Makinen Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2007 ΚαλημέραΚυνηγώντας τα 10.000 3d marks part2:Παλεύοντας από χθες με το RivaTuner βρήκα τελικά τις μέγιστες σταθερές συχνότητες για την 8800 GTS. Πλέον έχω στραφεί στο CPU το οποίο με πρώτες πρόχειρες δοκιμές από το AISuite της ASUS πήγε στα 2,75 σταθερά και ανέβασε αρκετά τα σκορ στο 3d mark... Τώρα είμαι στα 9.928 και θέλω ελάχιστο overclock ακόμα για να πιάσω τα 10.000...Το πρόβλημα είναι ότι έτσι απλά με όλα στο auto και το software ξέρω ότι δεν γίνεται δουλειά, οπότε θα ήθελα κάποιον με παρόμοιο setup να βοηθήσει έναν nooba στο overclocking... Δεν πάω για τα 3,4 που έχω ακούσει πως πιάνει αυτός ο συνδυασμός (965+ 6600) απλά λίγο ακόμα (ίσως στα 2,9) για να πιάσω 10.000 πόντους... Φυσικά όσο περισσότερο τόσο καλύτερα, αλλά δεν ξέρω τίποτα ούτε για voltage ούτε για RAM... HEELPP! :100: :100: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Φεβρουάριος 6, 2007 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2007 Τόσο χαμηλά σκοράρει η 8800GTS στο 05?Με την Χ1900GT πιάνω 11712Marks με τον 4400+@2.71GHzΜε τι drivers είσαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
d|smal Φεβρουάριος 6, 2007 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2007 Τόσο χαμηλά σκοράρει η 8800GTS στο 05?Με την Χ1900GT πιάνω 11712Marks με τον 4400+@2.71GHzΜε τι drivers είσαι?05 η 06 ?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duder Φεβρουάριος 6, 2007 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2007 Όντως, λίγα είναι για την κάρτα αυτή. Μήπως εννοείς το 3DMark 06;Επίσης οι ρυθμίσεις στο auto δεν είναι και ότι καλύτερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Φεβρουάριος 6, 2007 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2007 Για το 06 μιλαει το παιδι προφανως . Link to comment Share on other sites More sharing options...
d|smal Φεβρουάριος 6, 2007 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2007 προφανως γιατι δεν βλεπω να αναφερεται πουθενα για 05... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Φεβρουάριος 6, 2007 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2007 05 η 06 ??????Στο 05 έχω αυτό το σκορ. Στο 06 βγάζω περίπου 5700.Για το 06 μιλαει το παιδι προφανως .Το ελπίζω γιατί τόσο χαμηλό σκορ θα ήταν υπερβολικά απογοητευτικό.ΚαλημέραΚυνηγώντας τα 10.000 3d marks part2:Παλεύοντας από χθες με το RivaTuner βρήκα τελικά τις μέγιστες σταθερές συχνότητες για την 8800 GTS. Πλέον έχω στραφεί στο CPU το οποίο με πρώτες πρόχειρες δοκιμές από το AISuite της ASUS πήγε στα 2,75 σταθερά και ανέβασε αρκετά τα σκορ στο 3d mark... Τώρα είμαι στα 9.928 και θέλω ελάχιστο overclock ακόμα για να πιάσω τα 10.000...Το πρόβλημα είναι ότι έτσι απλά με όλα στο auto και το software ξέρω ότι δεν γίνεται δουλειά, οπότε θα ήθελα κάποιον με παρόμοιο setup να βοηθήσει έναν nooba στο overclocking... Δεν πάω για τα 3,4 που έχω ακούσει πως πιάνει αυτός ο συνδυασμός (965+ 6600) απλά λίγο ακόμα (ίσως στα 2,9) για να πιάσω 10.000 πόντους... Φυσικά όσο περισσότερο τόσο καλύτερα, αλλά δεν ξέρω τίποτα ούτε για voltage ούτε για RAM... HEELPP! :100: :100:Δοκίμασε με το εργαλειάκι SysTool http://www.techpowerup.com/systool/ να υπερχρονίσεις με ασφάλεια από τα Windows. Και όταν βρεις τα όριά σου, πέρασε τις ρυθμίσεις στο BIOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makinen Φεβρουάριος 6, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2007 Καλησπέρα παιδιά. Για το 2006 μιλάω, με τρομάξατε για λίγο . Drivers έχω τους 97.02. Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις, συνεχώς μαθαίνω, αλλά ακόμα στα 9940 είμαι. Λίγο λίγο το παλεύω όμως... Θα ενημερώσω σε λίγο που θα δοκιμάσω το εργαλειάκι που μου πρότεινες JimmyFox, αν και δεν πρέπει να διαφέρει πολύ από τα εργαλεία της ASUS... Duder βλέπω έχεις την ίδια m/b αλλά με τον 6400, μπορείς να δώσεις λίγες λεπτομέρειες για τα BIOS settings σου; Edit: τώρα που το έβαλα το εργαλειάκι, καμία σχέση με AISuite, έχει ό,τι έχει και το BIOS... Το πρόβλημά μου όμως δεν ήταν να το κάνω σε windows περιβάλλον το overclock, αλλά το πώς θα το κάνω... Και τώρα που το κοιτάω πάλι δεν ξέρω τι ρυθμίσεις χρειάζομαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makinen Φεβρουάριος 6, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2007 Κι επειδή συνεχώς μαθαίνω και νιώθω άσχημα να ρωτάω τους άλλους γιατί βαριέμαι να ψαχτώ, κάνω πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις: έχω χτυπήσει τοίχο στα 2,9 με 322 FSB και τις μνήμες αναγκάστικα να τις κατεβάσω στα 533... Η θερμοκρασία στους πυρήνες δείχνει και 75 αλλά από τη motherboard το report είναι σε νορμάλ επίπεδα περίπου στους 57-58 την ώρα του stress test... Τώρα έχω memory ratio 1:1 με το FSB και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορώ τουλάχιστο να το πάω στα 333 που είναι η default συχνότητα των μνημών... Τα voltage είναι ακόμα στο auto όλα...BREAKING NEWS EDIT:Είμαι συγκινημένος!!! Μόλις τέλειωσα ένα 3d mark 2006 ακόμα, στα 2,9, και πρώτη φορά καταφέρνω να ξεπεράσω τα 10.000 με σκορ 10.038!!!! Ο στόχος επετεύχθη!! Το πρόβλημα είναι ότι μ'όλη αυτή την ιστορία αρχίζω να νιώθω κι εγώ την πώρωση του overclock και δε θέλω να σταματήσω εκεί!!!! Πάει, κάηκα!!! Θέλω κι άλλο!!! Γιατί όχι και πάνω από 3,0 ghz;;; Συνεχίζω!!!EDIT2: Το systool μου δίνει core temps 83 και 81 για τους 2 πυρήνες την ώρα που κάνω stress test πουσαρισμένο... Είναι νορμάλ αυτό; Το AISuite (που προφανώς μετράει απ'έξω από το κέλυφος της CPU) την ίδια στιγμή μου δίνει 56-57 cpu temp. Είναι εντάξει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duder Φεβρουάριος 6, 2007 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2007 Δοκίμασε λίγο τα εξής:Στο CPU Configuration:Modify Ratio Support = EnabledRatio CMOS Setting = 8Τα υπόλοιπα μπορείς να τα αφήσεις όπως είναι.Στο Jumperfree Configuration:AI Tuning = ManualCPU Frequency = 400DRAM Frequency = 800PCI Express Freq. = 100PCI Clock Synch. = 33.33Spread Specrum = DisabledMemory Voltage = 2.1 ή 2.2VCPU Vcore Voltage = 1.35FSB Termination Voltage = 1.4VNB Vcore = 1.45 ή 1.55VSB Vcore = 1.6VICH Chipset Voltage = 1.215 ή autoΣτο Chipset Configuration -> Northbridge Memory Remap = Disabled Configure DRAM Timing By SPD = DisabledCAS Latency = 5RAS To CAS Delay = 5RAS Precharge = 5RAS Activate to Precharge = 15Static Read Control = DisabledTα υπόλοιπα άφησε τα όπως είναι.Αυτά πάνω κάτω. Ελπίζω να μη ξέχασα τίποτα...Με αυτά θα τρέχεις στα 3.2GHz και η RAM στα 800MHz (ελπίζω να τα πιάσει...).Ενδεχομένως να χρειαστείς περισσότερη/λιγότερη τάση στη CPU.Επίσης αν η RAM μπορεί να πάει με 4άρια, ακόμα καλύτερα!ΥΓ:Για παρακολούθηση θερμοκρασιών κατέβασε το Core TempΚαλά είναι να μείνεις κάτω των 60-65 βαθμών σε load. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makinen Φεβρουάριος 6, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2007 Στην πρώτη δοκιμή παραδόξως όλα έδειξαν να πηγαίνουν καλά... Έκανε το restart για να σώσει το BIOS και φόρτωσε κανονικά XP... Εκεί όμως έβλεπα να είναι στα 2,6 το CPU και το clock 322 x 8 αντί 400 x 8... Κάνω restart, BIOS, και σιγουρεύω τις ρυθμίσεις. Όλα είναι όπως τα έγραψες εδώ, και το CPU στα 400! Ξανά save bios, και τότε κολλάει στο POST. Τίποτα από δω και πέρα δε γίνεται. Έχεις υπόψιν τι να χαμηλώσω ώστε να αρχίσω να πειραματίζομαι; Έχω το τελευταίο BIOS 1004 ή κάπως έτσιEDIT: Ανέβασα τις μνήμες από 2.1 σε 2,15 volt και τώρα δείχνει να αντέχει! Όλα πάνε ρολόι και ξεκίνησα stress test... Μήπως είναι τραβηγμένα τα voltage γενικώς στο configuration αυτό; Από την άλλη, με 667 μνήμες θεωρητικά πόσο ψηλά μπορώ να φτάσω; Πάντως ακόμη κι έτσι τις μισές φορές περνάει το POST τις άλλες μισές κολλάει με μαύρη οθόνη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duder Φεβρουάριος 6, 2007 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2007 Μπορεί να οφείλεται στη μνήμη (αν δεν μπορεί να πιάσει τα 800MHz - μπορείς να δοκιμάσεις με περισσότερη τάση στη RAM, αλλά καλύτερα να μη το κάνεις τώρα), σε χαμηλό Vcore, ή στο ότι ζορίζεται πολύ στο FSB (CPU Frequency)=400.Σε πρώτη φάση δοκίμασε τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις αλλά άλλαξε το FSB σε 401. Επί αρνητικού αποτελέσματος δώσε λίγο παραπάνω στο Vcore.Αν δε βοηθάει ούτε αυτό τότε μάλλον είναι η RAM. Στη περίπτωση αυτή βάλε Ratio CMOS Setting = 9, CPU Frequency = 355, DRAM Frequency = 710 και ξαναδοκίμασε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makinen Φεβρουάριος 6, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2007 Λοιπόν όντως όσο και να ανέβασα τo voltage της RAM τις μισές φορές δεν ξεκίναγε... Πάντως όταν κατάφερνε να ξεκινήσει παρέμενε σταθερό ό,τι και να έκανα... Τέλος πάντων άλλαξα σε 9 το Ratio και πέσαν στα 710 με 2,1 volt και τώρα τα πάντα παίζουν ρολόι. Έτσι ενημερωτικά, τι χάνω/κερδίζω αλλάζοντας το ratio και γιατί να μην το δοκίμαζα αυτό από την αρχή χαμηλώνοντας τις RAM; Είναι 2 δρόμοι για το ίδιο πράγμα ή έχει βαθύτερο νόημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duder Φεβρουάριος 7, 2007 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Όπως είπες είναι 2 διαφορετικοί τρόποι να πετύχεις συχνότητα επεξεργαστή 3.2GHz, αλλά με διαφορετικές ρυθμίσεις,Συχνότητα CPU = Πολλαπλασιαστής CPU * FSBΓια να πετύχεις συχνότητα επεξεργαστή 3.2GHz έχεις τις εξής δυνατότητες (βάσει του τύπου):1) 400*82) 355*93) 457*74) 600*6Έχε υπόψιν σου πως χαμηλότερος διαιρέτης λειτουργίας για τη RAM (στο chipset P965 της μητρικής σου) από 1:1 δεν υπάρχει. Αυτό σημαίνει πως η RAM θα τρέχει σε διπλάσια συχνότητα του FSB.Αν συνδυάσεις όλα αυτά θα δεις πως άλλη περίπτωση εκτός της 2) δεν παίζει στο σύστημά σου λόγω περιορισμών από τη RAM (δεν ανεβαίνει παραπάνω).Απλά σου είχα πει να δοκιμάσεις και την 1) μήπως και καταφέρεις να τρέξεις τη μνήμη λίγο υψηλότερα απ' ότι είσαι τώρα (σε ίδια πάντα συχνότητα CPU).Υ.Γ.:Δοκίμασες με FSB=401 και Ratio=8; Πολλές φορές μητρικές με το δικό σου chipset έχουν πρόβλημα να διατηρήσουν σταθερότητα σε FSB=400, αλλά από 401 και πάνω (λόγω του ότι χαλαρώνει το Northbridge) δεν έχουν πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makinen Φεβρουάριος 7, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Το δοκίμασα κι αυτό... Πάλι τα ίδια έκανε, σίγουρα οι μνήμες φταίνε γμτ... Έπρεπε να χα πάρει 800άρες. Πάντως από την άλλη, φανερά πλέον δεν παίζει ούτε υποψία bottlenecking και τα σκορ στο 3d mark ανεβαίνουν μόνο από το cpu test. Οπότε έχω πετύχει max gaming performance μ'αυτή την κάρτα γραφικών, είτε 3,2 είτε 3,5 ghz δε θα κάνει άλλη διαφορά (αφού τα games σχεδόν ποτέ δεν τραβάνε 100% cpu). Χίλια ευχαριστώ Duder, με έβαλες στον κόσμο του overclocking και έχω μάθει τα απίστευτα σε 2 μέρες μέσα! Τώρα τρέχω στα 3,2 σταθερότατα εδώ και ένα 24ωρο και κάνω κανονικά δουλειές και παιχνίδια χωρίς πρόβλημα. Χίλια ευχαριστώ! Υ.Γ. Έτσι για την ιστορία, κατάφερα 10.304 3d marks 2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duder Φεβρουάριος 7, 2007 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Φεβρουάριος 7, 2007 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2007 Τελικά σε ποιές ρυθμίσεις κατάληξες στο σύστημα σου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makinen Φεβρουάριος 8, 2007 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2007 Χρησιμοποίησα αυτές που πρότεινε ο Duder με multiplier 9 και core clock 355... Ανέβασα το CPU voltage στο 1,4 και τις μνήμες στο 2,1. Πέραν των μνημών νομίζω δουλεύει στα 3,2 σχετικά άνετα, το ότι τις έχω πάει τόσο ψηλά τις RAM σε τάση με προβληματίζει λίγο. Πάντως 3 μέρες τώρα, δεν έχει κάνει κιχ. Πλήρως σταθερό overclock και σίγουρα χωρίς bottleneck στη VGA που ήταν ο κύριός μου στόχος... Όχι ότι πριν είχε αλλά εντάξει, παίζω και μαθαίνω. Για την ώρα έμαθα ότι χρειάζομαι 800άρες RAM αλλά αυτές τις έχω 1 μήνα και δε λέει να τις πετάξω. 260 ευρΑ είναι αυτά... Ανταλλαγή κανείς;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.