Jump to content

ΒΗ-5 + Τι;

apocalypse

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Περιμένοντας να πουληθούν οι BH-5 μου , άρχισα να σκέφτομαι εναλλακτικές (αν δεν πουληθούν) για το 1GB.

Αν έβαζα ένα διαφορετικό 512άρι dimm παρέα με τις 2x256 BH-5?

Θα έπιανα το 1GB και θα μου έμεναν και οι BH-5 για κανένα benchmark.

Και εδώ αρχίζει η αναρώτηση.

Αν βάλω 1x512 στην πρώτη θέση της μητρικής + 2x256 στις αλλές 2 , θα δουλέψει?

Αν δουλέψει θα έχει και dual channel?

Από εκεί και πέρα , οι BH-5 έχουν 2 παραξενιές , θέλουν ρεύμα & δεν δουλεύουν με τίποτα με CL3.

’ρα αν το 512άρι είναι CL3 ή ενοχλείται από τα ~3V έχω πρόβλημα

Φυσικά θα βόλευε αν το 512άρι μπορούσε να ακολουθήσει τις άλλες 2 μέχρι τουλάχιστον τα 220 , έστω και με 2.5-3-3.

Αν έπαιρνα μια φτηνή Twinmos από το e-shop (αν δεν κάνω λάθος είναι CL2.5)?

Προφανώς δεν υπάρχει σάλιο , οπότε κοιτάω για (ΠΟΛΥ) χαμηλού κόστους λύσεις.

Γνώμες?

Το ξενύχτι μου φέρνει έμπνευση......

Αρχική απάντηση από apocalypse [Σήμερα, στις 01:51]

Περιμένοντας να πουληθούν οι BH-5 μου , άρχισα να σκέφτομαι εναλλακτικές (αν δεν πουληθούν) για το 1GB.

Αν έβαζα ένα διαφορετικό 512άρι dimm παρέα με τις 2x256 BH-5?

Θα έπιανα το 1GB και θα μου έμεναν και οι BH-5 για κανένα benchmark.

Και εδώ αρχίζει η αναρώτηση.

Αν βάλω 1x512 στην πρώτη θέση της μητρικής + 2x256 στις αλλές 2 , θα δουλέψει?

Αν δουλέψει θα έχει και dual channel?

Από εκεί και πέρα , οι BH-5 έχουν 2 παραξενιές , θέλουν ρεύμα & δεν δουλεύουν με τίποτα με CL3.

’ρα αν το 512άρι είναι CL3 ή ενοχλείται από τα ~3V έχω πρόβλημα

Φυσικά θα βόλευε αν το 512άρι μπορούσε να ακολουθήσει τις άλλες 2 μέχρι τουλάχιστον τα 220 , έστω και με 2.5-3-3.

Αν έπαιρνα μια φτηνή Twinmos από το e-shop (αν δεν κάνω λάθος είναι CL2.5)?

Προφανώς δεν υπάρχει σάλιο , οπότε κοιτάω για (ΠΟΛΥ) χαμηλού κόστους λύσεις.

Γνώμες?

Το ξενύχτι μου φέρνει έμπνευση......

Αν σε βολεύει αυτός ο συνδυασμός:

1) Πρώτα πρέπει να αναρωτηθείς αν η μητρική σου δεν 'πειραχτεί' από την έξτρα μνήμη και συνεχίσει να δουλεύει σωστά. Αν δεν υπάρξει πρόβλημα συμβατότητας, κανένα πρόβλημα.

2) Το nForce 2 έχει τον περίεργο σχεδιασμό να δουλεύει DC και με 3 μνήμες. Όταν όμως η μνήμες στο DC γεμίσουν, το βάρος πέφτει στo 3o DIMM που είναι single channel. Όπως και να έχει, DC ή SC στο nForce 2 πάνω κάτω τα ίδια είναι.

3) Μπορείς πολύ εύκολα να βρεις μία Kingston ValueRAM με Micron τσιπάκια, τα οποία δουλεύουν εύκολα με 2.5/5/2/2 εώς και τα 220MHz. Και τα Samsung αντέχουν 2.5/6/3/3 εώς μία ορισμένη ταχύτητα. Δεν θα χρειαστείς 3v για να δουλεύεις τις BH-5 στα 220ΜΗz υποθέτω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.