Jump to content

8800GTX & RivaTuner

Reptile64

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδια εχει βαλει κανεις το Rivatuner? Στο θεμα ανεμιστηρα οταν πειραζουμε τα ρολογια πρεπει να κανουμε κατι? Εχω ενεργοποιησει το low-level fan control (auto) ειναι οκ? Θα ανεβαζει στροφες οσο ανεβαινει η θερμοκρασια?

Αυτό είναι λίγο ιστορία...Εγώ με ASUS 8800 GTS έχω πρόβλημα με το Smart Doctor και μερικές φορές "ξεχνάει" να γκαζώσει το fan όταν μπαίνω σε 3D mode. Αποτέλεσμα η κάρτα να πιάνει και 83-85 βαθμούς γιατί τρέχει game αλλά με τον ανεμιστήρα στη χαμηλή ταχύτητα για windows... Προσπάθησα λοιπόν να παρακάμψω απεγκαθιστώντας το, το Smart Doctor της ASUS (που δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί δε δουλεύει καλά σε μένα, πάντα ASUS είχα και δούλευε...) και να βρω άλλο τρόπο να ελέγχω το fan... Το Rivatuner παρά την πληθώρα επιλογών, ό,τι και να πάταγα με έγραφε στα... παλιά του τα παπούτσια κανονικά... Σταθερή η ταχύτητα ό,τι και να γινόταν. Οπότε επέστρεψα στο Smart Doc και προσέχω τον ήχο για να σιγουρευτώ ότι γκάζωσε κάθε φορά που ανοίγω game... Είναι μλκία με τόσο ακριβή κάρτα, αλλά τι να κάνω; Όποιος έχει άλλη ιδέα ας βοηθήσει γιατί έχω απελπιστεί...

Ωραία πράγματα, ποτέ δεν περίμενα ότι είχε τόσο ψωμί η διαδικασία αυτή... Thanx Giorgos th. θα το παλέψω.

Μετά από λίγο πειραματισμό κατάλαβα τη φιλοσοφία και το φτιαξα! Πραγματικά είναι υπερ-πολύπλοκο, θα μπορούσε να είναι αρκετά καλύτερο και εύχρηστο, αλλά τελικά έφτιαξα 2-3 fan profiles, τα συνέδεσα με όρια θερμοκρασιών και τα δοκίμασα στο 3d Mark 06 όπου όντως καθόταν αθόρυβα στο 60% και μετά όταν πέρναγε τους 75 βαθμούς γκάζωνε στο 100% όπως τη ρύθμισα. Αργότερα θα κάτσω να φτιάξω πιο όμορφα τα όρια και τα profiles, το σίγουρο είναι ότι την κάνεις ό,τι θες, είτε silent είτε παγωμένη. Τέλειο το Rivatuner, να ήταν και λίγο πιο εύχρηστο...

Edit: τι όρια προτείνετε για 8800 GTS;; Πόσο να βάλω max;

Μόνο εγώ έμεινα στην απ'έξω;

Δοκίμασα διάφορα που είδα στο net, αλλά το ανεμιστήρι παραμένει σε σταθερές στροφές.

Βέβαια, κάτι πήρε το μάτι μου για τον sensor της κάρτας, πως μπορεί άν είναι κάποιο συγκεκριμένο να μήν δουλεύει. Θα συνεχίσω και βλέπουμε.

αν δεν δουλευει με τις θερμοκρασιες και τα προφιλ κλπ κλπ,δοκιμασε να συνδεσεις τις ρυθμισεις για το φανακι με το framerate.

οποτε οταν το riva καταλαβαινει αυξηση του framerate,θα καταλαβαινει πως τρεχεις κατι 3d,οποτε θα ανεβαζει τις στροφες...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.