Jump to content

Δεν μπορώ να τον πάω τον 6600 πάνω από 3.004

noo_mercy

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δεν μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου γνώστη overclocking αλλά με βάση το

http://forumz.tomshardware.com/hardware/Core2Duo-Overclocking-Guide-v1-ftopict197995.html

και ποστς εδώ, έκανα απόπειρες αλλά μετά τα 3004 Mhz κάνει reboot για 2 sec και ξανα reboot μέχρι να το βγάλω από το ρεύμα και να κάνω reset bios.Δεν μπορεί κάτι παίζει:( :(

Μέσα από το πρόγραμμα της gigabyte φτάνει 3350 με 1.41 V αλλά μετά από reboot τζίφος.Πατάτα μητρική?Πατάτα επεξεργαστής?Αλλαγή τροφοδοτικού??Τι να πω έχω ξενερώσει:087: :087: :087:

Μητρική τη DS4, μνήμες buffalo @667 (5.4.4.5.12 νομίζω) και bios το F8.Το τροφοδοτικό είναι(Μην βαράτε)q-tec 550Watt

Μέχρι 340 την παλεύει.Από εκεί και πάνω δεν...Μου κάνει εντύπωση πως δεν βλέπω bsod για να πω ότι το hardware έφτασε στο maximum.Απλά δεν μπουτάρει και θέλει reset cmos:105: :105:

Σου πρότεινα να βάλεις παραπάνω μήπως έχει κάποια τρύπα κοντά στα 340.Δώσε και λίγο ρεύμα στο Mch και ξαναπροσπάθησε.Επίσης τσέκαρε τις μνήμες αν είναι σταθερές στα ΜΗz αυτά..

OK το απόγευμα που θα είμαι στο pc μου θα το προσπαθήσω και θα ποστάρω.Thanks για τα tips

Υπολόγισε όμως ότι τo 550w qtek δεν είναι 550w... Κάποτε όταν είχα αλλάξει τροφοδοτικό με ένα στα ίδια watt πιο επώνυμο μπόρεσα να ανεβάσω έναν prescott πολύ παραπάνω.

Δηλαδή εκεί το εντοπίζετε το πρόβλημα? Το ξέρω ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή (στο πρόγραμμα είναι η αλλαγή του)

Υπολόγισε όμως ότι τo 550w qtek δεν είναι 550w... Κάποτε όταν είχα αλλάξει τροφοδοτικό με ένα στα ίδια watt πιο επώνυμο μπόρεσα να ανεβάσω έναν prescott πολύ παραπάνω.

σωστος

και εγω με P4 3.2 με q-tec 500W δεν εκανα πολλα

απο 3,2 το πολυ μεχρι 3,9 αλλα οταν εβαλα το enermax 460W πηγα στα 4,4....

Εχθές αφού ξαναέγινε απόπειρα, μπούταρε στα 370 fsb(με memtest περασμένο, και ρυθμίσεις από το παραπάνω site) μπήκε στα windows και έτρεξα orthos αλλά σε 2,5 λεπτά μου έβγαλε error (κάτι σαν "expected 1.4 and given 1.499xxxxx).Κατέβασα κι άλλο το fsb (τρέχει τώρα στα 360 αλλά δεν πρόλαβα να κάνω orthos (αποκοιμήθηκα:031: ) αλλά και πάλι δεν το κόβω για stable.

Όπως αντιλαμβάνομαι τα 370 είναι λίγα για αυτήν την μητρική και με τις μνήμες που έχω κουτσά στραβά στα 750 mhz (ίσως και παραπάνω) τραβάνε, οπότε που να ρίξω βάση εκτός από το τροφοδοτικό που πάει για αλλαγή????

Δηλαδή εκεί το εντοπίζετε το πρόβλημα? Το ξέρω ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή (στο πρόγραμμα είναι η αλλαγή του)

Δεν εννοώ ότι αυτό είναι 100% το πρόβλημα. Αλλά να ξέρεις ότι το υψηλό overclocking εξαρτάται από πολλά πράγματα. Δλδ εάν έχεις τούμπανο τροφοδοτικό και μάπα μνήμες δεν πας ψηλά. Εάν έχεις καλές μνήμες και δεν έχεις ρεύματα πάλι δεν πας ψιλά. Εάν τα έχεις όλα καλά και μάπα κομμάτι πάλι δεν κάνεις πολλά. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το τροφοδοτικό είναι η καρδιά του pc. Εάν δεν είναι καλό, δεν μπορούμε να πούμε 100% σίγουρα τι μπορεί να σε φρενάρει στο να τον ανέβεις παραπάνω.

Κατέβασα κι άλλο το fsb (τρέχει τώρα στα 360 αλλά δεν πρόλαβα να κάνω orthos (αποκοιμήθηκα:031: ) αλλά και πάλι δεν το κόβω για stable.

Για γράψε μας τις ρυθμίσεις του bios σε αυτή την ταχύτητα ?

Τί έχεις βάλει ? Vcore,Vmem,Vfsb,MHC...κλπ

Mπήκαν τα μεγάλα μέσα! :033:

Απ' ότι θυμάμαι Vcore 1.4,Vmem + 0.3, Vfsb +0.20, Vmch +0.25, PciE +0.05 και timings 5,5,5,12

Το vcore μπορεις να το πας μεχρι 1.5V αφοβα (αρκει να εχεις θερμοκρασιες κατω των 70-75βαθμων) .

Το vfsb ξεκινα το απο 1.2V . Μη βαζεις 1.3 & 1.4 χωρις λογο , ετσι για να ειναι . Το vfsb μπορει να δημιουργησει μεγαλο προβλημα σταθεροτητας σε εναν επεξεργαστη που δεν το ακουει(δεν το δεχεται δηλαδη).

Για το MCH δεν ξερω με ποσο παιζουν αλλοι χρηστες (δεν εχω δοκιμασει την gigabyte) . Τις μνημες σου παλι , δεν τις ξερω ...

ΜΜΜ, μάλιστα. Όταν πάω σπίτι θα εχουμε και πάλι τεστ και θα ξαναστείλω.(Είμαι στην δουλειά τώρα).Ευχαριστώ πολύ

Mπήκαν τα μεγάλα μέσα! :033:

Μπάς και δούμε καμία overclocked μέρα:033:

Update.Stable στα 3.311.Τελικά είναι μεγάλο μικρόβιο.Έλεγα ότι μέχρι τα 3,2 θα ήμουν καλυμένος.Τώρα στα 3.3 και θέλω λίγο ακόμα.Πειράζει?:033: :033:

φωτό

Μιά χαρά είσαι...αλλά δυστυχώς έχεις φτάσει στο όριο της ψύξης που χρησιμοποιείς.

Core temp @77C ??

Θα αρχίσει να σου κάνει κόλπα σε αυτές τις θερμοκρασίες.

Για δοκίμασε να χαμηλώσεις ελαφρώς το Vcore....μπάς και είναι σταθερό και με λιγότερη τάση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.