Modatore Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2007 Καταρχήν καλώς σας βρήκα παιδιά (το πρώτο μου post )Εχθές συναρμολόγησα το pc ενός φίλου που αγόρασε τα κομμάτια που του είχα προτείνει.Τα βασικά χαρακτηριστικά είναι E6600,AsusP5B-V,KINGSTON KHX6400D2/1G HYPERX 1GB PC6400 800MHZ,HEROICHI WIN POWER 550W.Έχω και κάποιες απορίες με τις μνήμες αλλά θα σας τα γράψω αργότερα σε άλλο post)Λοιπόν το "πρόβλημα" (δεν έχω ξαναδουλέψει με asus γι αυτό δεν ξέρω αν είναι σίγουρα πρόβλημα) είναι το εξής:Όταν πατήσω reset το pc αντί να κάνει το κανονικό reset, σβήνει εντελώς (τα fans σταματάνε το ίδιο και το fan της cpu, σβήνουν και τα led στο κουτί) σαν να έκανε shutdown και τσούπ σε 2sec ξαναξεκινάει κανονικά.Το ίδιο κάνει κάνει και αν κάνω restart απο windows ή αν Π.Χ. εγκαταστήσω μια εφαρμογή που χρειάζεται restart, ή αν μπώ στο bios κτλ δηλαδή σε κάθε επανεγκίνηση του PC.Είναι φυσιολογικό αυτό ρε παιδιά για motherboard asus ?Εμένα πάντως δεν μου φένεται φυσιολογικό και φοβάμαι ότι θα πάρουμε και τους σκληρούς στο χέρι μ' αυτήν την κατάσταση, διότι κλείνουν και ξαναξεκινούν μέσα σε 2 sec. Οπότε για να μην κάψουμε και τίποτε το pc είναι κλειστό εδώ και 2 μέρες μέχρι να βγάλουμε άκρη.Η συνδεσμολογία case panel-motherboard δεν μπορεί να φταίει (δοκίμασα ούτος ή άλλος να την αλλάξω χωρίς αποτέλεσμα) διότι το πρόβλημα δημιουργείται και με restart από win.Για βοηθήστε με παρακαλώ γιατί το φιλαράκι μου είναι έτοιμο να μου κοπανήσει το PC στο κεφάλι. :021:
noo_mercy Φεβρουάριος 8, 2007 #2 Φεβρουάριος 8, 2007 Δοκίμασε να κάνεις restart με jumber στην μητρική μήπως κάτι στο front panel δεν πάει καλά!
Modatore Φεβρουάριος 8, 2007 Author #3 Φεβρουάριος 8, 2007 Για πες μου ακριβώς τι ενοείς τι να jumperώσω το reset?Και όπως γράφω αυτό το κάνει και από windows αν πατήσω restart χωρίς να πατήσω καθόλου το reset από το case.Επίσης χθες του πέρασα το τελευταιο bios χωρις αποτέλεσμα...
JimmyFox Φεβρουάριος 8, 2007 #4 Φεβρουάριος 8, 2007 Όντως περίεργο... Είχα πολλές Asus αλλά δεν θυμάμαι κάποιο παρόμοιο περιστατικό.Το PC είναι πάνω σε UPS ή όχι?
d|smal Φεβρουάριος 8, 2007 #5 Φεβρουάριος 8, 2007 δοκιμασε να κανεις update το bios και εγω ειχα καποτε ενα παρομοιο προβλημα κ αν θυμαμαι καλα με το update ξεπεραστηκε..
Linos801442169065 Φεβρουάριος 8, 2007 #6 Φεβρουάριος 8, 2007 Την ιδια συμπεριφορα ειχε και η ASUS STRIKER XTREME που δοκιμασαμε πριν λιγες μερες, το review της οποιας εκτος απροοπτου θα δειτε μεσα στο Σαββατοκυριακο.
deadlock7 Φεβρουάριος 8, 2007 #7 Φεβρουάριος 8, 2007 Bάλε το τελευταίο bios και δε θα έχεις πρόβλημα..
Modatore Φεβρουάριος 8, 2007 Author #8 Φεβρουάριος 8, 2007 Παιδιά δυστηχώς καμιά βελτίωση με το bios update(Περιμένω και απάντηση από asus και με βλέπω μάλλον να ετοιμάζω RMA)
dimitris74 Φεβρουάριος 8, 2007 #9 Φεβρουάριος 8, 2007 normal ειναι.και μια p5ld2 deluxe που εχω το ιδιο κάνει. ειναι ψαρωτικό στην αρχή αλλα ειναι εντάξει. δεν εχεις πρόβλημα
circi Φεβρουάριος 8, 2007 #10 Φεβρουάριος 8, 2007 Kαι εμενα η Gigabyte S3 το ιδιο κανει.Παταω να ανοιξει πχ το pc.Ξεκινανε ολα για 1-2 sec.....Σβηνει παλι εντελως...Και μετα ξεκιναει κανονικα μονο του...Δεν μου εχει βγαλει καποιο προβλημα..Νορμαλ μαλλον ειναι.
vagsk1442169166 Φεβρουάριος 9, 2007 #11 Φεβρουάριος 9, 2007 Και σε μένα φυσιολογικό μου φαίνεται. Έχω μια MSI P965 και το κάνει και στα reset και στην πρώτη εκκίνηση του pc.
Modatore Φεβρουάριος 9, 2007 Author #12 Φεβρουάριος 9, 2007 Δεν ξέρω ρε παιδιά ίσως τελικά να είναι φυσιολογικό...Το θέμα είναι ότι για 2 sec σβήνουν τα πάντα.Αν οι σκληροί γυρίζουν με το που γίνεται reset - restart δεν πρέπει να σταματάνε, γιατί θα τα παίξουν με το σταμάτα ξεκίνα μέσα σε 2 sec (στις 7200 γυρνάνε δεν μπορείς να πατάς φρένο και με το που πάνε να μηδενίσουν σε ταχύτητα να τους πατάς τέρμα το γκάζι πάλι στις 7200)Από ότι τουλάχιστον ξέρω μετά το shut down πρέπει να περιμένεις 15-20 sec πριν ξαναξεκινήσεις το σύστημα για να προλάβουν να σταματήσουν εντελώς οι σκληροί.Αν λοιπόν είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει οι σκληροί δεν θα πρέπει να σταματάνε.Αυτό με ανυσηχεί σ'αυτό το reset-restart που σβήνουν όλα.Σταματάνε και οι σκληροί ή συνεχίζουν να δουλεύουν όπως και θα έπρεπε?
vagsk1442169166 Φεβρουάριος 9, 2007 #13 Φεβρουάριος 9, 2007 Πραγματικά δεν με έχει απασχολήσει το θέμα που αναφέρεις με τους σκληρούς δίσκους (μάλλον γιατί ανάβω το pc μια φορά τη μέρα). Κάτι τέτοιο ενεδομένως να συνέβαινε με τους κλασσικούς P-ATA δίσκους. Έχω την εντύπωση ότι οι δίσκοι που συνδέονται με SATA τροφοδοσία ρεύματος έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα σε τέτοιου είδους προβλήματα.
circi Φεβρουάριος 9, 2007 #14 Φεβρουάριος 9, 2007 Ε ολες οι μητρικες το κανουν απ οτι φαινεται...Προφανως κατι περισσοτερο θα ξερουν οι εταιριες που εφτιαξαν τις mobo.Εμενα πιο πολυ με ανυσιχουσε το λαμπακι της 9700 που αναβοσβηνε αποτομα σαν φλας μην καει...
Iannis Φεβρουάριος 9, 2007 #15 Φεβρουάριος 9, 2007 Μην δινεις σημασία Ετσι κανει και σε μένα ASUS P5W-DH-Dlx
vagsk1442169166 Φεβρουάριος 9, 2007 #16 Φεβρουάριος 9, 2007 Ε ολες οι μητρικες το κανουν απ οτι φαινεται...Προφανως κατι περισσοτερο θα ξερουν οι εταιριες που εφτιαξαν τις mobo. Εμενα πιο πολυ με ανυσιχουσε το λαμπακι της 9700 που αναβοσβηνε αποτομα σαν φλας μην καει... Λαμπάκι; Πιο λαμπάκι; Πάντως αν είναι LED δε νομίζω να έχει πρόβλημα.
power636 Φεβρουάριος 9, 2007 #17 Φεβρουάριος 9, 2007 Λαμπάκι; Πιο λαμπάκι; Πάντως αν είναι LED δε νομίζω να έχει πρόβλημα. και εμενα ετσι εκανε p5b απο τη στιγμη που αλλαξε ο διαιρετης στις μνημες 1.1λογω o/c με αλλαγη του βιος ολα ok.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.