Jump to content

Pioneer 111D - πρώτες εντυπώσεις

Kaf

Recommended Posts

Ήρθε σήμερα το νέο μου pioneer 111D και είπα να δω πως τα πάει. Ξεκίνησα λοιπόν το Nero CD-DVD speed και έκανα τα γνωστά τεστ.Παρακάτω παραθέτω εικόνες για κάθε τεστ και σχόλια σε κάθε εικόνα.

Αρχίζουμε λοιπόν.

Χρησιμοποίησα DVD-R TY That's 16x (Τα γνωστά του eshop TAIYO YUDEN DVD-R 16X CERAMIC CAKEBOX 50 JAPAN MADE)

Για αρχή έβαλα το Nero να γράψει ένα δοκιμαστικό DVD σε 4χ ταχύτητα. Τα αποτελέσματα φαίνονται παρακάτω:

pioneer1.png

Η χρήση στον επεξεργαστή που φαίνεται στην αρχή (46%) έγινε γιατι άνοιξα τον firefox και όχι λόγω της εγγραφής. Η εγγραφή φαίνεται αρκετά σταθερή, καθώς κυμαινόταν συνεχώς γύρω στο 4χ. Όσο πλησίαζε στους εξωτερικούς δακτύλιους αυξομειωνόταν πιο έντονα αλλά δεν εδωσα ιδιαίτερη σημασία, άλλωστε 0.3χ κάτω για κάποια ms δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα. 15 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα αργότερα τελείωσε με την εγγραφή, οπότε προχώρησα στο επόμενο βήμα:

Ποιότητα του δίσκου.

Παραθέτω 3 εικόνες:

pioneer2.png

pioneer3_1.png

pioneer3_2.png

Φαίνεται στην 3η εικόνα πως όσο πλησίαζε προς τους έξω δακτυλίους, η ποιοτητα έπεφτε και ενώ μέχρι εκεί το μέγιστο ήταν 6, εκτοξεύτηκε στα 8, μετά στα 14 και έπεσε στα 12. Μετά σταμάτησε... Σημειωτέον πως μέχρι να αγγίξει τα 14, η ποιότητα βρισκόταν στο 97% όμως μετά απο αυτό, για ευνόητους λόγους έπεσε στο 92%. Η γνώμη μου είναι πως είτε η εγγραφή ήταν μέτρια, ή τα δισκάκια δεν είναι και τόσο καλά. Με τα συγκεκριμένα δισκάκια πάντως είχε πρόβλημα και το καταραμένο sony μου το οποίο παρέδωσε πνεύμα πριν 1 βδομάδα.

Επόμενο βήμα λοιπόν:

Δοκιμή των επιδόσεων:

pioneer4.png

Παράξενο μου φαίνεται το 43% CPU @ 8x και το n/a @ 4x. Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο για αυτήν την καρτέλα, δεν ξέρω και πολλά άλλωστε.

Τελικά συμπεράσματα:

Εγώ πρωσοπικά δε σκοπεύω να γράψω σε DVD πάνω απο 3.5 γιγα, για το καλό μου και το καλό του dvd. Έχω παρατηρήσει πως τα περισσότερα σφάλματα παρουσιάζονται στους έξω δακτύλιους παρά στους μέσα. Το pioneer είναι όπως το παρέλαβα, χωρίς αναβάθμιση firmware, πράγμα που σκοπεύω να κάνω σύντομα, αμέσως μόλις μάθω ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Προς το παρόν, τα αποελέσματα που είδα, στα άπειρα μάτια μου φαίνονται μέτρια προς καλά, αλλά κατηγορώ τα δισκάκια και όχι το αντιγραφικό. Θα κατηγορήσω το αντιγραφικό αργότερα αν μου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα που δε θα έπρεπε. Για την ώρα είμαι ικανοποιημένος. Και απο τιμή? 29 Ευρώ... Υπερ-ικανοποιημένος. Θα ήθελα να διαβάσω σχόλια και ιδιαίτερα προτάσεις για το πως να εκμεταλλευτώ στο έπακρο το Pioneer μου :038:

καλο ειναι το quality test Να το κανεις με 4Χ που ειναι το συνηθες.

επίσης θεωρώ "κακό" δισκακια που ειναι φτιαγμενα για μεγαλες ταχυτητες εγγραφης να τα γραφεις με 4Χ.

Θα πρότεινα να γραψεις 1-2 δισκακια με 8Χ και 16Χ και στη συνεχεια να κανεις το quality με 4Χ.

Το quality test δε γινόταν με 4χ, η ελάχιστη ταχύτητα που μπορούσα να επιλέξω ήταν το 8χ. Αυτό δε φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο, γιατι όπως ξέχασα να αναφέρω, η ταχύτητα κατά το quality test δεν ανέβηκε πάνω απο 3χ

Παίζει ρόλο αν είναι σε UDF? Έχω ένα φρέσκο DVD σε UDF το οποίο έγραψα ως δοκιμαστικό 1ο δισκάκι, αν είναι να κάνω αυτό τεστ το οποίο είναι σε 16χ

Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να κάνει αναβάθμιση στο firmware καθώς επίσης να δοκιμάσεις και με κάποια άλλα δισκάκια/άλλους τρόπους εγγραφής (ISO, VideoDVD) . Όπως και να έχει πάντως ο δείκτης απόδοση/τιμή του συγκεκριμένου drive πρέπει να είναι από τους καλύτερους...

Το fw θα το αναβαθμίσω άμεσα, μόνο που περιμένω κάποιον που έχει το ίδιο αντιγραφικό να μου πεί αν υπάρχει κάτι καλύτερο απο το τελευταίο official (κάτι σε modded δλδ). Έχω ακούσει απο ράδιο αρβύλα (το αποκαλω ετσι γιατι δεν το είδα πουθενά στην πράξη) πως με μονταρισμένο fw μπορεί να γράψει και labelflash (που δε με ενδιαφέρει βασικά, αλλά είναι κάτι κ αυτό). Τώρα είμαι απο linux οπότε το Nero το ξεχνάμε. Όταν ξαναμπώ σε windows θα κάνω 3-4 τεστ ακόμα με άλλα filesystems στο δίσκο, με διαφορετικές ταχυτητες

Edit:labelflash, oxi lightscribe

Οχι δε θα ήταν, έχω διαβάσει σχετικό ποστ μέσα στο φορουμ οπου ο Hemispasm είπε πως τα σκαναρίσματα είναι καλό να γινονται με recorder. Ιδού: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=11382 post #10

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.