Jump to content

o/c σε gecube x1950pro 256

power636

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Απο την πρωτη μερα που πηρα την καρτα αρχισα να ψαχνομαι πως να την [ψησω].Δοκιμαζοντας τα παντα. riva tuner-atitool-atitraytool και λοιπα σε ολες τις εκδοσεις.Αποτελεσμα 0. Λιγο κερδος σε πυρηνα και καθολου σχεδον στη μνημη καθως το pc κρασαριζε οταν εκανα apply τους καινουργιους χρονισμους. Εψαξα παντου για κατι παρομοιο αλλα τα περισοτερα threads ηταν για αλλες μαρκες που χρησιμοποιουν διαφορετικη πλακετα απο την gecube και ειχαν διαφορετικα αποτελεσματα.Νομιζω και η gigabyte εχει την ιδια περιπου με την gecube.Eκτος αυτου αλλες εταιριες εχουν στο bios overdrive και την δυνατοτητα να ελενχουν την θερμοκρασια καθως και τις στροφες του ανεμισΤηρα της καρτας,ενω στη gecube oxi[τουλαχιστον ι δικια μου].Ευτηχως για μενα εχω το κουτι τις koolance το οποιο εχει σενσορα για να βλεπω τη θερμοκρασια.Να μπουμε ομως στο ζουμι.

1.κατεβαζουμε το atiwinclk

2.κατεβαζουμε το atitraytools.[εχω το 1.2.6.981]

Με το atiwinclk αλλαζουμε τα ρολογια ενα 600/702 ειναι καλο για αρχη.[εννοειται με καποιο σενσορα να βλεπουμε τις θερμοκρασιες]

Ανοιγουμε το atitraytools και αποθηκευουμε τους καινουργιους χρονισμους σε καποιο profile που εχουμε κανει,και apply.Αν δοκιμασουμε τωρα τα αποτελεσματα θα ειναι απογοητευτικα.Θα πρεπει να τσεκαρουμε load selected profile at startup απο το overclocking settings του atitraytools.

Κανουμε επανεκινηση και αυτο ηταν.

Στα ρολογια που βαζουμε στο atiwinclk ανεβενουν κατα 27 mhz [στις μνημες]

Καθε φορα που αλλαζουμε χρονισμους[παντα απο το atiwinclk]χρειαζετε επανεκινηση για να εχουν αποτελεσμα.

Στην δικια μου καρτα εβαλα ενα water block για σκληρο γιατι η μεγαλη χαλκινη επιφανεια της gecube προσφερετε .την τοποθετησα επανω με παστα και ψυγονται και ο πυρηνας και οι μνημες χωρις καθολου θορυβο.Τελος ενα μικρο fan στην ακρη της πλακετας που δεν καλυπτετε.

Οι θερμοκρασιες κυμαινονται 26 idle και 32-33 μιση ωρα artifact test.

To καλο ειναι οτι δεν εχω δει ποτε arctifact σε οτιδηποτε χρονισμο.

Αυτη τη στιγμη το δουλευω 648/864 χωρις κανενα απολητως προβλημα.Για να ανεβασω αλλο τον πυρηνα λογικα θα χρειαστω voltmod.[μεχρι τωρα τζιφος].

Στα 3dmarks εχω.

05 12305 [10467 stock]

06 6040 [4640 stock]

aguamark 124.000

Ελπιζω να βοηθησω τους ενδιαφερομενους,πριν ομως δοκιμασετε

θΑ ηθελα και την γνωμη των ειδικων μιας και δεν γνωριζω και πολλα.

Υ.Γ Καθε φορα που αλλαζουμε χρονισμους[παντα απο το atiwinclk] ΞΕΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ το load selected profile at startup απο το overclocking settings του atitraytools και το κλεινουμε γιατι θα μας γυρναει στο προηγουμενο χρονισμο.

Y.Γ Τελος ενα 115-120mhz pciex bus speed βοηθαει στη σταθεροτητα του συστηματος μετα τα 620 στον πυρηνα

post-5924-1442174574,0566_thumb.jpg

post-5924-1442174574,1348_thumb.jpg

post-5924-1442174574,2152_thumb.jpg

atiwinclk μπορείς να δώσεις ένα link για download??(έστω και με pm αν ειναι πρόβλημα)..θέλω το πρόγραμμα για o/c σε κάρτα φίλου

• 2 weeks later...

δοκιμασε το Ati tool για να αποθηκευσεις τα ρολογια σου.

μετα κατεβασε το rabit,ανοιξε το bios της καρτας και δες αν μπορεις να αλλαξεις το Vgpu απο`κει.

η αν θες στειλε μου το bios να το κοιταξω εγω.

δοκιμασε το Ati tool για να αποθηκευσεις τα ρολογια σου.

μετα κατεβασε το rabit,ανοιξε το bios της καρτας και δες αν μπορεις να αλλαξεις το Vgpu απο`κει.

η αν θες στειλε μου το bios να το κοιταξω εγω.

ριξε μια ματια και πες μου αν γινετε τιποτα .ανυπομονω

σου στελνω ακομη ενα που λεει οτι εχει ανεβασει το vcore .

gecube 256bios.rar

X1950PRO 256MB.zip

μεσω rabit δεν γινεται αλλαγη τελικα του Vgpu.

το μονο που σου αλλαξα ειναι οι ρυθμισεις στο φανακι.

φλασαρε το αν θες να δεις αν σε βολευουν ,αλλιως περνα το μαμισιο παλι.

ευχαριστω ρε γιωργο αλλα την εχω με νερο.το δευτερο bios το κοιταξες?ο τυπος λεει οτι αλλαζει το ρευμα σε 1.4.και κατι ακομα.την πρωτη φορα που πηγα να την φλασαρω με winflash εσβησε το pc και καταλαβενεις δευτερη καρτα pci με atiflash και την στανιαρα με το μαμα bios.σου λεω για το 2 bios επειδη εχει οverdrive ενω η δικια μου οχι.δεν ειναι ομως gecube.

ουτε το δευτερο bios αλλαζει.δες εδω.

attachment.php?attachmentid=14707&stc=1&d=1172403422

καταλαβα, αν το περασω θα εχω overdrive? και αν ναι κανει τιποτα η τζαμπα κοπως?το bios αυτο μαλλον ειναι απο asus θα το παρει η δικια μου?

εγω δεν θα το περναγα.αφου δεν αλλαζει το Vgpu δεν υπαρχει λογος.

ασε το Ati tool και χειρισου την καρτα απο`κει.

ευχαριστω γιωργο την αφηνω οπως ειναι ετσι κι αλλιως μαμαει.κοιταξα ολα τα βios απο gecube αλλα κανενα δεν αλλα ζει τελικα .μονο με voltmod.an σκαμπαζεις εχω ολα τα χαρακτηριστικα απα τα τσιπακια .

σκαμπαζω....αλλα αστην καρτα στην ησυχια της καλυτερα.

αφου μαμαει οπως λες δεν υπαρχει λογος παρεμβασης..

ok .ευχαριστω για το ενδιαφερον!!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.