Jump to content

ASUS P5W-DH Dlx και SATA drives Help

Iannis

Recommended Posts

Παιδες στη περιοχη 1 Intel υπαρχουν 3 δισκοι

Οι 2 WD ROID 0 με 2 partitions (C και D) και ενας Maxtor 300αρης παλι με 2 partitions.

Βαζω αλλους 2 ραφτορες 34ριδες στη θεση 2 και οταν μπαινω στα Win βλεπω μόνο τον ενα

Στη θεση 3 τι παιζει?

Βασικα θελω να βάλω αυτους τους επιπλεον 2 δισκους για να στήσω Linux στον ενα και WinXP-64 στον αλλο.

Τι ρυθμίσεις πρέπει να βάλω στο BIOS

(Δεν μπορουν να βαλουν 8 SATA νετα σκετα μονο εχουν 6 με 3 διαφορετικούς controlers ,,,,,,,το κερατο μου)

attachment.php?attachmentid=14461&d=1171033808

post-460-1442174572,4756_thumb.gif

Στην θέση 2 είναι το ΕΖ-Backup το οποίο υποστηρίζει μόνο Raid0,Raid1 αν δεν κάνω λάθος.Μήπως βλέπει 1 δίσκο λόγω Raid1?

Η θέση 3 είναι ο JMicron Sata Controller και μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις άνετα.Βέβαια δεν πιστεύω να έχει και τις καλύτερες επιδόσεις,αλλά τί να κάνουμε..

Αφαιρεσε τα jumper του ez-backup και βαλε το bios 1707 .

Μετα συνδεσε στα port sata1,sata3,sata4 και στο ενα απο τα δυο του ez-backup .

θα εχεις 4 συνολικα οπως προβλεπει ο ICH7R

ΒΙΟΣ εχω ηδη το 1707 Αλλα θελω 5 δισκους

Στην θέση 2 είναι το ΕΖ-Backup το οποίο υποστηρίζει μόνο Raid0,Raid1 αν δεν κάνω λάθος.Μήπως βλέπει 1 δίσκο λόγω Raid1?

Η θέση 3 είναι ο JMicron Sata Controller και μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις άνετα.Βέβαια δεν πιστεύω να έχει και τις καλύτερες επιδόσεις,αλλά τί να κάνουμε..

Δεν με πολυαπασχολουν οι επιδώσεις του.

Εαν βγαλω το Jamper απο το EZ-Backup θα δω τους 2 δισκους χωριστά?

Ναι .

Οποτε θα χρησιμοποιησεις και τον jmicron controller για τον 5ο δισκο .

Στελιο εχω ηδη 3 στον Intel (2 to RAID και ενα σκετο) RAID-1-3-4

Αν δω και τους 2 του EZ-Backup δεν χρειαζομαι το JiMicron (αφου εχω βγαλει το Jamper οπως ειπαμε) ή κανω λάθος

Παιδες Bingo δουλευουν και οι 5 δισκοι οκ

3 Στον Intel

1 στο Jmicro και

1 στον EZ-Backup (δεν τους βλεπει και τους 2 τελικα)

Ευχαριστώ για την βοηθεια σας.

SuSe και XP-64 σας ερχομαιιιιιιιιιι

Τα ΣΒΙΣΤΑ εμειναν για να εχω Quad boot συστημα :):)

αμ δεε .......

Στο ez-backup δε μπορουν να δουλεψουν 2 δισκοι ανεξαρτητοι . Γι'αυτο σου ειπα για τον jmicron .

Οταν δεν εχεις jumper στον ez-backup , λειτουργει η μια απο τις δυο θυρες του ως Intel , αρα 4 στο συνολο .

• 2 weeks later...

Τϊποτα το ουσιαστικό.

Το bug με τους Multipliers είναι ακόμα εδώ ( Asus: Ο βασιλιάς της σκόνης :p ), ακόμα slow BIOS με τις GTX, ακόμα μη διαθέσιμη ρύθμιση των memory subtimings.

Και...bugs πολλά bugs :D

Ιδιαίτερα το bug που δεν μπορείς να κάνεις flashback σε άλλο BIOS είναι χάρμα οφθαλμών ( μόνο με συγκεκριμένη διαδικασία μπορείς να επιστρέψεις σε οποιοδήποτε παλιότερο BIOS αφού flashάρεις το 1909.

Πηγα να παω πισω σε 1503 apo Win αλλα εφαγα πορτα.

Λεει οτι μονο απο δισκετα γινεται με το γνωστο Afudos.... καπως ετσι.

Σ' εμενα το 1503 htan to poio γρηγορο

Sto 1909 τι βαζουμε σ' αυτα στο chipset setings

Peg Buffer Lenght

Link Latency

PEG Root Control

PEG Link Mode και

Slot Power

• 1 month later...

να ρωτησω κατι αλλο εγω σε σχεση με τους δισκους πανω στον ez backup

με το 1602 μπορεις να εχεις εναν δισκο πανω στον EZ BACKUP?ή πρεπει να περασω απο 1707 και πανω?

γιατι σε μενα το 1602 παιζει αρμονικα 8α ελεγα οποτε δεν εχω καποιον ουσιαστικο λογω να προχωρησω σε bios update

Εγω ειχα δισκο πανω στο EZ-backup με βγαλμενα τελειως τα jumperakia πριν το 1707 απο οτι θυμαμαι,τα τελευταια BIOS εμενα ολα ιδια μου φαινονται μονο το νουμερο αλλαζει κατι ουσιαστικο δεν εχω δει.

Εγω ειχα δισκο πανω στο EZ-backup με βγαλμενα τελειως τα jumperakia πριν το 1707 απο οτι θυμαμαι,τα τελευταια BIOS εμενα ολα ιδια μου φαινονται μονο το νουμερο αλλαζει κατι ουσιαστικο δεν εχω δει.

Πως μπορώ να γυρίσω πίσω στο 1707 από 1909 ????

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.