Candyman1442169163 Φεβρουάριος 20, 2007 #41 Φεβρουάριος 20, 2007 Έτσι που έχουν έρθει τα πράγματα ίσως τελικά να σε συμφέρει να φτιάξεις ένα νέο σύστημα... Δεν ξέρω. Αλλιώς πάρε full size κάρτα και βγάλε το καπάκι άσε το ανοικτό η κάνε καμιά πατέντα. Οι half size κάρτες που βρήκες δεν θα σου δώσουν τις επιδόσεις που θες. Τα τροφοδοτικά αυτά τα βάζουν και άλλοι κατασκευαστές για desktop συστήματα τα οποία έπειδή είναι όλα integrated (mini atx board, onboard sound & video) γενικώς έχουν μικρή κατανάλωση και μέγεθος αλλά το πρόβλημα είναι ότι αναβαθμίσεις γιοκ.Γι'αυτό έχε υπόψη σου την επόμενη φορά να το φτιάξεις ΟΕΜ να βάλεις ότι θες μέσα και να είσαι οκ.Δυστυχώς έχεις φάει πακέτο, διότι ότι κάρτα και να βάλεις θα θες τροφοδοτικό, το οποίο σίγουρα θα είναι μεγαλύτερο από το υπάρχον και μάλλον δεν χωράει έτσι; Να αλλάξεις κουτί δεν μπορείς οπότε είσαι μάλλον σε αδιέξοδο εκτός αν αφήσεις ανοικτό το κουτί να περισσεύουν...
squid Φεβρουάριος 20, 2007 #42 Φεβρουάριος 20, 2007 μπα το θεμα νομιζω ειναι οχι τοσο μακρυα απο Dell oσο απλα ζυγισμα των αναγκων μας και ψαξιμο - ενημερωση πριν τις αγορες μας. Desktop form factor pc βγαινουν μονο απο brand names και δεν ειναι τυχαιο οτι τα βλεπουμε ως επι το πλειστον σαν εταιρια τερματικα. Απλα, μηδενικα περιθωρια αναβαθμισης αλλα αυτο ειναι κατι που ακομη και εαν τυχει να μην το ξερει κανεις οταν αγοραζει ΗΥ οφειλουν να τον ενημερωσουν αυτοι που πουλανε τον HY (και οφειλουν να προτεινουν σωστες λυσεις στις συγκεκριμενες αναγκες του πελατη). Αν και μαλλον φανταζομαι το Dell δεν κατεληξε στα χερια σου σαν συνειδητη αγορα. Δεν μπορει ας πουμε καποιος να παιρνει Mac και να περιμενει να παιζει παιχνιδια ή να κανει αναβαθμισεις hardware (στο βαθμο των PC τουλαχιστο) Γινεται παντως καλο κατεβαστηρι ή δευτερος ΗΥ Υπαρχουν τροποι σημερα (συμπεριλαμβανομενης και της αγορας μετ/νων parts) να στηθει με χαμηλο κοστος ενα σαφως πιο ισχυρο και επεκτασιμο PC απο το Dell το οποιο και 8α μπορεις ισως και να διατηρεις και πολυ καθαρο (gaming optimized) με πολυ ελαφρια γδυμενα windows καθαρη registry, μηδενικα services, μονο παιχνιδια εγκατεστημενα κλπ. ... ή PS2
kdiamond Φεβρουάριος 21, 2007 Author #43 Φεβρουάριος 21, 2007 Ευχαριστώ πολύ αμφότερους Candyman & Squid. Το πρόβλημα είναι προφανώς αυτό που εντοπίσατε. Το PC απλά δεν είναι επεκτάσιμο (μάλλον στάσιμο είναι)...Η λύση που φαίνεται να προκρίνεται εδώ είναι το πριόνι, ή καλύτερα να αφήσω ανοιχτό το κουτί και να περισσέυουν τα διάφορα αριστέρα και δεξιά (μήπως να του βάλω και κουκούλα;Ψιλοcabrio το βλέπω!). Για την ιστορία μίλησα με την Dell και τους επισκέφτηκα κίολας σήμερα. Στο τμήμα ανταλλακτικών μου είπαν ότι δεν υπάρχει τίποτα σε τροφοδοτικό και ένας πολύ εξυπηρετικός τύπος μου είπε να μιλήσω με το τεχνικό τμήμα (μιας και ψιλοσφυρίζει το τροφοδοτικό μου έστω και κλειστό), καθώς αφού είναι εντός εγγυήσεως ίσως αυτοί να μπορούν να μου το αντικαταστήσουν. Η απάντηση που πήρα από το τεχνικό τμήμα είναι ότι το αντικαθιστούν μόνο με 160άρι, γιατί αυτή είναι η γραμμή της εταιρείας. Κι εγώ βέβαια τους απάντησα ότι α. Αν δεν είναι αναβαθμίσιμο οφείλουν να το λένε (φίλε Squid στο μυαλό μου είσαι), β. Ότι αν εγώ φορτώσω το μηχάνημα με RAM και VGA και μου τα παίξει εξαιτίας τροφοδοτικού θα τους πήξω στα εξώδικα και τις αγωγές...Με τον συνεννοήσιμο τύπο είπαμε για mail στην DELL στην Αμερική που θα το στείλει ο ίδιος και βλέπουμε (βέβαια ο τύπος ψιλορισκάρισε την περαιτέρω καριέρα του στην εταιρεία με αυτά που μου είπε και τα οποία για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω και του είμαι υπόχρεος).Πάντως η εταιρεία δεν είναι σοβαρή: όπως προανέφερα για το δικό μου μηχάνημα που δεν έχει PCI express προτείνει στην com ιστοσελίδα της PCI express κάρτα...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.