Jump to content

Μητρική για τον 6600

bfc_xxx

Recommended Posts

Μετά απο πολύ σκέψη αποφάσισα να προχωρήσω σε αναβάθμιση του Intel 640 σε ένα Core 2 Duo 6600 κρατώντας την κάρτα που έχω X800GTO2@X850 XT PE μιας και σπάνια παίζω παιχνίδια και μου είναι υπεραρκετή. Μαζί λογικά θα πάρω και κανένα σετάκι 2 γιγα 800αρες.

Αυτό που με απασχολεί είναι η μητρική. Θέλω να έχει τα βασικά καλούδια επάνω (μπολικο SATA, USB, Firewire κτλ) και να κάνει αξιοπρεπές αλλά οχι και extreme overclocking. Επίσης δε με νοιάζει το motherboard αν είναι crossfire ή SLI ή 16x16 ή 8x8 ή 16x4 γιατι δεν πρόκειται να βάλω ποτε δύο κάρτες γραφικών. Το πολύ πολύ αργοτερα να αλλάξω αυτή που έχω με μια πιο καινούρια. Κατέληξα στις εξής λύσεις:

1. ICFX3200-T2R/G (δε μου αρέσει σε αυτή εδω που δεν εχει ενεργό σύστημα ψύξης στο chipset)

2. Αsus 965 Commando

3. Evga ή ASUS με το 680i

Ποιά είναι η γνώμη σας?

Πολυ συντομα θα κανουμε παρουσιαση μιας ASUS Striker Xtreme (680i).

Ελπιζω να σε βοηθησει στην αποφαση σου.

Σημερα παντος που καναμε καποιες δοκιμες o/cing μας εβγαλε λιγο την ψυχη αλλα με default ψυξη και χωρις τρελο "ψυρισμα" των ρυθμισεων, ενα 460FSB το χτυπησαμε, που το θεωρω προσωπικα αρκετα καλο για εναν 6600 με multi 9x

Πολυ συντομα θα κανουμε παρουσιαση μιας ASUS Striker Xtreme (680i).

Ελπιζω να σε βοηθησει στην αποφαση σου.

Σημερα παντος που καναμε καποιες δοκιμες o/cing μας εβγαλε λιγο την ψυχη αλλα με default ψυξη και χωρις τρελο "ψυρισμα" των ρυθμισεων, ενα 460FSB το χτυπησαμε, που το θεωρω προσωπικα αρκετα καλο για εναν 6600 με multi 9x

Ωραίο το Striker Extreme αλλά πολύ ακριβό. Το P5N32-E είναι πολύ πιο φθηνό στο ίδιο chipset.

Επισης , απο καποιες δοκιμες που εχει κανει ο hipro5 με την καινουρια abit in9 (680i) ειναι πιο γρηγορη στα ιδια clocks απο την striker ...

Αν δεν πας για SLI , καλυτερα την commando .

Αυτη τη στιγμη παιζω με την 680i του TASOS και ειμαι στα 485FSB .

Επισης , απο καποιες δοκιμες που εχει κανει ο hipro5 με την καινουρια abit in9 (680i) ειναι πιο γρηγορη στα ιδια clocks απο την striker ...

Αν δεν πας για SLI , καλυτερα την commando .

Αυτη τη στιγμη παιζω με την 680i του TASOS και ειμαι στα 485FSB .

Και η IN9 απο οτι βλεπω πανάκριβη. Για ψυχολογικους λόγους πιο πολύ δε θέλω να ξεπερασω τα 250 ευρω για μητρική. Σκεφτόμουν τη DFI αλλα βλέπω έχει αρκετα μικροελαττώματα.

Θα μπορουσα να αρκεστω και σε ενα πολυ φθηνο mobo με 120-150 ευρω αλλα προτιμώ μια μητρικη σα τη Commando με λαμπάκια και τις οθονίτσες που έχει να τα βλέπω και να τα χαίρομαι, αν και μάλλον δε θα την αξιοποιήσω στο έπακρο ποτέ.

Το μονο που με χαλαει στη Commando είναι ότι έχει Chipset Intel, ότι δεν έχει 8 SATA όπως η DFI και δεν έχει καθόλου pciex1.

Και η IN9 απο οτι βλεπω πανάκριβη. Για ψυχολογικους λόγους πιο πολύ δε θέλω να ξεπερασω τα 250 ευρω για μητρική. Σκεφτόμουν τη DFI αλλα βλέπω έχει αρκετα μικροελαττώματα.

Θα μπορουσα να αρκεστω και σε ενα πολυ φθηνο mobo με 120-150 ευρω αλλα προτιμώ μια μητρικη σα τη Commando με λαμπάκια και τις οθονίτσες που έχει να τα βλέπω και να τα χαίρομαι, αν και μάλλον δε θα την αξιοποιήσω στο έπακρο ποτέ.

Το μονο που με χαλαει στη Commando είναι ότι έχει Chipset Intel, ότι δεν έχει 8 SATA όπως η DFI και δεν έχει καθόλου pciex1.

πολυ καλη λυση σε 975 βεβαια ειναι η ASUS P5WDH deluxe η οποια εχει ενα καρο καλουδια πανω της και μετα απο συμβουλες στου Στελαρα ειμαι ευτυχης κατοχος αυτης!

Καλο αλλα παλιο...

Αναλογα το CPU και τις μνημες . Μεχρι τα 460-465FSB ειναι απο τις πιο γρηγορες μητρικες που εχουν βγει . Για να ανεβει πιο ψηλα , χρειαζεται αλλα κολπα . Για σταθερα μεχρι 450-455FSB μπορεις να παιξεις με την P5W .

Αναλογα το CPU και τις μνημες . Μεχρι τα 460-465FSB ειναι απο τις πιο γρηγορες μητρικες που εχουν βγει . Για να ανεβει πιο ψηλα , χρειαζεται αλλα κολπα . Για σταθερα μεχρι 450-455FSB μπορεις να παιξεις με την P5W .

με ποιο bios? εγω με το 1707 δεν μπορω να περασω τα 430 κ αυτα με πολυ ζορι!!

Τωρα γιατι μου το εκανες αυτο? Ημουν ετοιμος να κανω τη παραγγελια, το καλαθι με τη παραγγελία ηταν γεματο με μια commando και εναν 6600 και μου άλλαξες γνώμη.

Λες καλύτερα τη P5WDH που έχει και δύο IDE επάνω? Θα μπορέσω να φτάσω τον 6600 ενα ταπεινο 400-410fsb και να δουλευω τις μνήμες 1-1 η θα θέλει ενα σωρο mod στα οποία είμαι άσχετος?

Αρχικά την είχα αποκλείσει σαν επιλογή γιατι είναι παλιο μοντελο.

Δε νομίζω οτι θα έχεις πρόβλημα για τόσο χαμηλά.Το πρόβλημα κυμαίνεται από 430fsb και πάνω (ανάλογα την μητρική πάντα).Πάντως για 6600 εγώ θα πρότεινα 965,γιατί δίνει πολύ περισσότερο fsb να παίξεις και είναι καλύτερα για τους επεξεργαστές με μικρό πολ/στή όπως ο δικός σου..

Δε νομίζω οτι θα έχεις πρόβλημα για τόσο χαμηλά.Το πρόβλημα κυμαίνεται από 430fsb και πάνω (ανάλογα την μητρική πάντα).Πάντως για 6600 εγώ θα πρότεινα 965,γιατί δίνει πολύ περισσότερο fsb να παίξεις και είναι καλύτερα για τους επεξεργαστές με μικρό πολ/στή όπως ο δικός σου..

O 6600 x9 δεν είναι? 9*400=3600 Μια χαρά δεν θέλω και παραπάνω.

Τίποτα δεν είναι "μια χαρά" πάντα θέλουμε το κάτι παραπάνω και να το θυμάσαι......:033: :033:

Δεν είμαι νομίζω ο μόνος...:074:

Ναι αλλα να βάζουμε και ενα αρχικο στόχο με τον οποιο είμαστε ικανοποιημένοι!

Τωρα γιατι μου το εκανες αυτο? Ημουν ετοιμος να κανω τη παραγγελια, το καλαθι με τη παραγγελία ηταν γεματο με μια commando και εναν 6600 και μου άλλαξες γνώμη.

Λες καλύτερα τη P5WDH που έχει και δύο IDE επάνω? Θα μπορέσω να φτάσω τον 6600 ενα ταπεινο 400-410fsb και να δουλευω τις μνήμες 1-1 η θα θέλει ενα σωρο mod στα οποία είμαι άσχετος?

Αρχικά την είχα αποκλείσει σαν επιλογή γιατι είναι παλιο μοντελο.

420 θα παει ευκολα . Αν θελησεις κατι παραπανω , λογικα θα μπλεξεις ασχημα. Θα πρεπει να ψαχνεσαι με τα subtimings , αλλαγες trd/trfc και παει λεγοντας . Ομως τα 450 θα τα δεις οταν μαθεις τη φιλοσοφια της. (http://forums.legitreviews.com/about6319.html)

Παρε commando ... :)

Ασε το IDE . Υπαρχουν sata opticals .

Ναι αλλα να βάζουμε και ενα αρχικο στόχο με τον οποιο είμαστε ικανοποιημένοι!

Εχεις δίκιο ΑΛΛΑ .... κι εγώ θα είμουν ικανοποιημένος αν πήγαινα σε 3ΜHz και τελικά ενώ έφτασα τα 3,472 έχω φαγωθεί να πάω πάνω απο τα 3500... :021: :021: :021: :021: Τέλος πάντον καλές αγορές dude !!

Τελικά παω για την Commando το αποφάσισα γιατι είναι πιο καινούριο μοντέλο σε σχέση με το P5WDH. Απλα δε μπορω να καταλάω τι τις θέλουν τόσες PCI εκεί που κόντευαν να τις εξαφανίσουν, δεν έχουν βάλει ουτε μια pcie x1 στο commando.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.