτητα εκτος κουτιου. Επισης να μην ξεχασω οτι κανει και για μελλοντικη αναβαθμιση σε 7600GT. Κοστος περι τα 18ευρα. ολε

http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=62&data=4&disc=

GeForce 7900 GT Series All VGA Cards

GeForce 7800 GTX Series All VGA Cards

GeForce 7800 GT Series All VGA Cards

GeForce 7600 Series All VGA Cards

δεν λέει tpt μέσα για 7800GS (agp)

έχω πάρει και το VF900 και τελικά κατέληξε στην 5700 :p

GeForce 7900 GT Series All VGA Cards

GeForce 7800 GTX Series All VGA Cards

GeForce 7800 GT Series All VGA Cards

GeForce 7600 Series All VGA Cards

δεν λέει tpt μέσα για 7800GS (agp)

έχω πάρει και το VF900 και τελικά κατέληξε στην 5700 :p

Ψάχνοντας λίγο στο google βρήκα ότι η κάρτα σου είναι δύσκολη περίπτωση. Καμιά από τις Zalman δεν ταιριάζει. Κάτι πήρε το μάτι μου για την Accelero S2 αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει διαθεσιμότητα. Επίσης ρίξε μια ματιά για την Aerocase Condor.

Και εγώ έψαχνα πριν λίγο καιρό καμιά (αερό)ψύκτρα για 7800gs και δεν βρήκα τίποτα. Τώρά που έβαλα νεράκι πάλι δεν βρίσκω water block που να ταιριάζει και να είναι συμβατό και με άλλη κάρτα σε μελλοντική αναβάθμιση:022: .

Τί άλλο θέλουν από εμάς τους agpο7800gsάδες ? Και μας τσεκουρέψανε τα 4 pipelines και την έχουν κάνει να είναι ασύμβατη με τα πάντα ? Υπομονή .....

Άμα σου πω ότι και εγώ το ίδιο έκανα μόνο που άφησα και το μαμά ανεμιστήρι σε πολύ πολύ χαμηλές στροφές ?!!!:116: Τί να κάνουμε το ρίξαμε στις πατέντες !

παιδιά κατά την ταπεινή μου άποψη...η thermaltake δεν αξίζει ....θα προτισμίσω την zalman που βλέπω πως είναι πιο μελετημένη σαν εταιρία για ψύξη...καθώς και το ότι να μην ξεχνάμε πως για να παίξουμε παιχνιδάκι στο pc από x6xx και πάνω.....δλδ 7600,8600(όταν με το καλό βγεί) κτλ...

παιδιά κατά την ταπεινή μου άποψη...η thermaltake δεν αξίζει ....θα προτισμίσω την ζαλμάν που βλέπω πως είναι πιο μελετημένη σαν εταιρία για ψύξη...καθώς και το ότι να μην ξεχνάμε πως για να παίξουμε παιχνιδάκι στο pc από x6xx και πάνω.....δλδ 7600,8600(όταν με το καλό βγεί) κτλ...

Zalman για 7800GS agp ? ποια ?? NF-900 δεν μπαίνει και τελικά κατέληξε σε μια 5700 που είχα (by the way στο κουτί έλεγε ότι μπαίνει σε 7800,στο site όμως έλεγε ότι η μοναδική 7800 που δεν μπαίνει είναι η GS :088: , NF-700 ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.