HeartDoc Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2007 Βζιντόινγκ! Τελικά ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι τα έχεις δει όλα σε ένα pc :022: Είμαι στο καλό μου pc-άκι όπου τρέχει σε έναν Baraccuda WinXP και Ubuntu 6.10 στα δυο partitions του. Όντας σε Ubuntu, είχα κάνει mount το partition των windows για να δώ κάτι κείμενα για μια εργασία (το λέω γιατί δεν έκανα unmount και δεν ξέρω αν φταίει αυτό). Θέλοντας να κάνω reboot το pc (είμαι ακόμα αρχάρειος σε linux) πατάω από το Gnome "Αδρανοποίηση" από περιέργεια να δω τι κάνει Η περιέργια λένε όμως ότι σκοτώνει την γάτα. Το μόλις πάτησα ένα πλήκτρο για να ξαναμπώ σε gnome άρχισε να βαράει μπιέλες το pc και να βγάζει: Failed to start device (αν δεν κάνω λάθος) και μετά έκλεισε. Τώρα το ανοίγω, κάνει τον χαρακτηριστικό ήχο του post και μένω να βλέπω μια ωραία εικόνα όπου αναγράφεται το κλασικό "P5N23 SE". Tι cd ubuntu, τι xp τίποτα. Πατάω να μπω στο Bios Setup, τίποτα. F8 για το boot menu τίποτα! :087: :087: Να αρχίσω να ανησυχώ;;; :022: Thanks beforehand Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 13, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2007 Κάτι άσχετο με το ubuntu συμβαίνει.Δοκίμασε με 1 dimm μνήμης σε διαφορετικές υποδοχές και ξαναπροσπάθησε.Αν δε δουλεύει κάνε ccmos+βγάλε μπαταρία για 10 λεπτά όπως έγραψα εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeartDoc Ιανουάριος 13, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2007 deadlock μόλις έσωσες εκτός απ' το pc μου και εργασία ενός μήνα!Τα δύο Dimm-άκια GEIL (1GiB έκαστο) ήταν στις θέσεις 1-3. Αφαιρώντας το dimm στη θέση 3 και επανεκινόντας το pc όλα φαίνονται πως δουλεύουν όπως πριν. Μπήκα κανονικά και σε Ubuntu και σε Windows χωρίς να εμφανίσει κάτι το περίεργο.Ξανάβαλα το dimm στη θέση 3, έχοντας δηλαδή ακριβώς το config που είχε πριν "αρρωστήσει" το σύστημα και πάλι boot-αρα κανονικά και σε ubuntu και σε xp.Μακάρι να ήξερα κι όλας τι έγινε. :105: Είναι κάποια χαζομάρα του Ubuntu που θα πρέπει να φοβάμαι γενικότερα ή "ατυχές συμβάν";(πχ επειδή πέρασα μέρη του kde-desktop για να κάνω shutdown πρέπει να κάνω πρώτα αποσύνδεση και μετά από το login menu 'Shutdown', μιας και στο γραφικό περιβάλλον δεν έχω επιλογή Τερματισμού (εκτός αν μου κρύβεται :087: ) ) Ας ελπίσω ότι δεν θα μου το κάνει στο επόμενο boot-άρισμα ... για δικό του καλό :071: Όπως και να 'χει, 1000 ευχαριστώ για τον χρόνο και τη βοήθεια σας :057: Link to comment Share on other sites More sharing options...
shylock Ιανουάριος 13, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2007 συμβαίνει καμια φορα όταν δεν αποφορτίζονται σωστά οι ram κατά την επανεκκίνηση του υπολογστή, η κατά το σβήσιμο του Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.