Jump to content

Οι πιο κουφές ερωτήσεις που έχετε ακούσει από άσχετους για PC...

Makis Hourdakis

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από spc

Προ 10+ετίας περιστατικό με συμεφοιτητή μου στην σχολή Η/Μ και Μηχανικών Η/Υ του ΕΠΜ :

Σε εργαστήριο πληροφορικής:

Καθηγητής προς συμφοιτητή μου

- Γιατί δεν είναι ανοικτό το μηχάνημά σου;

Φοιτητής:

- Πρέπει να είναι χαλασμένο, δεν ανάβει.

- Για δοκίμασε πάλι.

Ο φίλος λοιπόν πατώντας το κουμπί της οθόνης: ''Ορίστε δεν κάνει τίποτα''!

Για όσους δεν κατάλαβαν: Μετά από 3χρόνια στην, υποτίθεται καλύτερη σχολή υπολογιστών της Ελλάδας, αγνοούσε την ύπαρξη του κουτιού, έχοντας την εντύπωση ότι computer = μόνο οθόνη

LOL

Ακριβως το ιδιο εκανε ενας φιλος μου στην σχολη του (ασχετη με pc βεβαια) πατουσε το κουμπι της οθονης και περιμενε καρτερικα να δει τo post....

Πάω σε ένα μαγαζί προ διετίας να ρωτήσω για καινούργιο pc και του λέω θέλω nforce2 mobo Amd athlon δε θυμάμαι ποιον :p

Και η απάντηση του πωλητή: Τι να τον κάνεις τον athlon θα ψήνεις μπριζόλες...

Ντάξει δε λεω τότε δεν είχαν και την καλύτερη θερμική συμπεριφορά οι AMD αλλα πρέπει να δείχνουν έλεος...

Μία άλλη φορά πάω και ρωτάω για κανένα έτοιμο σύστημα υδρόψυξης και η απάντηση ήταν που πάτε και τις βρίσκεται αυτές τις βλακείες που λένε να βάζεται στους Η/Υ σας...:tomato: :tomato: :worship: :worship: :boxed: :boxed: :giveup: :giveup: :blink: :blink: :confused: :confused:

Κι εγώ πάντως έχω πετάξει αρκετές φορές κοτσάνες, και μερικές φορές μάλιστα γερές, αλλά επειδή η παρέα μου δεν έχει τόσες γνώσεις τη σκαπουλάρω μιας και δεν με καταλαβαίνουν... :tomato: Τουλάχιστον τις καταλαβαίνω σχεεδόν αμέσως μόλις τις πώ...

Πριν από λίγο με πήρε τηλέφωνο ένας γείτονας που του έχω διορθώσει τον υπολογιστή κάμποσες φορές.

Γειτ : Έλα ρε συ , για πες μου , ο υπολογιστής μου έχει northbridge?

Εγώ : Φυσικά και έχει.

Γειτ : Και τι είναι αυτό;

Εγώ : Κοίτα τον επεξεργαστή , λίγο πιο κάτω έχει ένα κίτρινο μεταλλικό πράγμα. Αυτό καλύπτει ένα chip που οναμάζεται northbridge.

Γειτ : Κάτσε ρε συ , αν αυτό είναι το northbridge , τότε το chipset που είναι;

Νομίζω (ελπίζω...) οτι με τα πολλά κατάλαβε...

Αρχική απάντηση από SlotKiller

Σκηνικο στο Multirama Καλλιθεας τον Ιουνιο που μας περασε:

...Κοιταζοντας ενα PSU με 2 8αρια fansτον ρωταω ποσα db θορυβο εχει

ο τυπος αρχιζει να επεξεργαζετε το χαρτοκουτι του PSU ψαχνοντας για κατι που ισως δεν ηξερε ακομα τι!

Αφου τον ειδα να ψαχνει χωρις μελλον, το παιρνω στα χερια μου και βλεπω οτι ελεγε 24db (αν θυμαμαι καλα)

το λεω στον φιλο μου που ηταν μαζι μου και ο πωλητης πετάει το απιστευτο

48db !!!!!!!!!!

.............................................ειχα κοκκινησει.......δεν μπορουσα να συγκρατηθω.. ημουν ετοιμος να αρχισω να γελαω!

για να καταλαβει τι μαμακια ειπε του λεω...

εχω ενα xaserII με 5 fans 20db, 1x38db + το αντεκ TP..... ΠΟΣΑ DB εχω??????

ΡΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΓΙΑ DRAGSTER ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕ :happy2:

EDIT: ΘΑ ΤΟΥ ΧΩΣΩ ΚΑΙ 5 DELTA 12αριδες.... και αντε γεια σας............. ΔΕ ΜΕ ΠΙΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ....... ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να ρωτήσω κάτι αν θυμάται κάποιος ακουστική καλύτερα από εμένα...1 dB επιπλέον σημαίνει διπλασιασμό, άρα 2 28άρηδες ανεμιστήρες θα έχουν σαν αποτέλεσμα 29 dB??

μου λεει η μανα μου 'Τολη , τι ειναι αυτο πανω στο γραφειο σου το οποιο ειναι σαν ποντικη?επισης , το τροφοδοτικο σε τι χρειαζεται?για να δινει ρευμα στα ηχεια?" ξεραθηκα στο γελιο

Σημερα πηρα το ocz 600 και το φωτογραφισα για να ποσταρω...μπαινει μεσα ο brother(ασχετος απο hardware αλλα στο cs με ξεσκιζει το κολοπαιδι) και με ρωταει τι ειναι αυτο

Τροφοδοτικο του απανταω....(φυσικοτατα)

Και τι κανει?

Τροφοδοτει τον υπολογιστη με ρευμα...λεω(φυσικοτατα)

Ααααα δεν παιρνει απο μονος του?

Κντουπ

:D :D :blink: :blink: :hehe: :hehe: :rofl: :rofl: :wall: :wall: :wall: :wall:

μπαινω μεσα σε ενα μαγαζι:θα ηθελα να μου δειξετε ποιες υλοποιησεις της 6600gt για agp εχετε.

-τι εννοεις agp?η 6600gtβγαινει μονο για "agp 16x":boxed:

-μα τι λετε χριστιανε μου αφου βγαινει σε agp 8x και σε pci-express, που το βρηκες το agp 16x?

-λαθος κανεις μου λεει βγαινει μονο σε agp 16x(κολησε εκει αυτος) και πρεπει να αλλαξεις και μητρικη,περμενε να σου φερω μερικες μητρικες να δεις και μετα βλεπουμε για καρτα γραφικων.

πηγα για μαλι και βγηκα κουρεμενος που λενε...τι να τους πεις μετα?κανουν τους χαζους

ή ειναι στ'αληθεια?ρουφιανοι ολοι!

Αρχική απάντηση από grigas

Να ρωτήσω κάτι αν θυμάται κάποιος ακουστική καλύτερα από εμένα...1 dB επιπλέον σημαίνει διπλασιασμό, άρα 2 28άρηδες ανεμιστήρες θα έχουν σαν αποτέλεσμα 29 dB??

Οχι ειναι λογαριθμικη η αυξηση και οχι διπλασιασμος! Φαντασου τι θα γινοτανε στα 100db!!!

SlotKiller αυτό με τη λογαριθμική αύξηση το θυμόμουν...αλλά κάπου έχω την εντύπωση ότι είχα ακούσει/διαβάσει και αυτό με το διπλασιασμό (στο περίπου...). Αν κατέχεις, είναι εύκολο να μας πεις πώς υπολογίζεται ο συνολικός θόρυβος από 2 ανεμιστήρες των 28db?

από όσο θυμάμαι σαε και ιδιότητες λογαρίθμων

αφού 28db=20logX Και έαν υποθέσουμε οτί τα X αθροίζονται

Υ=20log(2X)=>Y=20log2+20logX=34.02db

Με μεγάλες επιφυλάξεις αλλίως να μπεί σε ποστ 'Οι λανθασμένες απαντήσεις τις επιστήμης'

24:00 η ώρα κ με παιρνει φιλος τηλ.

Ελα ρε μλκ κολλησα ιο μου λεει τον μπουλο.

Να κοψεις τα στοντοσιτε του λεω. τι γινεται στο μηχανημα???

παω να γραψω κειμενο και μου βγαζει συνεχεια το ιδιο γραμμα.

Μαλλον θα κολλησε κανα πληκτρο στο πληκτρολογιο...

οχι μου λεει ειναι ιος...

την επομενη μερα αγορασε καινουριο πληκτρολογιο με ενσωματωμενο antivirus και ολα μια χαρα...

Αρχική απάντηση από JimmyFox [Χθες, στις 18:35]

Cosmodata?

δεν θυμαμαι φιλε μου ποιο καταστημα ηταν αλλα και να θυμομουν δεν ειμαι τυπος που θα καθοταν να το γραψει γιατι παρεξηγησεις μπορουν να δημιουργηθουν απο το πουθενα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.