Jump to content

Αναβάθμηση cpu-ram-mobo-vga

adpanos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους.Εχω έναν παλιο AMD ATHLON 1.8 και θα ήθελα να τον αναβαθμίσω σε έναν core 2 duo με 450Ε πάνω κάτω. Εχω σκεφτεί την εξής σύνθεση:

cpu : core duo e6300

ram: supertalent 1gb/ 667mhz

vga: albatron 7600gs 256mb

Για mobo πια από αυτές θα διαλέγατε ?

ALBATRON PX975 , GIGABYTE 965P-S3 , BIOSTAR TFORCE PX975 ,ABIT AB9 , ASUS P5B- VM , ASUS P5B

http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Catalog=1&Category=1033&Products=892912%2c890596%2c869074

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.522480

Ξέρει κανείς ποια είναι η διαφορά της ASUS P5B-VM από την P5B εκτός από την ενσωματομένη vga στην πρώτη ? το ίδιο chipset δεν έχουν?

υ.γ. Θα με ενδιέφερε και λιγάκι το oc. Λίγο όμως ,και πιστέυω ότι όλες θα μπορουσαν να μου το δώσουν...

Από τις μητρικές που αναφέρεις εγώ θα αγόραζα την ASUS P5B. Είναι βασισμένη στο 965 που είναι λιγάκι πιο παλιό από το 975 αλλά την θεωρώ πιο αξιόπιστη από τις υπόλοιπες εταιρείες που αναφέρεις.

Όσο για την ASUS P5 - VM δεν μου πολυαρέσουν σαν λύσεις τέτοιου τύπου μητρικές με ενσωματωμένα τα πάντα πάνω και λιγότερες δυνατότητες αναβάθμισης. Ειδκά η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών δεν κάνει για τίποτα παραπάνω από δουλειά γραφείου.

Υ.Γ. Η μητρική ASUS p5b - VM είναι micro - ATX αφού ρωτάς παραπάνω.

Από τις μητρικές που αναφέρεις εγώ θα αγόραζα την ASUS P5B. Είναι βασισμένη στο 965 που είναι λιγάκι πιο παλιό από το 975 αλλά την θεωρώ πιο αξιόπιστη από τις υπόλοιπες εταιρείες που αναφέρεις.

Όσο για την ASUS P5 - VM δεν μου πολυαρέσουν σαν λύσεις τέτοιου τύπου μητρικές με ενσωματωμένα τα πάντα πάνω και λιγότερες δυνατότητες αναβάθμισης. Ειδκά η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών δεν κάνει για τίποτα παραπάνω από δουλειά γραφείου.

Υ.Γ. Η μητρική ASUS p5b - VM είναι micro - ATX αφού ρωτάς παραπάνω.

δεν ειναι πιο παλιο το 965 απο το 975

Εγω θα σου προτεινα την Albatron. Δες λιγο αυτο.

Επισης θα χρειαστεις καινουργιο τροφοδοτικο. Μην κρατησεις αυτο που εχεις.

ASUS P5B θα αγόραζα,τη χρησιμοποιώ σε 100αδες μηχανήματα που έχω στήσει και είμαι υπερευχαριστημενος...σταθερη αξία (προσωπική άποψη βέβαια,και ναι δεν έχει πολλές δυνατότητες αναβάθμισης αλλά δεν μου έχει παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα)

Εγω θα σου προτεινα την Albatron. Δες λιγο αυτο.

Επισης θα χρειαστεις καινουργιο τροφοδοτικο. Μην κρατησεις αυτο που εχεις.

Μα καλά είναι ολόιδια με την dfi.

επειδή με ενδιαφέρει για αργότερα το o/c όταν ο Ε6300 θα είναι ανεπαρκής , θα μπορουσε να τον ανεβάσει h ALBATRON PX975 ή θα ήταν καλύτερο να πάρω μια p5b

καποια περιοδο, προφανως πριν εξαντληθει ειχε την dfi το πλαισιο καπου εκει γυρω στα 90-100 € δλδ μπορει καποιο καταστημα να την εχει ακομα κ παιρνεις κατευθειαν dfi!!! α κ κατι ασχετο δειτε http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=5105&catid=21

ποτε εκανε 285????? μπραβοοο ωραια προσφορα... θα βαλω κ εγω ενα πεντιουμ 3 απο 500€ που εκανε πριν δεκα χρονια 30€ τωρα κ θα το εχω για προσφορα...

δεν ειναι πιο παλιο το 965 απο το 975

Αυτό είναι ερώτηση ή θέση τώρα;

Τεσπα, το 975 σίγουρα υποστηρίζει επίσημα SLI και Crossfire τη στιγμή που το 965 υποστηρίζει Crossfire αλλά SLI μόνο με modded drivers. Τα λοιπά χαρακτηριστικά είναι σχετικά κοντά με το 965 να βρίσκεται ελαφρώς πίσω σε σχέση με το 975.

Σαν εταιρεία όμως εμπιστεύομαι περισσότερο κατασκευαστικά την ASUS από ότι την ALBATRON, αν και προσωπικά θα κοίταγα για μητρική MSI.

Αυτό είναι ερώτηση ή θέση τώρα;

Τεσπα, το 975 σίγουρα υποστηρίζει επίσημα SLI και Crossfire τη στιγμή που το 965 υποστηρίζει Crossfire αλλά SLI μόνο με modded drivers. Τα λοιπά χαρακτηριστικά είναι σχετικά κοντά με το 965 να βρίσκεται ελαφρώς πίσω σε σχέση με το 975.

Σαν εταιρεία όμως εμπιστεύομαι περισσότερο κατασκευαστικά την ASUS από ότι την ALBATRON, αν και προσωπικά θα κοίταγα για μητρική MSI.

Την dfi εχει σημασια αν εμπιστευεσαι. Αυτη φτιαχνει τις μητρικες. Οχι η albatron.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.