apocalypse Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2005 Περιμένοντας να πουληθούν οι BH-5 μου , άρχισα να σκέφτομαι εναλλακτικές (αν δεν πουληθούν) για το 1GB.Αν έβαζα ένα διαφορετικό 512άρι dimm παρέα με τις 2x256 BH-5?Θα έπιανα το 1GB και θα μου έμεναν και οι BH-5 για κανένα benchmark.Και εδώ αρχίζει η αναρώτηση.Αν βάλω 1x512 στην πρώτη θέση της μητρικής + 2x256 στις αλλές 2 , θα δουλέψει?Αν δουλέψει θα έχει και dual channel?Από εκεί και πέρα , οι BH-5 έχουν 2 παραξενιές , θέλουν ρεύμα & δεν δουλεύουν με τίποτα με CL3.’ρα αν το 512άρι είναι CL3 ή ενοχλείται από τα ~3V έχω πρόβλημαΦυσικά θα βόλευε αν το 512άρι μπορούσε να ακολουθήσει τις άλλες 2 μέχρι τουλάχιστον τα 220 , έστω και με 2.5-3-3.Αν έπαιρνα μια φτηνή Twinmos από το e-shop (αν δεν κάνω λάθος είναι CL2.5)?Προφανώς δεν υπάρχει σάλιο , οπότε κοιτάω για (ΠΟΛΥ) χαμηλού κόστους λύσεις.Γνώμες?Το ξενύχτι μου φέρνει έμπνευση......
Grace Φεβρουάριος 2, 2005 #2 Φεβρουάριος 2, 2005 Αρχική απάντηση από apocalypse [Σήμερα, στις 01:51] Περιμένοντας να πουληθούν οι BH-5 μου , άρχισα να σκέφτομαι εναλλακτικές (αν δεν πουληθούν) για το 1GB.Αν έβαζα ένα διαφορετικό 512άρι dimm παρέα με τις 2x256 BH-5?Θα έπιανα το 1GB και θα μου έμεναν και οι BH-5 για κανένα benchmark.Και εδώ αρχίζει η αναρώτηση.Αν βάλω 1x512 στην πρώτη θέση της μητρικής + 2x256 στις αλλές 2 , θα δουλέψει?Αν δουλέψει θα έχει και dual channel?Από εκεί και πέρα , οι BH-5 έχουν 2 παραξενιές , θέλουν ρεύμα & δεν δουλεύουν με τίποτα με CL3.’ρα αν το 512άρι είναι CL3 ή ενοχλείται από τα ~3V έχω πρόβλημαΦυσικά θα βόλευε αν το 512άρι μπορούσε να ακολουθήσει τις άλλες 2 μέχρι τουλάχιστον τα 220 , έστω και με 2.5-3-3.Αν έπαιρνα μια φτηνή Twinmos από το e-shop (αν δεν κάνω λάθος είναι CL2.5)?Προφανώς δεν υπάρχει σάλιο , οπότε κοιτάω για (ΠΟΛΥ) χαμηλού κόστους λύσεις.Γνώμες?Το ξενύχτι μου φέρνει έμπνευση...... Αν σε βολεύει αυτός ο συνδυασμός:1) Πρώτα πρέπει να αναρωτηθείς αν η μητρική σου δεν 'πειραχτεί' από την έξτρα μνήμη και συνεχίσει να δουλεύει σωστά. Αν δεν υπάρξει πρόβλημα συμβατότητας, κανένα πρόβλημα.2) Το nForce 2 έχει τον περίεργο σχεδιασμό να δουλεύει DC και με 3 μνήμες. Όταν όμως η μνήμες στο DC γεμίσουν, το βάρος πέφτει στo 3o DIMM που είναι single channel. Όπως και να έχει, DC ή SC στο nForce 2 πάνω κάτω τα ίδια είναι.3) Μπορείς πολύ εύκολα να βρεις μία Kingston ValueRAM με Micron τσιπάκια, τα οποία δουλεύουν εύκολα με 2.5/5/2/2 εώς και τα 220MHz. Και τα Samsung αντέχουν 2.5/6/3/3 εώς μία ορισμένη ταχύτητα. Δεν θα χρειαστείς 3v για να δουλεύεις τις BH-5 στα 220ΜΗz υποθέτω.
pcfreak Φεβρουάριος 3, 2005 #3 Φεβρουάριος 3, 2005 http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=12002
SlotKiller Φεβρουάριος 3, 2005 #4 Φεβρουάριος 3, 2005 αν μπορεις να δωσεις βολτ αρκετα για τα UTT.. go for them!ενα 3.2 το θες ομως σιγουρα!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.