adpanos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2007 Κατ αρχάς καλησπέρα σε όλους!!!!Είμαι πρωτάρης στην παρέα σας και θα ήθελα την βοήθειά σας για την ρύθμηση της ram στο pc μου!Το συστημα μου αποτελειται απο τα εξεις:cpu: intel core 2 duo E6600mobo: asus p5w dh deluxeram: 2x 512mb SUPER TALENT 800mhz (4-4-3-8)h/d: w.d. 250gb sata 2 /7200rpmvga: sappfire x1650pro 256mbcase : antec hundred nineτροφοδοτικο: ENERMAX GALAXY 850Wοθόνη: LG L204WT (WIDE)Το προβλημα μου έχει να κάνει με την ρυθμηση της ram.Οταν αγόρασα τον υπολογιστή στο BIOS είχαν αφήσει τις προεπιλεγμένες ρυθμήσεις με αποτέλεσμα να δουλευουν οι ram στα 667mhz.Aπο το ΒΙΟS αλλαξα την συχνότητα στα 800.Επίσης ρυθμησα και manual τα timings (4/4/3/8) !!!!!!!Μέχρι εδώ όλα καλά αλλά σε τί τάση λειτουργίας πρέπει να τις βαλω?Η εταιρία γραφει ότι είναι τεσταρισμένες στα 2,2volts για timings 4/4/3/8 , δεν γραφει ομως ποια είναι η προτεινόμενη τάση λειτουργίας. Μήπως μπορεί να με βοηθήσει καποιος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 24, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2007 Αυτή και είναι η προτείνομενη 2.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιανουάριος 25, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2007 Ναι αλλά βλέπω ότι και στα 2,1volt ή και στα 2,0volt να βαλω την ταση, παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα!!!!!!Μήπως στα 2,2volt απλά θερμάινονται περισσότερο και τιποτε παραπάνω??Και κάτι ακόμα. Στο bios της P5W όταν βάζω τάση μεγαλύτερη των 1,95volt ,μου βγαζει την τιμή με κόκκινα γράμματα,σαν να την απαγορέύει...Μήπως προκαλέσω καποιο πρόβληγμα με τα 2,2volt??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duder Ιανουάριος 25, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2007 Με όσο λιγότερη τάση μπορείς να τις δουλεύεις σταθερά, τόσο το καλύτερο!Τώρα για τα κόκκινα της μητρικής μην ανησυχείς! Απλά σε ειδοποιεί ότι ξεφεύγεις από τα default 1.8V... οι μνήμες αντέχουν τα 2.2V ΑΝΕΤΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιανουάριος 26, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2007 Οταν λές σταθερά τι εννοείς?Δηλαδή τι θα πει σταθερότητα και πως θα καταλάβω πότε είναι σταθερο το σύστημά μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Ιανουάριος 26, 2007 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2007 Σταθερότητα σε ένα σύστημα είναι να εκτελεί όλες τις εργασίες, χωρίς να βγάζει λάθη/μπλε οθόνες, όσο και απαιτητικές σε επεξεργαστική ισχύ είναι αυτές και όσο και αν χρησιμοποιούν τις μνήμες. Για να ελέγξεις αν οι μνήμες σου στα 1.8v είναι σταθερές (δεν πετάνε λάθη) χρησιμοποίησε το memtest86+... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.