Jump to content

τα φωτα σας για αναβαθμιση δισκων

squid

Recommended Posts

Πραγματι το led δεν προλαβαινει να αναψει. Aπο οτι τσεκαρα ειχα απενεργοποιημενο το indexing service και εξακολουθει να ειναι, επισης δεν ακουγα τον PATA maxtor στον οποιο ειχα αυτο το windows partition πριν να δειχνει τετοια σημαδια προσβασης / δραστηριοτητας. Ειχα και εχω απενεργοποιημενη και μια αλλη υπηρεσια του NTFS σχετικη με LastAccess. Τι αλλο παρομοιο με Indexing μπορει να υπαρχει να ελεγξω?

Ατυχια, μακαρι να ειχα αυτη την πληροφορηση πρωτου παρω αυτον τον raptor ... αν δειτε σε αυτο το thread πιο πανω (αλλα και στο http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=31032) δεν εγινε καμμια αναφορα πρωτου τον παρω οτι η ταχυτητα του δεν ειναι πρακτικα καλυτερη απο εναν 7200 SATA2 16mb cache ... ξοδευοντας λιγοτερα χρηματα θα ειχα πολυ μεγαλυτερη χωρητικοτητα, περισσοτερη ησυχια, και ιδια ταχυτητα?

Δε σκεφτηκα οτι θα υπηρχε διαφορα ταχυτητας αναμεσα σε 37 / 74 / 150 για να το ψαξω καλυτερα ...

.

Και τελικα εκτος απο τη συνεχη δραστηριοτητα του δισκου που ακομη δεν ανακάλυψα τι ειναι, τωρα τα windows, κατα αραια ειναι αληθεια, διαστήματα, παγωνουν και μοιαζει να εχει καποτα σχεση με το συνεχες access στον raptor μια που το προσωρινο αυτο παγωμα συμβαινει ταυτοχρονα με διακοπη αυτου του συνεχους access στον Raptor ...

καμμια ιδεα?

.

τι 8α προτεινατε σαν αλλαγη του μικρου ραπτορ απο τις δυο ακολουθες επιλογες που εχω?

- WD 250 YS SATA2 16mb

- Raptor 74

Νομίζω το ιδανικό από πλευράς θορύβου με πολύ καλές επιδόσεις είναι ένας WD 320GB SATA. Ζεσταίνεται λιγότερο από όλους της κατηγορίας του και έχει και τα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου. Τώρα ακριβές μοντέλο δεν θυμάμαι αλλά αν το ψάξεις λίγο στο google θα το βρεις.

Τώρα αν πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στα 2 επιλογές που αναφέρεις φυσικά θα διάλεγα των 250 της WD. Τη διαφορά στις επιδόσεις δύσκολα θα την αντιληφθείς... την έλλειψη χώρου στο δίσκο πολύ εύκολα.

ποιο λες απο τους δυο να ειναι ?

- Caviar (SE16) 3200(ΑΑ)KS

- RE 3200YS

δεν βρηκα καποια συγκεκριμενα αναφορα στο google

Ποστάρω εδω για να μην ανοιγω θεμα με ολοϊδιο τίτλο.

Έχω έναν WD 250KS

Αξίζει να πάρω άλλον εναν (69€ κάνει) για RAID0?

Εχετε να προτέινετε κάτι άλλο?(εκτός από ssd και ραπτορ)

εαν σε ενδιαφερει το raid0 για 70Ε ναι αξιζει. Απλα μετα θα εχει 500GB που αν γινει στραβη τα εχασες, εκτος και εχεις αλλους δισκους για backup

εαν σε ενδιαφερει το raid0 για 70Ε ναι αξιζει. Απλα μετα θα εχει 500GB που αν γινει στραβη τα εχασες, εκτος και εχεις αλλους δισκους για backup

Σωστό. Από προσωπική εμπειρία δεν είχα ποτέ προβλήματα με RAID. Μόνο μια φορά μου κάηκε σκληρός μέσα στην βδομάδα λόγω κατασκευαστικού ελλατώματος αλλά δεν είχα προλάβει να γεμίσω τίποτα. Χρησιμοποιώ RAID-0 και στα 2 επιτραπέζια συστήματά μου και γενικά χρησιμοποιώ RAID από το 2000-01.

Γενικά θα δεις μεγάλη διαφορά με RAID-0. Πρόσεξε μόνο την επιλογή που θα κάνεις στο stripe size.

Πρόσεξε μόνο την επιλογή που θα κάνεις στο stripe size.

Γι αυτό εχω εσάς τους καλους μου συμφορουμίτες συμβουλάτορες :)

Ακόμα μια ερωτηση:

Αν βαλω τους KS που είναι sata2 σε σατα1 θα εχω μειωμενες επιδόσεις?

οχι... και εγω σε sata1 controller τους έχω.

1. Ίσα-ίσα, για λειτουργικά και προγράμματα, το seek time είναι που κάνει την τεράστια διαφορά, και εκεί οι Ράπτορες δεν πιάνονται. Είναι δε διαφορά που είναι άμεσα και συνεχώς (καθημερινά) αντιληπτή.

2. Αν πάρεις άλλον Ράπτορα, πάρε τον μεγάλο -> 150, για να μπορείς να του βάλεις και Linux αργότερα.

3. Αν πάρεις άλλον "κοινό θνητό" δίσκο, πάρε WD αλλά από τη σειρά YS.

4. Το RAID είναι υπέρμετρη πολυπλοκότητα - μπελάς - δυσκαμψία -> μείωση επιλογών κι εναλλακτικών λύσεων. Εκτός κι αν ασχολείσαι έντονα με εργασίες π.χ. σαν το video editing. Τα λεφτά που θα έδινες για RAID δώστα για έναν 150άρη Ράπτορα και θα έχεις πολύ πιο άμεση και αντιληπτή αύξηση αποκρισιμότητας-ταχύτητας στο υποσύστημα δίσκων.

Βλεπω οι εμπειριες-γνωμες διιστανται .... :087:

- εχω τη δυνατοτητα οσο ακομη ειναι φρεσκος ο 36 μου να τον δωσω σε μια τιμη που να μου επιτρεψει να παρω ή αλλον εναν 250YS (που μου εχει αρεσει ομολογουμενως πολυ) ή εναν μεταχ Raptor 74 .....

- εχω της παναγιας τα ματια περασμενα αλλα τα windows μου δεν ξεπερνανε τα 15 Gb, (και λιγοτερα αν καθαρισω mailboxes με αρχεια χρονων, και User temp folder) γιατι βαζω σε αλλο φυσικο δισκο το Program files (αν και δεν ειναι πολυ πρακτικο σε μεταφορες συστηματος) και το Pagefile. Ετσι μαλιστα ειχα σκοπο να ξαναχτισω το XP συστημα μου στον υπολοιπο ραπτορ σιγα σιγα (γιατι οπως ειπα εχω τις παναγιας τα ματια απο συσκευες, software και customization) και οταν ολοκληρωσω να σβησω το παλιο partition οποτε παλι 8α ειχα τον μισο+ ελευθερο. Για δευτερο λειτουργικο νομιζω ετσι οπως το δουλευω το πραγμα ενας 74 φτανει και περισσευει. Να πω την αληθεια προφητευω οτι σιγα σιγα τα vista με πολυ πονο και βασανα θα αντικαταστησουν τα ΧP και μαλλον σε μια εγκατασταση vista για λογους εξοικειωσης και εκπαιδευσης θα προσανατολιζομουν ...

- ετσι οπως το λες μοιαζει σαν να ξερεις κατι που να υποδεικνυει οτι (καποιο ή διάφορα?) Linux θα αντικαταστησει τα XP εν καιρω? .....

- μεχρι στιγμης παντως η εμπειρια μου με τον 36 ειναι σαν .... γρηγοροι εκκεντροφοροι, ελευθερη εξατμιση, σκουπα, αγωνιστικος καταλυτης, και ...φθαρμενος δισκος συμπλεκτη.

Πολυ φασαρια, σαματας, γκαζι και κακο, αλλα αισθηση και προσπερασμα τα ιδια .....:087: (καλα μιλαμε για πολυ "κρακ κρακ κρακ")

Πολυ φασαρια, σαματας, γκαζι και κακο, αλλα αισθηση και προσπερασμα τα ιδια .....:087: (καλα μιλαμε για πολυ "κρακ κρακ κρακ")

Έτσι έτσι σα να καβαλάς Harley και δε σε νοιάζει ο κόσμος όλος να καεί...εγώ πάντως το γουστάρω πολύ το γουργούρισμα του raptora.

Και εμενα μου αρεσει αυτο το γουργουρισμα!!!! Πηρα επιτελους τον 150αρη και ησηχασα!

Α, πρεπει ναι αλλαξω και την υπογραφη

1. Ίσα-ίσα, για λειτουργικά και προγράμματα, το seek time είναι που κάνει την τεράστια διαφορά, και εκεί οι Ράπτορες δεν πιάνονται. Είναι δε διαφορά που είναι άμεσα και συνεχώς (καθημερινά) αντιληπτή.

Ειδικά στον τομέα χωρητικότητα, εκεί ειδικά οι ράπτορες δεν πιάνονται :033:

• 2 months later...

εξελίξεις ...

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?p=342101#post342101

φαινεται οτι οι WD (και ειδικα οι raptor) αναπτυσσουν για καποιο λογο ΠΟΛΥ υψηλές θερμοκρασιες , τετοιες που πιθανα επηρεαζουν τη λειτουργια τους.

Παρατηρω μαλλον με την προσθηκη ψυξης και σημαντικη μειωση της συνεχους δραστηριοτητας του δισκου ... ακομη υπο παρακολουθηση ...

.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.