Jump to content



Ποια LCD TV 40' μου προτεινετε?


cabrinha

Recommended Posts

Ψαχνω τηλεοραση 40 ιντσων lcd (δεν με ενδιαφερουν οι πλασμα) και με χρηματικο οριο τα 1500ε. Εχω ψαξει και εχω καταληξει σε καποια μοντελα τα οποια προς το παρον δεν θα αναφερω ωστε ο καθενας να μου κανει την δικη του προταση.

Το σημαντικο? Τι αλλο απο την καλυτερη δυνατη ποιοτητα απεικονισης και χρωματικης αποδοσης. Και γιατι οχι και ενας ενσωματομενος επιγειος ψηφιακος δεκτης.

Σε δευτερο επιπεδο να εχει καλη τεχνικη υποστηριξη σε περιπτωση βλαβης. Και φυσικα οιαδηποτε ευκολια προσφερει (πχ. δυνατοτητα αναρτησης σε τοιχο).

Οσοι εχετε προσωπικη εμπειρια θα ειμουν υποχρεος εαν καταθετατε την αποψη σας.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι σε αναμονή για την Philips 42PF7621D. Αυτή τη στιγμή η τιμή της είναι στα 1439 euros. Από επιδόσεις τα πάει μια χαρά έχει και καλό contrast(4000:1). 'Ολα τα λεφτά ειναι το pixel plus HD δεύτερης γενιάς και η τεχνολογία crystal clear. Την είχα δεί στο mediamarkt να παίζει και ομολογώ ότι για τα λεφτά της και τις ίντσες είναι απλά μοναδική. 'Οσον αφορά τεχνική υποστήριξη για τη Philips στις τηλεοράσεις δεν γνωρίζω τι παίζει, για οθόνες PC έχω αλλάξει δύο φορές, την πρώτη καμμένο pixel και την άλλη τροφοδοτικό οθόνης. Την πρώτη μου την αλλάξανε σε μια μέρα (ήρθε ο courier σπίτι) και την άλλη περίμενα 15 μέρες γιατί δεν είχαν διαθεσιμότητα στις αποθήκες.

Υ.Γ. 'Εχει και ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη. Αναλυτικά http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/tree/el/gr/consumer/TV_GR_GR_CONSUMER/FLAT_TV_CA_GR_CONSUMER/LCD_EXTRA_LARGE_GT40_SU_GR_CONSUMER/ce/_productId_42PF7621D_10_GR_CONSUMER/%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7_Flat_TV_widescreen+42PF7621D_10?proxybuster=RS5MOFF1QUV2BJ0RMRESHQNHKFSEKI5P

Link to comment
Share on other sites

Καλες εταιριες σε support ειναι: Philips, Lg, Sharp.Tωρα σε ποιοτητα εικονας πας σε ενα μαγαζι που εχει πολλες στην εκθεση του και διαλεγεις κατι που να εκφραζει το γουστο σου. Μετα μπορουμε να σου πουμε λεπτομεριες σχετικα με τον εξοπλισμο της, τα χαρακτηριστικα κτλ. Δεν υπαρχει standart για καλη τηλεοραση σε θεμα ποιοτητας εικονας (εκτος εαν ξεφευγει απο ενα αποδεκτο επιπεδο). Ακομα και εαν μια TV αριστευσει στα τεστ του φασματογραφου CIE RGB και εχει αψογο κορεσμο σε ολη την παλετα, το μονο σιγουρο ειναι οτι θα υπαρξει ανθρωπος που να μην του αρεσει. Πχ μπορει καποιος να θελει πιο ψυχρα χρωματα πιο ατονα, αλλοι θελουν σκληρη και εντονη εικονα (μονιτορε) την οποια αντιλαμβανονται ως ''υψηλη ευκρινεια'' Ενω αλλοι θελουν πιο μαλακη πιο απλη με λιγοτερη οξυτητα που ειναι και ουσιαστικα η κινηματογραφικη εικονα και ειναι πιο ξεκουραστη (για αυτους παντα).Το θεμα του εξοπλισμου ειναι το μονο αντικειμενικο κριτηριο σε μια tv. Αρα η TV σε εικονα ειναι οτι βλεπουμε...Θεμα γουστου.

Link to comment
Share on other sites

'Οπως λέει και ο φίλος μας graphist83 η εικόνα είναι θέμα γούστου. 'Εχω μια wega trinitron την οποία την αγόρασα γιατί η εικόνα της ξεχώριζε από τις άλλες τηλεοράσεις και βέβαια η τιμή της ήταν απλά αχτύπητη (Όταν η wega έκανε 950 ευρώ την πήρα με 620). Απλά με κάτι κεραυνούς κάηκε τροφοδοτικό και μια πλακέτα και μετά την 'τσουχτερή' επισκευή (180 ευρώ) η εικόνα που αποδίδει δεν είναι πλέον του γούστου μου. Χρώματα σαπουνόπερας αλά Τόλμη και Γοητεία και γκριζαρισμένο-καμένο λευκό. Πλέον η τηλεόραση που έχει εικόνα του γούστου μου και με καλύπτει σε συνδεσιμότητα μιας και τα έσκασα για να πάρω home theater το οποίο συμπτωματικά έχει και έξοδο hdmi είναι αυτή που πρότεινα πιο πριν. Δεν με ενδιαφέρει να πάρω panel με true HD απλά και μόνο γιατί σκοπεύω να κρατήσω το home theater για χρόνια ακόμη. Εξάλλου γιατί να την ψάξω τόσο πολύ αφού μετά από 2 γενιές lcd (το πολύ σε 1,5 χρόνο δλδ) θα κυκλοφορήσουν οι laser TV.

Αξιολόγησε τι θέλεις να κάνεις με την τηλεόραση που θα πάρεις(π.χ. αν θα πάρεις playstation 3 και χρειάζεσαι πολλαπλές hdmi 1.3), πήγαινε να συγκρίνεις εικόνα true HD με απλή HD και από κει και πέρα αποφασίζεις ποια τεχνολογία σε εξυπηρετεί.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.