Jump to content

Πόσο σημαντικό είναι να έχει μια LCD TV 2 HDMI out?

Jokal

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σας :)

Ψάχνω αρκετό καιρό τώρα να αγοράσω μια LCD TV και έχω καταλήξει σε μια 40' της Samsung με 1200 Ευρώ και σε μια 32' της Toshiba με 800 Ευρώ. Το θέμα είναι ότι η Samsung έχει μόνο 1 HDMI out και η Toshiba 2. Κατά τ' άλλα όσον αφορά την απεικόνιση έχουν και οι δυο πάνω κάτω ίδια χαρακτηριστικά. Πόσο σημαντικό είναι κατα τη γνώμη σας να έχει μια τηλεόραση 2 HDMI?

Σκέφτομαι ότι το Playstation 3 θα χρησιμοποιεί την μία και ότι σιγά σιγά και τα υπόλοιπα περιφερειακά θα συνδέονται με HDMI... οπότε το σκέφτομαι. Ξέρω ότι υπάρχουν κάτι μετατροπείς που βγάζουν 2 HDMI από 1 αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι λύση αυτό.

To hdmi ειναι συνδεση υψηλης αναλυσης,και καλο ειναι για μελοντικη χρηση να εχει hdmi η τηλεοραση που θα αγορασεις τωρα.Απο εκει και περα για να παιξει σωστα(δηλαδη για να δεις τις δυνατοτητες του)χρειαζεται ενα player με hdmi και ενα δισκακι dvd που να ειναι high definition.Σε καθημερινη χρηση δεν σου προσφερει κατι το hdmi,οπως και αν παιξεις ενα μετριο σημα,σαν και αυτο που εχουν τα περισσοτερα dvd που κυκλοφορουν τωρα στα video club,το αποτελεσμα δεν θα ειναι αυτο που θα ηθελες να δεις.

Δηλαδη αν καταλαβα καλα...

Εγω που εχω Sony Bravia Hdmi, για να δω καποια ταινια Hi-Def, χρειαζομαι καποιον player που να υποστηριζει αυτο το format?Και πόσο εχουν αυτοί οι player?Αλλιως να συνδεσω το pc με την 7600gt με την τηλεοραση και να παιξω την ταινια στο pc??

Ξερει κανεις αν κυκλοφορουν hi-def ταινιες σε dvd-clubs ή δεν εχουν βγει ακομα για νοίκιασμα?

Εγω που εχω Sony Bravia Hdmi, για να δω καποια ταινια Hi-Def, χρειαζομαι καποιον player που να υποστηριζει αυτο το format?Και πόσο εχουν αυτοί οι player?Αλλιως να συνδεσω το pc με την 7600gt με την τηλεοραση και να παιξω την ταινια στο pc??

Ξερει κανεις αν κυκλοφορουν hi-def ταινιες σε dvd-clubs ή δεν εχουν βγει ακομα για νοίκιασμα?

Ειναι λιγο πιο μπερδεμενα τα πραγματα....Το HDMI απλα ειναι μια συνδεση που ειναι ψηφιακη.Αρα θεωρητικα προσφερει καλυτερη ποιοτητα εικονας και ηχου απο ολα τα υπολοιπα (αναλογικα) ειδη συνδεσης ακομα και στο απλο ταπεινο DVD. To High Definition τωρα για να το γευτεις χρειζεσαι οντως ειδικο player.Υπαρχουν 2 ειδη στην αγορα. 1 To blueray, 2 το HD DVD. Για την ωρα επικρατει το πρωτο αλλα ακομα δεν ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα. Κοστος απο 350-650 Euro με αισθητα οικονομικοτερο το HD DVD. Η λυση για οποιον βιαζεται ειναι να παρει υβριδικη συσκευη που συνδιαζει και τα 2.

Αρα λοιπον οπως καταλαβαινεις στα dvd - club δεν θα δεις συντομα HD τιτλους μεχρι να ξεκαθαρισει η κατασταση.

Υπαρχουν καποια player σχετικα φτηνα με καλους scalers αλλα,σε απλα dvd θα παιζουν χειροτερα η το ιδιο με αυτο που εχεις.Δες το pioneer 696 στα 170 euro,το οποιο ειναι απο τα πολυ καλα για τα λεφτα του.

Εγώ δύο κουβέντες θα πώ σχετικά με το θέμα...

Οποιος έχει τη δυνατότητα (οικονομική) να αγοράζει trueHD τηλεόραση.

Δηλαδή μιλάμε για 1080p...και μόνο.

Ολα τα υπόλοιπα μοντέλλα που κυκλοφορούν σε "προσφορές" αυτή την περίοδο...έχουν λίαν συντόμως...ημερομηνία λήξης.

HDMI (το οποίο βγαίνει προσεχώς και σε rev 1.3)...φυσικά και πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 2.

Χμμ οκ thanks για τα replies :)

Πάντως όσον αφορα το FullHD είδα Blue Ray δισκάκι σε HD Ready και FullHD σε 40 με 50 ίντσες εικόνα και δεν είχε και καμιά τρομερή διαφορά που να δικαιολογει την τοσο μεγαλη διαφορά στην τιμή.Σε μεγαλύτερες τηλεοράσεις θα φαίνεται περισσότερο η διαφορά της ανάλυσης αλλά στις μικρότερες και ιδιαίτερα κάτω απο 40' νομίζω δεν έχει σχεδόν καμία διαφορα. Το FullHD τώρα παει 2 με 3 φορές πάνω απο το HD Ready επειδή είναι νέο. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να περιμένεις λίγο καιρό οπότε το FullHD θα είναι standar και θα κοστίζει αρκετά φθηνότερα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.