konvas82 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2007 Καλησπερα σε ολους, Μολις αγορασα ενα νεο πσ μετα απο αμετρητες ωρες στο καταπληκτικο αυτο φορουμ :045: Εχω παρει ολα τα κομματια εκτος απο μνημες αφου δεν καταφερα να βγαλω μια ακρη. Θελω να βαλω 4 γιγα ραμ και θα ηθελα πολυ να ακουσω την αποψη σας.Ειμαι μεταξυ 4 χ 1 γιγα για μια απο τα 2 αυτα μοντελα:http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=893188http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925675Η μηπως ειναι καλυτερα να βαλω 2 χ 2 γιγα σαν τις παρακατω?http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925659Εχουν μεγαλη διαφορα στα ταιμινγκς αλλα διαβασα στο φορουμ οτι καλυτερα 2 απο 4 τσιπακια ραμ (η μητρικη που εχω ειναι ι ασους στραικερ). Τι εχετε να προτεινετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Ιανουάριος 31, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Θα κάνεις OCing ?Εγώ πάντως 2 τεμάχια από τις πρώτες θα έπαιρνα. Τα 2GB sticks, είναι πανάκριβα. Υπάρχει περίπτωση να πας κάποια στιγμή στα 8GB ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
konvas82 Ιανουάριος 31, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Δεν σκεφτομαι για 8 ουτε τωρα ουτε στο μελλον αλλα θα ηθελα τον ποιο γρηγορο συνδιασμο. Το κοστος δεν με πειραζει επειδη ολες οι επιλογες για 4 γιγα θα βγουν περιπου στο ιδιο ποσο. Η ταχυτητα με ενδιαφερει ποιο πολυ και θα κανω και OC Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 31, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Tα 2*2gb συμφέρουν,αλλά δεν αξίζουν για Oc.Θα πρότεινα να κοιτάξεις g.skill ή cellshock..φυσικά τα 4 dimms δυσκολεύουν το oc,αλλά πιστεύω θ'ανέβουν αρκετά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Φεβρουάριος 1, 2007 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2007 Tα 2*2gb συμφέρουν,αλλά δεν αξίζουν για Oc.Θα πρότεινα να κοιτάξεις g.skill ή cellshock..φυσικά τα 4 dimms δυσκολεύουν το oc,αλλά πιστεύω θ'ανέβουν αρκετά!Εχω παρει προσφατα την καινουργια DFI ICFX3200 και αναρωτιεμαι αν μπορει να υπαρξει προβλημα στο OC αν βαλω 4 DImmakia , δεδομενου οτι παιζουν εντελως ασυνχρονα οι μνημες με τον επεξεργαστη. Δεν θελω να κανω τρελο OC στις μνημες αλλα ποσο μπορει να με κοψουν τα 4 Dimms ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Φεβρουάριος 1, 2007 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2007 Σαφώς αν θές ocing θα ήταν καλύτερα ν'αγοράσεις 2*1gb μέχρι να βγούν περισσότερα 2Gb modules στην αγορά!Αν χρειάζεσαι τα 4Gb μην το σκέφτεσαι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgroundman Φεβρουάριος 1, 2007 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2007 Σε 2 μηχανήματα που έχω 4x1GB μνήμη ένα με P4 3.0D (ASUS m/b) και ένα με AMD Athlon X2 4400+ (MSI m/b) παρουσιάζεται το εξής "πρόβλημα"Οι μνήμες αν και 400MHz παίζουν στα 333MHz και στα 2 manual των m/b αναφέρεται οτι έτσι θα πρέπει να παίζουν (στα 333MHz) και δε ξέρω γιατί.Επίσης στα Windows φαίνοντα 3,3GB RAM και στο linux 3.54 GB RAM.Αν δεν έχεις σοβαρό λόγο να βάλεις 4GB μνήμη καλύτερα να μη το κάνεις γιατι θα είναι σαφώς πιο αργές απο 2x1GB έχοντας τα ίδια dimmακια.Να πώ τέλος οτι όταν βγάζω και απο τα 2 μηχανήματα το 1GB και η μνήμη γίνεται 400MHz single channel απο 333ΜΗz dual channel η διαφορά στην απόκριση του μηχανήματος είναι εμφανής με το μάτι...Δε ξέρω για τις πιο καινούργιες m/b αλλα καλύτερα ψάχτω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonic1442169079 Φεβρουάριος 2, 2007 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2007 Τα 4γιγα θα φανούν μόνο σε 64 μπιτ λειτουργικό είτε αυτο είναι Λινουξ είτε Γουϊντοουζ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgroundman Φεβρουάριος 2, 2007 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2007 Τα 4γιγα θα φανούν μόνο σε 64 μπιτ λειτουργικό είτε αυτο είναι Λινουξ είτε Γουϊντοουζ. To δευτερο μηχάνημα απο αυτά που αναφέρω είναι με gentoo amd64 και έχει τα ίδια "προβληματα" με το άλλο που είναι με 32-bit debian. Το θέμα είναι στη m/b, όταν βάζεις 4x1GB τις ρίχνει στα 333MHz ότι μνήμες και να βάλεις. Το γράφουν μέσα τα manuals και κανένας δεν έχει καταλάβει γιατί. Απο την άλλη βλέπεις μόνο τα 3.5GB της μνήμης έχοντας και big-mem(>4GB) στον kernel. Δείτε παρακάτω 2 photos απο τα manuals των msi am2 crosshair και της DFI lanparty sli. Φαίνεται οτι στις DDR2 το "πρόβλημα" έρχεται στα 4x2GB μάλλον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonic1442169079 Φεβρουάριος 2, 2007 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2007 Oου! Για το 400/333 το ήξερα ότι μπορεί να γίνει, οτι βλέπεις 3.5 απο τα 4 σε 64μπιτο λειτουργικό δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.