Jump to content

Ποιο UPS?

alexkhr

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

φασαρια γενικως η μονο όταν πεφτει το ρευμα ?

επισης κανει φασαρια οταν φορτιζει.

εμενα εφτασε σε αυτο το σημειο μετα απο 2 χρονια συνεχους λειτουργιας, τωρα παιζει πατεντα

x330qwf283db9gow3rsq_thumb.jpg

Α κατάλαβα έβαλες εξωτερικό ανεμιστήρα και αντικατάστησες τον εσωτερικό.

Δε θέλω να του βάλω χέρι ακόμα γιατί είναι καινούριο. Δεν είναι και τόσο ενοχλητικό αλλά η mustek θα έπρεπε να προβλέψει έναν πιο ήσυχο ανεμιστήρα για ένα τόσο καλό ups.

Αλήθεια όταν ο υπολογιστής είναι κλειστός χρειάζεται να λειτουργεί ο ανεμιστήρας του UPS?

Κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του. Κρατάει πολύ παραπάνω από όσο χρειάζομαι το pc+οθόνη+router έτσι ώστε να μη κόβεται το ιντερνετ και μου αρέσει που έχει τη δυνατότητα το software να με ενημερώνει με email όταν λείπω.

6αρης ησυχος + αποδοτικος δε πανε μαζι... δυστυχως.

δε γνωριζω εαν χρειαζεται να λειτουργει εαν δεν εχει φορτιο το UPS αλλα φανταζομαι για να λειτουργει καποιο λόγο θα εχει.

εμενα το ενα κραταει pc και 2 οθονες μια χαρα για 25λεπτο.

ενα αλλο κραταει royter, AP, ATA, switch, DEC για ωρες ατελειωτες :p

και το τριτο κραταει το file server για τουλαχιστον 40 λεπτα.

το MUSTEK UPS POWERMUST 1000VA προστατεύει το σύστημα της υπογραφής μου και απο προσωπική εμπειρία εδω που είμαι σε νησι, που έχουμε συνέχεια διακοπες και αυξομειώσεις στην τάση με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο! είναι βράχος και το προτείνω ανεπιφύλακτα, για τα λεφτά του πιστευω ειναι απο τις καλύτερες αγορές. Θόρυβο κάνει μόνο όταν πεφτει το ρευμα ή η τάση.:023:

• 4 months later...

για να ρωτήσω εσάς που έχετε powermust, τα vista το βλέπουν μέσω USB? γιατί στο site αναφέρεται στην υποστήριξη και έχει για την RS232 μέχρι και vista αλλά για USB πάει μέχρι XP.

Στα vista δουλεύει κανονικά η USB ... το δοκίμασα με την τελευταία έκδοση του software που κατέβασα πρόσφατα και πάει καλύτερα από την προηγούμενη ...

Το δικό μου Mustek πάντως δεν κάνει θόρυβο ... μετά βίας ξεχωρίζει με κλειστό υπολογιστή ο θόρυβος από το fan το βράδυ ... δεν το συζητώ καθόλου όταν δουλεύει με τον Η/Υ παρέα ...

Μόνο σε διακοπές ρεύματος που δουλεύει έντονα η μπαταρία το ακούω και στροφάρει σε κανονικές στροφές ... μπας και έχουμε άλλα revision με διαφορετικά fans;

Την κουρτίνα 3 θα έλεγα....

Μια από τα ίδια. Αν θυμάμαι καλά τώρα το καλοκαίρι κλείνει τα 2 χρόνια ζωής. Μυτιλήνη μένω. Και εδώ οι διακοπές και οι πτώσεις τάσης ειδικά το καλοκαίρι(και όχι μόνο) είναι κάτι συνηθισμένο. το 1400άρι είχα πάρει. Δεν με έχει πουλήσει ποτέ. Και στις γερές πτώσεις τάσης αναλαμβάνει δράση. Ταχύτατο είναι. 2 pc και router έχω πάνω του.

Η μπαταρία δεν ξέρω αν έχει πέσει. Λογικά θα έχει πέσει. πάντως το ένα pc που είναι με tft 19άρα και p4 3.2 μέσα - απλή κάρτα γραφικών το κρατάει κάπου για 1 ώρα και 10λεπτά.

τώρα από θόρυβο δεν ακούγεται καν. Ελάχιστα. Αν πέσει το ρεύμα τότε κάνει παραπάνω θόρυβο όπως είναι λογικό. Αλλά πίστεψε με, το μπιπ που κάνουν όλα τους όταν πέσει το ρεύμα είναι πραγματικά σπαστικό. Έχω σκεφτεί πολλές φορές να το ανοίξω και να ξηλώσω το ηχείο :D:D:D

Αυτά… Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Μια από τα ίδια. Αν θυμάμαι καλά τώρα το καλοκαίρι κλείνει τα 2 χρόνια ζωής. Μυτιλήνη μένω. Και εδώ οι διακοπές και οι πτώσεις τάσης ειδικά το καλοκαίρι(και όχι μόνο) είναι κάτι συνηθισμένο. το 1400άρι είχα πάρει. Δεν με έχει πουλήσει ποτέ. Και στις γερές πτώσεις τάσης αναλαμβάνει δράση. Ταχύτατο είναι. 2 pc και router έχω πάνω του.

Η μπαταρία δεν ξέρω αν έχει πέσει. Λογικά θα έχει πέσει. πάντως το ένα pc που είναι με tft 19άρα και p4 3.2 μέσα - απλή κάρτα γραφικών το κρατάει κάπου για 1 ώρα και 10λεπτά.

τώρα από θόρυβο δεν ακούγεται καν. Ελάχιστα. Αν πέσει το ρεύμα τότε κάνει παραπάνω θόρυβο όπως είναι λογικό. Αλλά πίστεψε με, το μπιπ που κάνουν όλα τους όταν πέσει το ρεύμα είναι πραγματικά σπαστικό. Έχω σκεφτεί πολλές φορές να το ανοίξω και να ξηλώσω το ηχείο :D:D:D

Αυτά… Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

κι εγώ για Μυτιλήνη το θέλω ... σκέφτομαι το 2000 ... εσένα το PSU σου έχει active pfc?

Στα vista δουλεύει κανονικά η USB ... το δοκίμασα με την τελευταία έκδοση του software που κατέβασα πρόσφατα και πάει καλύτερα από την προηγούμενη ...

Ποια είναι η τελευταία έκδοση που λες για το MUSTEK?

Πότε βγήκε?

cleever και εσύ Μυτιλήνη... περαστικά μας. Δεν πιστεύω να υπάρχει στην υπόλοιπη Ελλάδα πόλη με χειρότερη ηλεκτροδότηση.

Στο θέμα μας τώρα. Λοιπόν επειδή είναι εντελώς μουφάρα - κινεζία το τροφοδοτικό στο pc που είναι πάντα ανοιχτό, κάπου στα 350watt ίσως και λιγότερα watt, τότε παίρνω σαν δεδομένο ότι είναι Passive PFC. Οπότε αυτό σημαίνει ότι όντος το upc είναι γρήγορο στην εναλλαγή μπαταρία - ρεύμα.

Γενικά για Mustec δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει ότι δεν κάνει γρήγορη εναλλαγή με αποτέλεσμα να κάνει restart το Pc. Βέβαια λέμε τώρα για περίπτωσης που έχεις το σωστό UPC για τα ανάλογα watt.

Για την φτηνή σειρά της MGE έχω ακούσει πολλά παράπονα. Και αναφορές για θόρυβο και ότι δεν κρατάνε τα pc. Κυρίως άμα έχεις μούφα τροφ.

ΥΓ: Το software που έδινε η Mustek είναι ιδιαίτερα φτωχό και τρώει πολύ μνήμη. Αλλά τονίζω δεν έχω περάσει καμία νεώτερη έκδοση. Ώρα να το ψάξω.

ο λόγος που ρωτάω για το active pfc είναι γιατί τα PSU με active έχουν πρόβλημα με κάποια από τα UPS που βγάζουν modified sine wave και όχι καθαρό sine wave :-\ αλλά είναι τόσο "σχετικό" το όλο θέμα που μόνο αν έχεις χειροπιαστό παράδειγμα από συνδυασμό PSU/UPS μπορείς να είσαι κάπως σίγουρος ότι δεν θα έχεις προβλήματα.

γι αυτό έχω πάρει σβάρνα τα forum και ψάχνω να βρω κανέναν που να έχει το δικό μου PSU συνδυασμένο με κάποιο powermust

Χμ τι να σου πω. Δεν ξέρω. Αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο. Αλλά για να το λες κάτι παραπάνω θα ξέρεις.

Όταν λες να βγάζουν καθαρό sine wave εννοείς αυτό που λέμε να είναι online το upc έτσι? Αυτά βασικά είναι λιγουλάκι ακριβούτσικα... πράγμα που θα ξέρεις άλλωστε.

Στο 2ο pc που έχω πάνω στο ups έχω αυτό το τροφοδοτικό:

http://www.akasa-europe.com/akasa_english/spec_page/psu/spec_ak_p460fg_blv5.htm

Από ότι βλέπω είναι με active PFC. Δεν είχα δώσει και λίγα από ότι θυμάμαι…

Πρόβλημα δεν είχα ποτέ. Τώρα τι να σου πω. Από την στιγμή που αναφέρεις μια ασυμβατότητα, ίσως με κάποιο τροφοδοτικό άλλης εταιρίας να έχεις πρόβλημα.

Και το δικό μου PSU active PFC είναι από όσο ξέρω (αυτό της υπογραφής) ... με το Mustek powermust 1000VA δεν έχει πρόβλημα ... ούτε με ένα HEC 350W passive PFC έχει πρόβλημα ...

το software είναι το WinPower ... δεν χρειάζεται να το ψάξεις απευθείας από Mustek ... βάλε στο google και θα σε πάει στο site της εταιρείας που πουλάει το WinPower ... με το serial number που έχει στο manual η Mustek είσαι ΟΚ ...

(το serial number είναι το ίδιο για όλα τα Mustek so no worries)

να διευκρινίσω ότι δεν εννοούσα ασυμβατότητα συγκεκριμένα με τα powermust απλά γενικότερα με τα UPS που δεν βγάζουν καθαρό sine wave (γιατί υπάρχουν και line interactive UPS που βγάζουν τέτοιο ρεύμα όπως η smart-UPS σειρά της APC, αλλά είναι αρκετά ακριβότερα).

το ότι υπάρχουν χρήστες με active PFC PSU που δεν έχουν προβλήματα είναι ενθαρρυντικό, γιατί σημαίνει ότι το modified sine που βγάζουν τα Mustek πλησιάζει το το καθαρό sine. θα συνεχίσω πάντως το ψάξιμο να βρω συνδυασμό ETASIS (που είναι το PSU μου) με Powermust.

thnx για τα replies μάγκες ;)

το software είναι το WinPower ... δεν χρειάζεται να το ψάξεις απευθείας από Mustek ... βάλε στο google και θα σε πάει στο site της εταιρείας που πουλάει το WinPower ... με το serial number που έχει στο manual η Mustek είσαι ΟΚ ...

(το serial number είναι το ίδιο για όλα τα Mustek so no worries)

Σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο και μου λες ψάχτο.

Τόσο δύσκολο είναι να δεις την έκδοση του προγράμματος που λες ότι έχεις??

Σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο και μου λες ψάχτο.

Τόσο δύσκολο είναι να δεις την έκδοση του προγράμματος που λες ότι έχεις??

Καλά μη βαράς ντε :p

Ήμουνα εκτός σπιτιού και με μόνη παρέα τον πιστό φορητό μου ... :)

Η έκδοση που χρησιμοποιώ είναι η 2.2.0.0 ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.