Jump to content

Amd η intel;

TTnewbie

Recommended Posts

Υπαρχει ο AMD Athlon 64 X2 4200+ Dual Core Socket AM2 2000 MHz στα 163 ευρο αλλα και ο Intel Core 2 Duo 6300 (s775, 1.866Ghz) στα 169 ευρο. Αν ειναι κανεις ψαγμενος θα ηθελα να ρωτησω τι ειναι καλυτερο να αγορασει καποιος ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; Δεδομενο οτι θα λειτουργουν με ιδια ραμ καρτα γραφικων κτλ. Ακομα αν εχει να προτεινει κατι αν εχει υπ'οψην καμια προσφορα σε τιμη γυρω στα 100-130 μιας και δεν ενδιαφερομαι για κατι πολυ γρηγορο :068: αλλα οχι και κατι που να σερνεται :eek:

Ευχαριστω.

Για οικονομία παραγγέλνεις από Πλαίσιο ιντερνετικά αυτο

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1038&product=869082

και για επιδώσεις από όπου νομίζεις τον C2D E6300 κάνοντας και σχετική οικονομία.

Προσοχή τι μητρική θα τους βάλεις να κάνουν παρέα.

Στους μεν AMD μια λύση με NF4 είναι το ποιο συνηθισμένο και στους Intel μια μητρική με αντίστοιχο Intel chipset το ποιο σωστό.

Ψαχνοντας στο σκρουτζ βρηκα αυτο -----> AMD Athlon 64 X2 4200+ Dual Core Socket AM2 2000 MHz Tray 124.75 € :bdaysmile .

Παιρνω και μια ψυκτρα με ενα 20-30 αρικο που πιθανοτατα θα ειναι ποιο καλη απο τη μανισια του box του παταω και εναν υπερχρονισμο και πεταει :051: :p

Η μηπως πηρα πολυ φορα ; :120:

Υπαρχει ο AMD Athlon 64 X2 4200+ Dual Core Socket AM2 2000 MHz στα 163 ευρο αλλα και ο Intel Core 2 Duo 6300 (s775, 1.866Ghz) στα 169 ευρο. Αν ειναι κανεις ψαγμενος θα ηθελα να ρωτησω τι ειναι καλυτερο να αγορασει καποιος ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; Δεδομενο οτι θα λειτουργουν με ιδια ραμ καρτα γραφικων κτλ. Ακομα αν εχει να προτεινει κατι αν εχει υπ'οψην καμια προσφορα σε τιμη γυρω στα 100-130 μιας και δεν ενδιαφερομαι για κατι πολυ γρηγορο :068: αλλα οχι και κατι που να σερνεται :eek:

Ευχαριστω.

Στα συγκεκριμένα μοντέλα , ο Ε6300 είναι λίγο γρηγορότερος απο τον 4200, καταναλώνει λιγότερο (65 w) σε σχέση με τον 4200 (89W) και υπερχρονίζεται πολύ καλύτερα , σε συνδυασμό με μια μητρική που υποστηρίζει quad core μπορείς αργότερα να του βάλεις 4πήρυνο , οπότε το σύστημα μπορεί να αντέξει περισσότερο σε βάθος χρόνου. Δεν είμαι σίγουρος αν η AMD στους 4πηρυνους που θα βγάλει θα υποστηρίζουν AM2.Επίσης ο Ε6300 είναι νεότερης αρχιτεκτονικής στα 65nm σε σχέση με τον 4200 που είνα στα 90nm.

Η επιλογή δική σου.

Ψαχνοντας στο σκρουτζ βρηκα αυτο -----> AMD Athlon 64 X2 4200+ Dual Core Socket AM2 2000 MHz Tray 124.75 € :bdaysmile .

Παιρνω και μια ψυκτρα με ενα 20-30 αρικο που πιθανοτατα θα ειναι ποιο καλη απο τη μανισια του box του παταω και εναν υπερχρονισμο και πεταει :051: :p

Η μηπως πηρα πολυ φορα ; :120:

125+20/30= 145/155

δωσε 20-25 € παραπανω και παρε τον 6300 αφου θες υπερχρονισμο!!!:026:

Επεξεργαστη θα αλλαξω παλι σε 2 χρονια περιπου οποτε και για αμ2 θα εχει βγει κατιτις. Αυτο το οποιο με τραβηξε ειναι για τον υπερχρονισμο του ιντελ γιατι και γω διαβασα οτι ανεβαινει πολυ. Χμμμ δυσκολη επιλογη. Παω να ρωτησω και για ραμ τωρα (πατε στο θεμα με τις ραμ να βοηθησετε :016:)

Αν και ειναι ενα θεμα,εγω σου λεω τα εξης:

Οτι επεξεργαστη και να αγορασεις(αρκει να ειναι δυπυρινος για να εισαι και ψυχολογικα ετοιμος για αργοτερα)θα κανεις την δουλεια σου μια χαρα.Αν παρεις Amd καλυτερα να πας σε ati chipset γιατι ειναι και πιο γρηγορο απο τα αντιστοιχα nforce,για καθημερινη χρηση,αλλα δεν ανεβαινει τοσο πολυ σε overclocking,επισης μπορεις να κανεις software crossfire με δυο καρτες ati πολυ ευκολα.Σχετικα με τις μνημες οι supertalent του πλαισιου ειναι μια χαρα.Απο εκει και περα τα χρηματα ανεβαινουν πολυ και για την δουλεια που λες οτι το θελεις δεν σου χρειαζεται κατι καλυτερο.Τωρα για αυτο που γραφεις για τα δυο χρονια μετα,δεν νομιζω οτι θα ειναι κατι ιδιο με τωρα ετσι ωστε να υπαρχει θεμα επεκτασιμοτητας τοτε.

Αν θες να κλοκάρεις καλά τον Ε6300 να ξέρεις οτι θες καλές μνήμες και φυσικά, πολύ καλή μητρική. Τώρα για Quad-Core... Είναι λίγο νωρίς. Ως τότε ίσως να θέλεις και άλλο τροφοδοτικό και δε ξέρω αν ο Intel Quad θα αξίζει τα λεφτά του, δεδομένων και των συνθηκών στο software. Επίσης, δε ξέρω αν αξίζει ιδιαίτερα η επιλογή Conroe αν δεν θες να κλοκάρεις (βέβαια, εμείς εδώ είμαστε και θα σε βοηθήσουμε...)

Με τον AMD μπορείς να στήσεις ένα μηχανάκι χωρίς τρελά λεφτά, θα το κλοκάρεις όσο πάει και άστο εκεί. Το ATi chipset είναι φυσικά η πρώτη σου επιλογή αλλά είναι μάλλον δύσκολο να βρεις μητρική καινούρια σε καλή τιμή. Σε nF4 έχει πολλές επιλογές και δυνατότητα SLi χωρίς να παραξοδευτείς.

Γενικά, ότι και να πάρεις δεν θα "σέρνεται". Το καλύτερο θα είναι να ψάξεις σε διάφορα μαγαζιά και με τα χρήματα που θες να διαθέσεις να φτιάξεις 2 ενδεικτικές συνθέσεις (1 με Intel, 1 με AMD) και να μας δείξεις να τα αξιολογήσουμε (σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις σου και το budget που διαθέτεις).

Το καλύτερο θα είναι να ψάξεις σε διάφορα μαγαζιά και με τα χρήματα που θες να διαθέσεις να φτιάξεις 2 ενδεικτικές συνθέσεις (1 με Intel, 1 με AMD) και να μας δείξεις να τα αξιολογήσουμε (σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις σου και το budget που διαθέτεις).

+1 στον jimmyfox από μένα.

Μία οικονομική πρόταση σε ιντελ στον TTnewbie έγινε εδώ Αγορα 2ου πισιου!

Ας κάνει και μια σε AMD και να τις αξιολογήσουμε.

Jimmy @ Ετσι οπως ειναι τα πράγματα και σε 6300 να πάς δεν θές τα τρελά $$ 60-70 εχει η abit 965 και κανει 450 απο οτι ειδαμε , 450 Χ 7 ειναι τρελό overclock και θα το κάνεις και με την στοκ ψύκτρα απο 40-50e διαφορά που εχει 6300 vs x2 δεν σώνεσαι απο την στιγμή που στήνεις δυπήρηνο , αν θες φτηνό πας για celeron - sempron να γλυτώσεις κανα 200ρι ευρά. Το μονο που συμφωνώ και θέλεο προσοχή είναι στις μνήμες αλλά παιζουν ελπιδα σχεδον παντου που κοστιζουν οσο οι value και κανουν 500, .

btw δοκιμασα κανα 10 στικ χθες twinmoss 1024ρια pc4200 [533] και παιζανε στα 450 με 4-4-4-Χ [δδρ2 900..] ενώ σχεδον το 90% των ddr2 παει 400 [ddr2 800] εστω και με 5ρια. οποτε και 400 Χ 7 πάλι πολυ ειναι .

Εγω θα σου πρωτεινα intel γιατι η amd εχει λιγο πισω.Εχω intel και ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο οτι τον amd που εχει ενας φιλος μου και σερνεται oλοκληρος.Εγω παντος intel θα σου ελεγα τωρα παρε γνωμες και απο αλλους και διαλεξε αναμεσα σε αυτους τους 2.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.