Jump to content

Boηθεια...Για αναβαθμιση μνημης σε laptop Sony Vaio VGN-FS115Z

panos007

Recommended Posts

Exω το παραπανω λαπτοπ και φοραει 2χ256 DDR 333. Θελω να του βαλω 2χ512 DDR 400 γιατι σκεφτομαι και για ενα μικρο overclocking.

Εχω βρει τα παρακατω δυο μοντελα απο ΟCZ και CORSAIR timings 2.5-4-4-8 και 3-3-3-8 αντιστοιχα.

http://www.microdirect.co.uk/ProductInfo.aspx?ProductID=11761&GroupID=61

http://www.microdirect.co.uk/ProductInfo.aspx?ProductID=7218&GroupID=61

Ποιες ειναι θεωρητικα πιο γρηγορες? Ποια timings θεωρουνται πιο καλα απο τα δυο? Ποιες θα με βοηθησουν περισσοτερο για overclocking?

Τελος υπαρχει περιπτωση να εχω καποια ασυμβατοτητα με το συγκεκριμενο λαπτοπ και καποια απο τις συγκεκριμενες μνημες?

Ευχαριστω προκαταβολικα

τα λινκ ειναι σιγουρα σωστα? γιατι δεν ανοιγουν..

επίσης το εχεις δοκιμασει το oc στο laptop σου? δουλευει?

τα timing θα ελεγα οτι ειναι πανω κατω τα ίδια, για το θεμα της συμβατοτητας θα πρεπει να κοιταξεις στη σελιδα της ocz & corsair.

Ενα το πολυ 5-10% ελεγα να κανω...Για παραδειγμα απο 1,73 σε 1,8... μεσω οc software Τα λινκ τα ξαναδοκιμασα.Δουλευουν. Για συμβατοτητα κανενα site δεν εχει λεπτομερειες. επειδη με ενδιαφερει η ταχυτητα ακομη και χωρις οc καποια διαφορα στους χρονισμους πρεπει να υπαρχει...Τι λετε?

Τα timmings αυτά είναι τα εντελώς βασικά για DDR400. Δεν έχει νόημα να κοιτάς μνήμες από ακριβούς κατασκευαστές για τέτοια timmings. Αν ήθελες 2-3-3 πχ τότε να δώσεις κάτι παραπάνω αν το θέλεις σώνει και καλά. Διαφορά στις επιδόσεις από αυτές που σκέφτεσαι δεν θα δεις καμμία. Θα δουλεύεις με διαιρέτη έτσι και αλλιώς.

Κοίτα και την λύση του 1GB X 2 τώρα ή 1GB τώρα και άλλο ένα GB αργότερα.

O/C το Vaio ????

Παλικαρι δεν γυρευεις την δουλια σου καλυτερα μην μηνεις χωρίς φορητό.

High Risk ιστορία και δεν αξίζει το κόπο κατα την γνώμη μου τα λιγα παραπάνω MHz που 8α παρεις.

Τα timmings αυτά είναι τα εντελώς βασικά για DDR400. Δεν έχει νόημα να κοιτάς μνήμες από ακριβούς κατασκευαστές για τέτοια timmings. Αν ήθελες 2-3-3 πχ τότε να δώσεις κάτι παραπάνω αν το θέλεις σώνει και καλά. Διαφορά στις επιδόσεις από αυτές που σκέφτεσαι δεν θα δεις καμμία. Θα δουλεύεις με διαιρέτη έτσι και αλλιώς.

Θα συμφωνήσω με τον tristeno, καλύτερα περισσότερη μνημη παρα oc, αλλωστε για συνεχη χρηση θα εχεις μικρότερη διαρκεια μπαταρίας και περισσότερη θερμότητα.

Προσωπικα θα κοιταγα τα 2Χ1GB να ειμαι future proof και να γλυωσω απο το paging στον αργο δισκο του laptop.

Δυστυχως μεχρι 1gb δεχεται η μητρικη μου. Εσυ ποια απο τις δυο θα επαιρνες γιατι ειμαι σε διλημμα...Οι τιμες ειναι οι ιδιες πανω κατω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.