Jump to content

ASUS 8800 GTS και overclock με RivaTuner

Makinen

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα

Είμαι σχετικά καινούριος στον κόσμο του RivaTuner αλλά όσο παίζω μ'αυτό τόσο ανακαλύπτω τις απίστευτες δυνατότητές του. Ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ για fan control με βάση τη θερμοκρασία της κάρτας μου, κάτι που έγινε τέλεια. Στο θέμα μας λοιπόν:

Έχω αρχίσει να πειραματίζομαι με τη βασικότερη χρήση του RivaTuner, το overclocking. Για να προλάβω όσους θα πουν "read the ****ing manual", να πω ότι βρήκα στο forum του RivaTuner έναν οδηγό για overclock αλλά συνέδεε τα overclock profiles με fan profiles, κάτι που εγώ δε θέλω.

Οπότε ερωτώ: πώς μπορώ να φτιάξω overclock profiles τα οποία θα τρέχουν μόνο όταν έχω 3d εφαρμογή, ενώ στα windows θα είναι μόνο default τα ρολόγια; Ο ανεμιστήρας θέλω να λειτουργεί μόνο με βάση τη θερμοκρασία όπως είναι τώρα. Θα χρειαστώ τίποτα να προσθέσω στο launcher; Θέλω να μπαίνω windows με όλα default, να τρέχω game και να μπαίνει στο overclocked mode και να ξαναγυρνάει στο default αφού το κλείσω...

Επίσης, ειδικά οι κάτοχοι ASUS 8800 GTS (με ενδιφέρουν βέβαια όλοι με 8800 GTS, για να βρούμε την πιο overclocking-friendly υλοποίηση), πόσο καταφέρνετε να πιάσετε πριν κρασάρει;

Υ.Γ. Να προσθέσω ότι για όλη αυτή τη φάση με το overclock με παρακίνησε μια δοκιμή που είδα στο www.firingsquad.com (http://www.firingsquad.com/hardware/nvidia_geforce_8800_gtx_gts_overclocking/ ) όπου καταφέρνανε με default ψύκτρες κλπ η GTS να πιάνει την GTX... Εγώ πάντως με ASUS δεν κατάφερα τα νούμερα που έπιανε στα ρολόγια η κάρτα τους αν και δεν απέχω πολύ... Θα ενημερώσω ακριβώς πόσο κατάφερα όταν ολοκληρώσω τις δοκιμές σταθερότητας με τα loops του 3d mark06

Νομίζω ότι η ASUS έχει δικό της λογισμικό που κάνει όλα αυτά που θες. To ASUS SmartDoctor το έχεις δοκιμάσει; Μιας και δεν είμαι τυχερός κάτοχος μιας 8800 δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι δουλεύει αλλά στην σειρά GF 6 και 7 που έχω κάνει όλα αυτά που λές.

Overclocking μέσω της τεχνικής hyperdrive με ανάλογη ρύθμιση ενεργοποιείται μόνο όταν δουλεύεις 3D εφαρμογές. Το fan δουλεύει ανάλογα με την θερμοκρασία της GPU (Smartcooling). Ειδικά τα fan ρυθμίζονται πολύ εύκολα και υπάρχουν αρκετά προφιλ, από auto, manual, smartcooling στο οποίο καθορίσεις εσύ τις περιοχές λειτουργίας του fan.

Ίσα ίσα, το Smart Doctor που δούλευα τόσο καιρό σε άλλες ASUS ήταν ο λόγος που προτίμησα για άλλη μια φορά την ASUS 8800. Το πρόβλημα είναι ότι για κάποιο λόγο στη συγκεκριμένη κολλάει, και δε λειτουργεί κανονικά, οπότε και άρχισα να ψάχνομαι με το Riva Tuner για να ανακαλύψω ότι είναι κατά πολύ ανώτερο του Smart Doctor...

Επί τη ευκαιρία και επιστρέφοντας στο αρχικό μου πρόβλημα, κατάφερα 630MHz GPU και 930 MHz μνήμη σταθερά... Έφτιαξα 2 overclock profiles και νομίζω θα το καταφέρω να τα κάνω να δουλέψουν. Νομίζω το κόλπο είναι να φτιάξω ένα threshold που θα ενεργοποιεί τα 2 προφίλ ανάλογα με το 2d/3d clock... Πάντως όποιος έχει απάντηση, ας βοηθήσει γιατί μέχρι τώρα τα χω κάνει λίγο μαντάρα... Επίσης αναμένω τι καταφέρατε με άλλες 8800 GTS σε overclock (αν και παραδόξως μου φαίνεται οι κάτοχοι GTS είναι λιγότεροι από GTX!):confused:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.