Jump to content

Scanner με μνημη:Υπαρχει??

johnalepou

Recommended Posts

Εγω λοιπον ψαχνω ενα scanner μικρο σχετικα και φορητο,με μνημη,με σκοπο να σκανναρω εφημεριδες,βιβλια και περιοδικα απο δημοσιες βιβλιοθηκες,και οταν γυριζω σπιτι να τα περναω στο PC. Πηγα λοιπον στο Πλαισιο και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει τετοιο πραγμα. Αληθεια ειπαν ή επεσα σε ασχετο πωλητη?

Συμφωνώ.Σίγουρα θα του βγει πιο φθηνό. Η ακόμα και με μία απλή φωτοτυπία και στο σπίτι με ένα abbyy finereader και ένα κανονικό σκάνερ, θα κάνεις το ίδιο την δουλειά σου.

Καλύτερα μια φωτογραφική και πρόγραμμα που την μετατρέπει σε scanner.

Ευχαριστω παιδια,αλλα πως το κανουν αυτο?Που μπορω να βρω οδηγιες? (εχω sony cybershot φωτογραφικη μηχανη,κανει αυτη?)

Ευχαριστω παιδια,αλλα πως το κανουν αυτο?Που μπορω να βρω οδηγιες? (εχω sony cybershot φωτογραφικη μηχανη,κανει αυτη?)

ΜΕ κάποιο πρόγραμμα OCR, μπορείς να πάρεις τις φωτογραφίες που τράβηξες (αρκεί να είναι στα 300DPI για να κάνεςι σωστά την δουλειά σου) και να τις μετατρέψεις σε κείμενο.

Δηλαδη, για να παρω μια ιδεα πριν ξεκινησω ολα αυτα, θα περασω το προγραμμα μεσα στη φωτ.μηχανη? Οπως ξερετε δεν ειναι δυνατον να ειναι τελειο το αποτελεσμα οταν φωτογραφιζουμε περιοδικα κλπ με μια φωτ.μηχανη σκετη (εστω και ψηφιακη),χωρις τα προγραμματα που μου λετε, διοτι οι φωτο γυαλιζουν,αντανακλουν κλπ κλπ. Με ενδιαφερει το αποτελεσμα να ειναι τελειο. Θα ειναι τελειο με αυτα τα προγραμματα που μου προτεινετε?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Αν έχω καταλάβει καλα, το πρόγραμμα είναι στο υπολογιστή . Βάζεις τις φωτό από την κάμερα και μετά το πρόγραμμα αναλαμβάνει να τις επεξεργαστεί και να αναγνωρίσει το κείμενο όπως θα έκανε ένα πρόγραμμα αναγνώρισης για το scanner.

Αν έχω καταλάβει καλα, το πρόγραμμα είναι στο υπολογιστή . Βάζεις τις φωτό από την κάμερα και μετά το πρόγραμμα αναλαμβάνει να τις επεξεργαστεί και να αναγνωρίσει το κείμενο όπως θα έκανε ένα πρόγραμμα αναγνώρισης για το scanner.

Αν ειναι ετσι,δεν με ενδιαφερει και πολυ,δεδομενου οτι η ληψη με ην φωτογραφικη δεν θα ειναι εφαμιλλη του πρωτοτυπου,οποτε...

Ομως ρωτησα σημερα στην συγκεκριμενη βιβλιοθηκη και ειπαν οτι υπαρχει scanner συνδεδεμενο σε ΗΥ και μπορεις να κανεις την δουλεια σου και να τα παιρνεις μετα τα αρχεια μεσω USB απο τον ΗΥ. Ποιος ειναι καποιος οικονομικος τροπος να το κανω αυτο? (αλλα να εχει και καμποση μνημη)

Για να καταλάβω , θες το πρωτοτυπο ή να έχεις το κείμενο πχ για να διαβάσεις?

Τέσπα , πάρε έναν USB εξωτερικό δίσκο κομπλέ ή ακόμα καλύτερα απο το Πλαίσιο ένα USBto IDE adaptor μαζί με ένα απλό IDE disko και έχεις άπλετο χώρο....

• 4 weeks later...

Επειδη μου εκανε εντυπωση, ποια ειναι αυτη η βιβλιοθηκη που εχει σκανερ και μπορεις μετα να παρεις τα αρχεια σου σε usb?

Εγω αν ειχα τετοια δυνατοτητα δεν θα ζητουσα τιποτε αλλο!

Εχουν προχωρησει τοσο πολυ τα πραγματα στις ελληνικες βιβλιοθηκες?

Αν θέλεις το πρωτότυπο "comple" τότε θα πρέπει να ζητήσεις να σου φέρουν ανάτυπα από αυτά που θέλεις ή αν υπάρχει e-έκδοση να σου δώσουν το pdf. Οποιαδήποτε άλλη αναπαραγωγή μου ακούγεται λίγο παράνομη με ο σκεπτικό ότι ο εκδότης έχει τα δικαιώματα αντιγραφής κτλ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.