Jump to content

Hard disk Recovery Bad Sectors S.O.S

Panosware

Recommended Posts

Καλησπέρα :( έλπιζα ότι δε θα έφτανα στο σημείο αυτό αλλα τελικά είμαι εντελώς βλάκας...

Μια φορα κι ένα καιρό είχα ένα δίσκο που το λέγανε maxtor και ήταν 80Gbt εκεί πάνω είχα φορτώσει τα windows κάποια στιγμή ο πύργος κουνήθηκε γερά από μια κρίση που πέρασα και από τότε το σύστημα πήγαινε πολύ αργά.

Εμενα τότε δε με ένοιαξε διότι πήγαινα για νέο pc...

Στο νέο pc που έφτιαξα έβαλα ένα νέο 160Gbt για το λειτουργικό και τον

80ari αφού του έκανα ένα format τον χρησιμοποίησα ως δεύτερο σκληρό για να αποθηκεύω τα γκαλερί μου με τις θεϊκές δουλειές μου << (Graphic Designer)

Μετά από ένα μηνα ο σκληρός και έσκασε :033:

μου έβγαζε μηνύματα no accesible .....

Αφού διάβασα στα ανάλογα forums τι χρειάζομαι για να κάνω recovery >>> κατέβασα μια full έκδοση του get it back και ξεκίνησα την πολυπόθητη ανάκτηση του δίσκου......

το κακό είναι τελικά ότι ναι μεν μου έχει αναπληρώσει ένα μεγάλο ποσοστό έχει αφήσει όμως πίσω 10Gbt με δουλειές μου μεγάλης αξιας και ενώ τις βλέπω μέσα σε αρχεία του recovery.... όταν τα κάνω copy και paste σε επιθημιτό φάκελο δεν τα διαβάζει ...... δηλαδή εικόνες tiff, jpg κ.τ.λ ενώ έχουν το ακριβές μέγεθος που θα έπρεπε, λείπουν βασικές πληροφορίες για να διαβαστεί το αρχείο :022:

Τι να κάνω υπάρχει τρόπος να σώσω και αυτά τα δεδομένα ???

Ξέρω ότι υπάρχει άλλο ένα πρόγραμμα σα το get it back το File scavenger

αλλα αυτό έχει κάποιες παραμέτρους στα option που δε μπορώ να καταλάβω τι πρέπει να τσεκάρω για να κάνω σωστό recovery

Ζητάω τι βοείθια σας ΈΧΩ ΕΛΠΊΔΕΣ ??? :(

Δοκίμασε το HDD Regenerator. Αν είναι να σωθούν κάποια, έτσι θα σωθούν.

Μη ξεχνάς επίσης οτι τα πραγματικά bad sectors (δηλαδή φυσικές ανωμαλίες στην επιφάνεια του δίσκου) ΔΕΝ φτιάχνονται.

Όπως είπε ο προλαλήσαντας , δοκίμασε το Hdd regenerator. Από boot θα κάνει επιδιωρθωση στα sector του δίσκου αλλά μόνο σε αυτά που έχουν μαγνητιστεί. Σε αυτά που έχουν μηχανική βλάβη δεν γίνεται τίποτα.

Επίσης δοκίμασε να κάνεις recovery και με το file scavenger το οποίο είναι πολύ καλό και φυσικά μην γράψεις τίποτα πάνω σε αυτόν τον δίσκο και σβήσεις τα απο κάτω.

Καλησπέρα,

τρέξε μια το spinrite (level 5) για να σου απομονώσει τους bad-sectors και να προσπαθήσει να σου ανακτήσει ότι μπορεί και μετά κάνε ανάκτηση με όποιο πρόγραμμα θες για να πάρεις να αρχεία σου...

Ακόμα και με φορμάτ τα ανακτάς πανέυκολα με το filescavenger αρκεί να μην έχεις περάσει τίποτα άλλο απο πανω.

Το μόνο πρόβλημα που ίσως συναντήσεις είναι ότι σε κάποια αρχεί μπορεί να μην είναι ακριβές το όνομα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.