Jump to content

DVD ROM για DVD RIP

Vadergr

Recommended Posts

Μολις πηρα προχθες το Asus E616A2....

Πολυ καλο και αθορυβο με antivabration system και auto ρυθμιση των στροφων

σε περιπτωση γρατζουνιων στο dvd....

Kαι το LiteOn που ειπες ειναι καλο....Εγω θα επαιρνα κατι αναμεσα σε αυτα τα δυο...

lol @ vader :)

Ο λογος για τον οποιο δεν εχω απαντησει ειναι επειδη πολυ απλα δεν εχω καποια ιδιαιτερη εμπειρια πλεον με τα dvd-rom που κυκλοφορουν στην αγορα.

Θεωρω οτι με τις τιμες που επικρατουν πια δεν ειναι η καλυτερη κινηση να αγορασει κανεις ενα dedicated dvd-rom drive οταν με τα ιδια λεφτα η ελαχιστα ευρω ακομα μπορει να παρει recorder με ισως μικροτερες αποδοσεις σε ταχυτητα αναγνωσης της ταξης των μερικων δευτερολεπτων. Αν θελεις καποιο φθηνο και σχετικα γρηγορο σε ripping recorder το οποιο να ειναι οκ και σαν recorder θα σου προτεινα το SHW-160H6S.

Απο εκει και περα αν επιμενεις για απλο dvd-rom μπορω μονο απο το τι εχει να δειξει η ιστορια να σου προτεινω να κινηθεις προς liteon ή asus μερια με την επιφυλαξη οτι δεν ξερω τιποτα για τα νεα μοντελα - αν υπαρχουν - και να αποφυγεις τα toshiba καθως ειναι πιο picky - αν και πλεον απο οτι θυμαμαι τα dvd-rom drives δεν ειναι δικα της.

Στις γρατζουνιες θα κανει speed down για να κανει error correction το οποιο αποτυπωνεται στο τελικο χρονο αναγνωσης. Εξαλλου ο Χρηστος ρωτησε πληροφοριες αναφορικα με την ταχυτητα και οχι την ικανοτητα error correction. Ακομα και σε αυτο το τομεα, θα προτεινα περισσοτερο ενα recorder παρα ενα απλο dvd-rom.

Στις γρατζουνιες θα κανει speed down για να κανει error correction το οποιο αποτυπωνεται στο τελικο χρονο αναγνωσης. Εξαλλου ο Χρηστος ρωτησε πληροφοριες αναφορικα με την ταχυτητα και οχι την ικανοτητα error correction. Ακομα και σε αυτο το τομεα, θα προτεινα περισσοτερο ενα recorder παρα ενα απλο dvd-rom.

Ναι, εγω ηθελα να τονισω οτι η ταχυτητα δεν παιζει ρολο.

Εχω ενα χαλασμενο pioneer που δουλευει μονο σε ΡΙΟ mode (2x), παρολα αυτα μου εχει διαβασει καποια γρατζουνισμενα δισκακια που το LiteOn μου κολλουσε.

Οποτε τι να το κανω το 16x αν στο συγκεκριμενο δισκακι η αποδοση του ειναι 0x ?!

Λες οτι τα recorder ειναι πλεον καλυτερα και στο συγκεκριμενο θεμα?

• 2 weeks later...

Εγώ πάντως αν με ρωτήσει κανείς θα του πώ "μακρυά από Asus...'. Έχω αγοράσει τρία συνολικά και χτυπήσανε ΟΛΑ. Το ένα "έκλασε" εντελώς και δεν σωνότανε ούτε με bios flash, το άλλο έκανε "διακοπές" στο playback και το τρίτο που το έχω ακόμα πάνω και κάνει "ζεμπεκιές" κατά την αναπαραγωγή αλλά και έχει χαλάσει το πορτάκι και πολλές φορές δεν ανοίγει παρά μόνο αν πατήσω 5-6 φορές το eject (κλασικό πρόβλημα γενικώς).

Οσον αφορά το ... "anti-vibration" σύστημα, αναρωτιέμαι τι χρησιμότητα έχει από την στιγμή που το μηχάνημα είναι ακίνητο!!!! Εκτός αν πιστεύει κανείς σε marketing tricks κατά την άποψή μου. Και κατά γενική ομολογία δεν είναι όλα τα dvd-roms ίδια, και ας έχουν μικρές διαφορές τιμής!!!!!! Ελεος, παρόμοια τεχνολογία έχουν. Και συνήθως οι μηχανισμοί κατασκευάζονται από 2-3 κατασκευαστές (Toshiba, Plextor, Hitachi).

Όσον αφορά το spin-down σε περίπτωση γρατζουνισμένου DVD, να πώ ότι το κάνουν ΟΛΑ τα DVD-Rom. Αυτό που τα κάνει να διαφέρουν είναι ο εκάστοτε αλγόριθμος error correction που χρησιμοποιεί το καθένα!!!

Πάντως τα καλύτερα rippings και readings σε DVD-Rom τα επιτυγχάνουν Toshiba, BenQ, Liteon, LG. Από αυτά προσωπικά προτιμώ τα LG & Toshiba (τα BenQ μου θυμίζαν εβραϊκή συναγωγή και τα Liteon απλά τα θεωρώ μέτριας ποιότητας, και με... αμφισβητούμενο firmware). Οσον αφορά τα BenQ καλά ήταν, αλλά μια και την εξαγόρασε η Liteon θεωρώ ότι πλέον σαν προϊόντα μάλλον έχουν "πέσει" ακόμα περισσότερο και φυσικά δεν θεωρούνται διαφορετικά τα μεν από τα δε...

Πάντως τώρα Asus & LG έχω (φλασαρισμένα region free) και τα χρησιμοποιώ και τα δύο χωρίς διακρίσεις. Ε, το LG είναι καλύτερο μακράν...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.