anhelito Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2007 http://www.incentre.net/incentre/frame/ethernet.htmlΣύμφωνα με το παραπάνω λίνκ δοκίμασα να φτιάξω το δικό μου καλώδιο αλλά τζίφος. Με τα πολλά έφτιαξά ένα crossover το οποίο μετά από πολύ ώρα συνδέεται στα 10mbps. Τί συμβαίνει? Δεν είναι σωστές οι οδηγίες? Κάνω τα πάντα σωστά. Το καλώδιο αυτό πάει σε ένα ρούτερ της netgear.Για πείτε μου τα χρώματα για να φτιάξω ένα καλώδιο της προκοπής.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
manolis1442169134 Φεβρουάριος 1, 2007 #2 Φεβρουάριος 1, 2007 Σωστά τα λέει εκεί. Μήπως δεν πρόσεξες τα άσπρα? Για δες και αυτή εδώ , αν και ειναι η ίδια δηλαδή. Επίσης πρέπει να προσέξεις να τερματίσουν για τα καλά. Και εγω οταν πρωτοπροσπάθησα να φτιάξω χάλασα μισή σακούλα clips....
WAntilles Φεβρουάριος 1, 2007 #3 Φεβρουάριος 1, 2007 Επίσης να μην πάρεις πολύκλωνα-τριχοειδή καλώδια αλλά ολόσωμα.
anhelito Φεβρουάριος 2, 2007 Author #4 Φεβρουάριος 2, 2007 ααααα οκ wantilles. θα το προσέξω.το τσέκαρα τη συνδεσμολογία κ είναι οκ. Απλά το πρόβλημα είναι στις επαφές της κάρτας δικτίου οι οποίες έχουν στραβώσει. Γι'αυτό συνδέεται στα 10mbps. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
coolmind Φεβρουάριος 2, 2007 #5 Φεβρουάριος 2, 2007 Βαλε τα καλωδια οπως θελεις,απλα και στις δυο πλευρες να ειναι με την ιδια χρωματικη σειρα.Στην περιπτωση του ανεστραμενου(crossover)καλωδιου,απλα στην μια πλευρα αλλαζεις τα καλωδια 1 με 3 και 2 με 6.
anhelito Φεβρουάριος 3, 2007 Author #6 Φεβρουάριος 3, 2007 αααααααα Coolmind μπορώ να τα βάλω με την ίδια χρωματική σειρά και στις δύο πλευρές? Καλό αυτό. Θα το κάνω αλλά δεν μου έμειναν φισάκια!!!!! Ενώ ακολουθω΄πιστά τη σειρά μου δε καταφέρνω να συνδεθώ στα 100mbps.
bfc_xxx Φεβρουάριος 3, 2007 #7 Φεβρουάριος 3, 2007 αααααααα Coolmind μπορώ να τα βάλω με την ίδια χρωματική σειρά και στις δύο πλευρές? Καλό αυτό. Θα το κάνω αλλά δεν μου έμειναν φισάκια!!!!! Ενώ ακολουθω΄πιστά τη σειρά μου δε καταφέρνω να συνδεθώ στα 100mbps.ΟΧΙ δε μπορεις να βάλεις τα καλώδια με όποια σειρά θες, ο Coolmind δεν έχει δίκιο. Πρέπει να τα βάλεις με τη σειρά που φαίνονται στη φώτο του manoli γιατι το UTP πρέπει να έχει ΠΑΝΤΑ ένα Συνεστραμμένο ζεύγος καλωδίων (Twisted-Pair cable).
apotsi Φεβρουάριος 3, 2007 #8 Φεβρουάριος 3, 2007 Επίσης να μην πάρεις πολύκλωνα-τριχοειδή καλώδια αλλά ολόσωμα.Αντιθέτως. Τα μονόκλωνα είναι και πιό δύσκολο να τρυπήσουν, κατά την διάρκεια του σφυξίματος από την τανάλια, από τις δαγκάνες των κλιπς και με το παραμικρό κούνημα χάνεις το link. Γι' αυτό είναι και πιό ακριβό το πολύκλωνο (μαλακό) patch cord.
anhelito Φεβρουάριος 6, 2007 Author #9 Φεβρουάριος 6, 2007 το έφτιαξα. Τελικά ξέρετε τί δεν έκανα καλά? Δεν πάταγα δυνατά τη πένσα. Απλα ήθελα μια ιδέα πιο πολυ πάτημα! Κουφό έ? Κ όμως με παίδεψε πολύ!
tsif Φεβρουάριος 6, 2007 #10 Φεβρουάριος 6, 2007 Καλό κι αυτό .... τέλος καλό όλα καλά .. Με τί καλωδιάκι τελικά ?? πολύκλωνο ή μονόκλωνο ?
anhelito Φεβρουάριος 19, 2007 Author #11 Φεβρουάριος 19, 2007 sorry που δεν απάντησα νωρίτερα αλλά δε μου έρχονται ειδοποιήσεις.Τελικά το καλώδιο ήταν μονόκλωνο. Κ παίζει τζιτζί
apotsi Φεβρουάριος 19, 2007 #12 Φεβρουάριος 19, 2007 Γι' αυτό δεν σου είχε πιάσει καλά στην αρχή με την τανάλια. Αν είναι πολύκλωνο, έστω και με λίγη δύναμη στην τανάλια, τα σιδεράκια μπαίνουν πανεύκολα και πιάνουν τέλεια.
yanni Φεβρουάριος 19, 2007 #14 Φεβρουάριος 19, 2007 Αντιθέτως. Τα μονόκλωνα είναι και πιό δύσκολο να τρυπήσουν, κατά την διάρκεια του σφυξίματος από την τανάλια, από τις δαγκάνες των κλιπς και με το παραμικρό κούνημα χάνεις το link. Γι' αυτό είναι και πιό ακριβό το πολύκλωνο (μαλακό) patch cord.Ξαναπές το διότι έχω βρει τον μπελλά μου στην δουλειά.
apotsi Φεβρουάριος 19, 2007 #15 Φεβρουάριος 19, 2007 Ξαναπές το διότι έχω βρει τον μπελλά μου στην δουλειά.Αντιθέτως. Τα μονόκλωνα είναι και πιό δύσκολο να τρυπήσουν, κατά την διάρκεια του σφυξίματος από την τανάλια, από τις δαγκάνες των κλιπς και με το παραμικρό κούνημα χάνεις το link. Γι' αυτό είναι και πιό ακριβό το πολύκλωνο (μαλακό) patch cord.Το ξανάπα
tsif Φεβρουάριος 19, 2007 #16 Φεβρουάριος 19, 2007 sorry που δεν απάντησα νωρίτερα αλλά δε μου έρχονται ειδοποιήσεις.Τελικά το καλώδιο ήταν μονόκλωνο. Κ παίζει τζιτζίΟΚ ... και με είχε φάει η αγωνία :082:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.