Futuristic Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2007 Έχω μερικές απορίες όσον αφορά το raid.1. Μπορώ να κάνω raid 0 με 3 ή και 4 σκληρούς;2. Μπορώ 2 δίσκους που τους έχω σε raid 0 να τους βάλω σε άλλο pc (σε raid φυσικά) και να δουλέψουν κατευθείαν;;; Η χάνονται τα δεδομένα;;;3. Έχω 2 IDE 200 gb μπορώ να κάνω raid αφού δεν είναι sata; Αν ναι πως;4. (edit) Κάποιοι δίσκοι που λένε "raid edtion" τι διαφορά έχουν με τους άλλους sata?Τα παραπάνω αφορούν τα ASUS A8R32-MVP deluxe και ASUS P5W deluxe.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 28, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2007 Έχω μερικές απορίες όσον αφορά το raid.1. Μπορώ να κάνω raid 0 με 3 ή και 4 σκληρούς;2. Μπορώ 2 δίσκους που τους έχω σε raid 0 να τους βάλω σε άλλο pc (σε raid φυσικά) και να δουλέψουν κατευθείαν;;; Η χάνονται τα δεδομένα;;;3. Έχω 2 IDE 200 gb μπορώ να κάνω raid αφού δεν είναι sata; Αν ναι πως;4. (edit) Κάποιοι δίσκοι που λένε "raid edtion" τι διαφορά έχουν με τους άλλους sata?Τα παραπάνω αφορούν τα ASUS A8R32-MVP deluxe και ASUS P5W deluxe.Ευχαριστώ.1.Ναι.2.Δύσκολο αυτό που ζητάς γιατί οι δυο μητρικές έχουν διαφορετικό controller.3.Αρκεί ο controller να κάνει raid και σε ide δίσκους.Διάβασε το manual..4.Oι διαφορές των raid edition είναι ως προς την αξιοπιστία κι όχι την απόδοση/ταχύτητα και σίγουρα όχι οτι μόνο αυτοί μπορούν να κάνουν Raid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Futuristic Ιανουάριος 28, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2007 Ευχαριστώ! Δηλαδή εάν κάνω πχ 2 200αριδες raid και μετά θέλω να αλλάξω ας πουμε μητρική πρέπει να κάνω backup 400gb....? (shit) Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιανουάριος 28, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2007 Ευχαριστώ! Δηλαδή εάν κάνω πχ 2 200αριδες raid και μετά θέλω να αλλάξω ας πουμε μητρική πρέπει να κάνω backup 400gb....? (shit)ναι θα πρεπει να κανει backup ειδικα εφόσον ειναι ide. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Φεβρουάριος 4, 2007 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2007 ναι θα πρεπει να κανει backup ειδικα εφόσον ειναι ide.Δεν έχει σημασια αν είναι ide ή sata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoGi1442169074 Φεβρουάριος 4, 2007 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2007 Ειναι σιγουρο οτι χρειαζεται backup αν αλλαξει η μητρικη? Δεν υπαρχει περιπτωση να δουλεψει???Εχω 2χ200GB σε RAID-0. Θελω να παρω εναν ακομη (π.χ.400GB) και να βγαλω το RAID εντελως. Θα εχω προβλημα αν τα περασω ολα στον καινουριο, ακομα και το λειτουργικο?? Το Ghost θα κανει καλα αυτη τη δουλεια ή υπαρχουν αλλα progs γι αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgroundman Φεβρουάριος 4, 2007 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2007 Ειναι σιγουρο οτι χρειαζεται backup αν αλλαξει η μητρικη? Δεν υπαρχει περιπτωση να δουλεψει???Εχω 2χ200GB σε RAID-0. Θελω να παρω εναν ακομη (π.χ.400GB) και να βγαλω το RAID εντελως. Θα εχω προβλημα αν τα περασω ολα στον καινουριο, ακομα και το λειτουργικο?? Το Ghost θα κανει καλα αυτη τη δουλεια ή υπαρχουν αλλα progs γι αυτο?Αν βάλεις τους δίσκους σε άλλο RAID controller (άλλη m/b) τότε θα πρέπει κατα πάσα πιθανότητα να ξαναφτιάξεις το array, οπότε και να χάσεις τα δεδομένα που είχες. Έχω και εγώ raid0 και θέλω να αλλάξω m/b αλλα θα πάρω backup για καλό και για κακό...Το ghost πολύ καλά κάνει για αυτή τη δουλειά. Μάλλον είναι φτιαγμένο για τέτοια δουλειά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.