Heatspreader Απρίλιος 24, 2007 #41 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Τι λέτε ρε παιδιά? Δηλαδή θέλει να βγάλει ίδιο score με εμένα? Πατήστε να δείτε πόσο βγάζω εγώ. Ίδιο score βγάζει η GTX με την GTS 320MB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Απρίλιος 24, 2007 #42 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Μα λογικό είναι. Ίδιο θα παίζει κάποιος ένα παιχνίδι με pentum d805 και με c2d6600 με την 8800GTX? Αν ήταν έτσι ζήτω που καήκαμε. Να παιτάξουμε όλοι τους CPU τους καινούριους. Δεν είναι θέμα bottleneck όμως. Είναι θέμα ότι αποδίδει καλύτερα το CPU.Γιατί αυτοαναιρείσαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas1442169085 Απρίλιος 24, 2007 #43 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 ρε παιδια τσιμπησα σημερα μια asus 8800gts 320mb κ με 650/1000 ο/c μεσω rivatuner και το cpu της υπογραφης βγαζω 3dmark06@1280x1024 oλα default, μονο 6285...ενω εχω δει ατομα με την ιδια καρτα να βγαζουν κ 10k score..ο cpu λετε ειναι τρομερο bottleneck ετσι? ελπιζω στα games να μην εχει τοσο σημασια..Το ότι ο επεξεργαστής σου είναι μονοπύρηνος ρίχνει αρκετά το score στο 3D Mark06.Βεβαίως το ότι στο 3D Mark06 το ίδιο σύστημα αλλά με επεξεργαστή Core 2 Duo στα 3,3GHz θα έβγαζες 8600 3D Marks, δεν σημαίνει ότι υστερείς κατά το ίδιο ποσοστό στα games.Το 3D Mark06 δεν είναι real-life test, και δεν αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις του συστήματός σου στα games.Το πόσο σου κόβει η CPU θα το δείς μόνο τεστάροντας δύο τρία games στα σωστά settings, και δοκιμάζοντας το ίδιο ακριβώς με την μόνη διαφορά στον επεξεργαστή όπου στο άλλο σύστημα θα έχεις π.χ. έναν Core 2 Duo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warlord Απρίλιος 24, 2007 #44 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 αν βαλω πανω εναν amd διπυρηνο s939(τον 4800x2 ας πουμε)θα δω διαφορα? η οπωσδηποτε θελει c2d?κ κατι αλλο, στα Mhz ειναι το προβλημα η στο οτι θελει 2πυρινο? (τον 3500+ τον τρεχω στα 2500mhz) Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas1442169085 Απρίλιος 24, 2007 #45 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Σου είπα...αν δεν δεις τι χάνεις στα games, δεν αξίζει αλλαγή CPU για ένα κωλό-3D Mark06.Με την οθόνη που έχεις, δεν χρειάζεται να αλλάξεις CPU.Βάζεις τα παιχνιδάκια σου στα 1280x1024 με 4xAA 16xAF και ησυχάζεις.Είτε βάλεις καλύτερη CPU είτε όχι, η διαφορά στα games θα είναι απειροελάχιστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iced Απρίλιος 24, 2007 #46 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Το bottleneck μεγαλο στην περιπτωση σουΔεν ειναι θεμα bootle λεμε ρε ανθρωπε... Βγαζει μεγαλυτερο στο cpu test αρα και στο overall score... Το 3D Mark06 δεν είναι real-life test, και δεν αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις του συστήματός μας στα games Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Απρίλιος 24, 2007 #47 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Oχι απόλυτα ρε μάστορα , να ελεγες για το 01 εντάξει , αλλα το 06 κατα κάποιο τρόπο εχει άμεση σχέση score / fps games Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerogero Απρίλιος 24, 2007 #48 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Ρε παιδιά δεν υπάρχει κανένα cpu bottleneck... Cpu bottleneck θα υπάρξει μόνο σε μελλοντικά παιχνίδια (και αν) όταν βάζεις οποιαδήποτε ανάλυση (από την πιο μεγάλη που υποστηρίζεται από το παιχνίδι μέχρι την πιο μικρή) και έχει κάτω από 25-30 fps το παιχνίδι με χάλια cpu ενώ με up-to-date cpu έχει πχ. 80-90 τότε λέμε ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ υπάρχει cpu bottleneck.Άντε γιατί πραγματικά αχάριστος είναι ο άνθρωπος. Από την στιγμή που παίζεις εντάξει το παιχνίδι τί ζητάς???:109: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk1442169166 Απρίλιος 24, 2007 #49 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Νομίζω πως θέμα bottleneck τίθεται αλλά μόνο στην περίπτωση των 8800 σε SLI. Σε μια μόνο 8800 δεν νομίζω πως έχουμε τέτοιο θέμα. Αλλά ακόμα και αν υποτεθεί ότι ο επεξεργαστής, μας κόβει τις επιδόσεις θα πρέπει να ζυγιστεί και το επιπλέον κόστος του μεγαλύτερο επεξεργαστή σε σχέση με τα επιπλέον fps. Δεν είναι λογικό για 5 ίσως 10% παραπάνω που ίσως και να δώσει η κάρτα να ξεφύγουμε σε εξωτικά μοντέλα επεξεργαστών.Αν τώρα τρέχεις κάτι σαν το Ice Storm Fighter τότε νομίζω πως ο επεξεργαστής, ΝΑΙ είναι υπεύθυνος για το bottleneck.EDIΤ: Όπως ήδη αναφέρθηκε το σύστημα που στήνουμε πρέπει να είναι ισορροπημένο. Δεν είναι δυνατό να πάρεις τελευταίας γενιάς κάρτα γραφικών που είναι μια γενιά μπροστά από τα υπάρχοντα παιχνίδια και ο επεξεργαστής και το υπόλοιπο hardware να είναι μια γενιά πίσω από την υπάρχουσα. Είναι θέμα ισορροπίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Απρίλιος 24, 2007 #50 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Fact 1) Δεν τερματίζει ο επεξεργαστής την κάρτα. Η game engine τερματίζει τον επεξεργαστή. Συνεπώς, όσο καλύτερα αποδίδει ο επεξεργαστής, τόσο καλύτερα αποδίδει το παιχνίδι και κατ'επέκταση η GPU ξεδιπλώνει την ισχύ της.Fact 2) Καλός ο C2D αλλά και ο Α64 καλός είναι. Ένα παχνίδι με πολύ βαριά game engine θα αποδόσει καλύτερα από τον Α64 αλλά είναι τουλάχιστον αφελές να λέμε οτι ένα Α64 Χ2 δεν κάνει για παιχνίδια ή οτι κάποιος με C2D "είδε το φως" στα παιχνίδια όταν αντικατέστησε τον Χ2 του με έναν C2D. Fact 3) Κάποιος που επιλέγει κάρτα γραφικών/σύστημα σύμφωνα με τα 3dΜark είναι αριθμολάγνος. Τέλος. Μετά τόσα χρόνια εμπειρίας από τους περισσότερους εδώ μέσα είναι τουλάχιστον αφελές (αν όχι "ύποπτο") να προτείνουν ένα σύστημα με βάση το 3dMark και να θάβουν κάποιο άλλο σύμφωνα με αυτό.Fact 4) H χρησιμότητα του 3dMark είναι η σύγκριση μεταξύ καρτών ίδιας γενιάς, συσχτισμός απόδοσης πριν/μετά το oveclocking και σε καμμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα στα παιχνίδια. Γι'αυτό το σκοπό μπορείς κάποιος να χρησιμοποιήσει το FRAPS ή το SmartFPS.Οι διαφορές που δίνει το 3dMark ανάμεσα σε παρεμφερή συστήματα αλλάζοντας μόνο τον επεξεργαστή (C2D vs A64 X2) επίσης δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές διαφορές σε πραγματικά παιχνίδια. Αυτά, αν έχω κάπου λάθος διορθώστε/αναλύστε και το συζητάμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmouzz1442169091 Απρίλιος 24, 2007 Author #51 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Όπως ήδη αναφέρθηκε το σύστημα που στήνουμε πρέπει να είναι ισορροπημένο. Δεν είναι δυνατό να πάρεις τελευταίας γενιάς κάρτα γραφικών που είναι μια γενιά μπροστά από τα υπάρχοντα παιχνίδια και ο επεξεργαστής και το υπόλοιπο hardware να είναι μια γενιά πίσω από την υπάρχουσα. Είναι θέμα ισορροπίας.Ακριβώς έτσι, ισορροπία is the magic word. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Απρίλιος 24, 2007 #52 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Βλεπω οτι πολλα ατομα νομιζουν οτι η 8800 ειναι πυραυλος.Τα πραγματα δεν ειναι καθολου ετσι.Η καρτα σερνεται μια χαρα σε shivering isles,company of heroes,FEAR XP με αναλυση 1280χ1024 4ΑΑ-16ΑF.Eιναι απλα μια καρτα με διαφορα απο τις αλλες ΔΕΝ ειναι ομως πυραυλος. Επισης πριν κανα 2μηνο ημουν με 2GB ram χ2 3800@2700 δε λεω επαιζα μια χαρα ΟΧΙ ομως οπως τωρα που κυριολεκτικα ειμαι σε μερικα παιχνιδια 20fps πανω.Γι'αυτο αναλυση 1280χ1024 με φιλτρα και πολυ της ειναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Απρίλιος 24, 2007 #53 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Eιναι απλα μια καρτα με διαφορα απο τις αλλες ΔΕΝ ειναι ομως πυραυλος.να ενας κυριος λογος για τον οποιο την αγορασαμε..το hardware πολυ λιγες φορες ηταν το προβλημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Απρίλιος 24, 2007 #54 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Γιατί αυτοαναιρείσαι?Όσο καλύτερο CPU έχεις βοηθάει. Δεν είναι όμως θέμα bottleneck. Απλά βοηθάει το Cpu. Δεν κόβει για να πούμε ότι έχεις bottleneck.αν βαλω πανω εναν amd διπυρηνο s939(τον 4800x2 ας πουμε)θα δω διαφορα? η οπωσδηποτε θελει c2d?κ κατι αλλο, στα Mhz ειναι το προβλημα η στο οτι θελει 2πυρινο? (τον 3500+ τον τρεχω στα 2500mhz)Κανένα δεν είναι το πρόβλημα και δεν χρειάζεσαι C2D. Μου φαίνεται ότι έχουμε δώσει παραπάνω αξία στους C2D από ότι πρέπει. Ναι είναι η καλύτεροι, αλλά όχι αυτοί και κανείς άλλος... Μην τρελαθούμε... Απλά βάζουν όλοι μπροστά το OC... ε και? Σιγά τα αυγά. Διαφορές έχεις μόνο στα Futermark και γενικά σε benches... Μarketing!;320904']Oχι απόλυτα ρε μάστορα ' date=' να ελεγες για το 01 εντάξει , αλλα το 06 κατα κάποιο τρόπο εχει άμεση σχέση score / fps games[/quote']Παιδιά νομίζω πως επειδή έχω αλλάξει 2 υπερPC σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα μπορώ να έχω έναν παραπάνω λόγω. Μιλάω με καλή διάθεση και όχι με υποτιμητικό style.Είχα έναν AM2 4600+ με 7900GT. Στα 3d mark έβγαζα τα μισά από ότι βγάζω τώρα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είχα τις μισές επιδόσεις. Είχα ελαφρά λιγότερες. Και ξέρετε και κάτι? Δεν τρέχει και τίποτα να μην παίξεις το game με όλα τα φίλτρα full... Μπορείς να τα βάζεις 8χ kai 4.... Βλεπω οτι πολλα ατομα νομιζουν οτι η 8800 ειναι πυραυλος.Τα πραγματα δεν ειναι καθολου ετσι.Η καρτα σερνεται μια χαρα σε shivering isles,company of heroes,FEAR XP με αναλυση 1280χ1024 4ΑΑ-16ΑF.Eιναι απλα μια καρτα με διαφορα απο τις αλλες ΔΕΝ ειναι ομως πυραυλος. Επισης πριν κανα 2μηνο ημουν με 2GB ram χ2 3800@2700 δε λεω επαιζα μια χαρα ΟΧΙ ομως οπως τωρα που κυριολεκτικα ειμαι σε μερικα παιχνιδια 20fps πανω.Γι'αυτο αναλυση 1280χ1024 με φιλτρα και πολυ της ειναι!Ε η GTX είναι πολύ μπροστά από όλες τις άλλες.... Είναι μεγάλη η διαφορά. Όχι ότι έχει να ζηλέψει και κάτι τρομερό μια 7900GT. Σίγουρα με όλα Full και τα φίλτρα στο max δεν τσούλαγε καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Απρίλιος 25, 2007 #55 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2007 Μάλιστα... Ισως λέμε περιπου τα ιδια ολοι με διαφορερικά λόγια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Απρίλιος 25, 2007 #56 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2007 Ναι απλά υπάρχουν δύο κατηγορίες. Αυτοί που είναι της ουσίας:Games Video editing και γενικά αξιοποιούν το PC καιοι βαθμολαγνείς που το έχουν μόνο για 3dmark. Οι τελευταίοι δεν είναι τυχαίο που κάνουν αναβάθμιση με το που βγεί το καινούριο.. Κάτσε να δεις σε τώρα πόσοι θα δώσουν την GTX για να πάρουν r600.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iced Απρίλιος 25, 2007 #57 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2007 Η καρτα σερνεται μια χαρα σε shivering isles,company of heroes,FEAR XP με αναλυση 1280χ1024 4ΑΑ-16ΑF.Δεν ισχυει το οτι σερνονται.... Φανταζομαι δεν εχεις δει πως αποδιδει σε 1600*1200 γιαυτο το λες.... Τωρα να εχεις GTX και 19" monitor μου φαινεται ferrari μεσα στην αθηνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Απρίλιος 25, 2007 #58 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2007 Όσο καλύτερο CPU έχεις βοηθάει. Δεν είναι όμως θέμα bottleneck. Απλά βοηθάει το Cpu. Δεν κόβει για να πούμε ότι έχεις bottleneck.αυτη ειναι η εννοια του bottleneck ρε Lafas...Κανένα δεν είναι το πρόβλημα και δεν χρειάζεσαι C2D. Μου φαίνεται ότι έχουμε δώσει παραπάνω αξία στους C2D από ότι πρέπει. Ναι είναι η καλύτεροι, αλλά όχι αυτοί και κανείς άλλος... Μην τρελαθούμε... Απλά βάζουν όλοι μπροστά το OC... ε και? Σιγά τα αυγά. Διαφορές έχεις μόνο στα Futermark και γενικά σε benches... Μarketing!κανενας δεν ειπε πως μονο οι C2D ειναι και κανενας αλλος.πηρε το ματι σου τις μειωσεις τιμων ομως?θα ηταν τουλαχιστον αφελες καποιος να μην δωσει 220Ε για ενα καινουργιο Ε6600 και να δωσει 200Ε πχ για εναν Χ2 5000+...απο δω και στο εξης,για καποιον που θελει να στησει ενα δυνατο συστημα,οι C2D ναι ειναι μονοδρομος..Παιδιά νομίζω πως επειδή έχω αλλάξει 2 υπερPC σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα μπορώ να έχω έναν παραπάνω λόγω. Μιλάω με καλή διάθεση και όχι με υποτιμητικό style.Είχα έναν AM2 4600+ με 7900GT. Στα 3d mark έβγαζα τα μισά από ότι βγάζω τώρα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είχα τις μισές επιδόσεις. Είχα ελαφρά λιγότερες. Και ξέρετε και κάτι? Δεν τρέχει και τίποτα να μην παίξεις το game με όλα τα φίλτρα full... Μπορείς να τα βάζεις 8χ kai 4.... ε τωρα δεν νομιζω να πιστευεις αυτα που λες...κι εγω εχω αλλαξει 7900GT,X1900XT κλπ κλπ,αλλα με την 8800 ειναι σαν να εχω ενα τελειως διαφορετικο συστημα..Ε η GTX είναι πολύ μπροστά από όλες τις άλλες.... Είναι μεγάλη η διαφορά. Όχι ότι έχει να ζηλέψει και κάτι τρομερό μια 7900GT. Σίγουρα με όλα Full και τα φίλτρα στο max δεν τσούλαγε καλά.τα ισοπεδωσες ολα τωρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Απρίλιος 25, 2007 #59 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2007 και να δωσει 200Ε πχ για εναν Χ2 5000+...AMD 64 x2 5200+ = 157 eurosAMD 64 x2 5600+ = 167 eurosAMD 64 x2 6000+ = 212 euros(από skroutz.gr κλασικά)...Να είμαστε και λίγο αντικειμενικοί, ετσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Απρίλιος 25, 2007 #60 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2007 αυτη ειναι η εννοια του bottleneck ρε Lafas...κανενας δεν ειπε πως μονο οι C2D ειναι και κανενας αλλος.πηρε το ματι σου τις μειωσεις τιμων ομως?θα ηταν τουλαχιστον αφελες καποιος να μην δωσει 220Ε για ενα καινουργιο Ε6600 και να δωσει 200Ε πχ για εναν Χ2 5000+...απο δω και στο εξης,για καποιον που θελει να στησει ενα δυνατο συστημα,οι C2D ναι ειναι μονοδρομος..ε τωρα δεν νομιζω να πιστευεις αυτα που λες...κι εγω εχω αλλαξει 7900GT,X1900XT κλπ κλπ,αλλα με την 8800 ειναι σαν να εχω ενα τελειως διαφορετικο συστημα..τα ισοπεδωσες ολα τωρα....Συμφωνώ με τα περισσότερα αλλά διαφωνώ σε αυτό ->θα ηταν τουλαχιστον αφελες καποιος να μην δωσει 220Ε για ενα καινουργιο Ε6600 και να δωσει 200Ε πχ για εναν Χ2 5000+...απο δω και στο εξης,για καποιον που θελει να στησει ενα δυνατο συστημα,οι C2D ναι ειναι μονοδρομος.. Στα €200+ παίζει ο 6000+. Ο 4800+ (2,4GHz) είναι στα €119, ο 5200+ (2,6GHz) είναι στα €153 και ο 5600+ (2,8GHz) είναι στα €166 (όλες οι τιμές από Πλαίσιο).Όλοι οι παραπάνω επεξεργαστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα δυνατό σύστημα. Αλλά το σύστημα δεν είναι μόνο ο επεξεργαστής. Η επιλογή του καθορίζεται από πολλές παραμέτρους που δεν σεχτίζονται άμεσα με τα benchmarks ή την απόδοση στα παιχνίδια (η οποία έτσι κι αλλιώς δεν φαίνεται από τις αποδόσεις στα benchmarks). Δε μπορείς δηλαδή να πεις σε κάποιον που πήρε τον 5600+ και τον πήγε στα 3~3,2GHz οτι δεν έχει δυνατό σύστημα. O E6600 είναι στα €208. Ειδικά κάποιος που δεν κλοκάρει, θα εξοικονομίσει €90 αν διαλέξει τον Χ2 4800+ που παίζει στα ίδια MHz.Ο C2D είνα μονόδρομος πιστεύω μόνο για κάποιον που παίρνει ένα σύστημα για να το υπερχρονίσει όσο δεν παίρνει και περιμένει να ανέβει πολύ. Και φυσικά θα έχει επενδύσει σε καλύτερη ψύξη, oc-friendly μνήμες, βαρβάτο τροφοδοτικό, μια μητρική που πιάνει πολύ ψηλά FSB και συνοδεύεται από πολύ καλό εξοπλισμό. Γιατί το δυνατό σύστημα δεν εξαρτάται μόνο από την CPU. Τι να τον κάνεις τον Ε6600 σε μια μητρική των €90 που ναι μεν μπορεί να ανεβάζει FSB αλλα δεν σε καλύπτει ο εξοπλισμός της. Οι μητρικές που προσφέρονται για τους AMD είναι πιστεύω πιο ολοκληρωμένες και η πλατφόρμα πιο αξιόλογη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.