Stefazer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2007 Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω την μητρική MSI P965 NEO F η οποία έχει 2 θέσεις IDE και οι οποίες είναι πιασμένες από το DVD-ROM και από το DVD-RECORDER.Θέλω να βάλω ένα δίσκο που έχω από παλαιότερο σύστημα σαν slave και ο οποίος είναι IDE.Έχω άλλη επιλογή εκτός από το να ελευθερώσω μια θέση IDE (το DVD-ROM) ή να πάρω εξωτερική θήκη για το σκληρό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Ιανουάριος 11, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 εγώ προσωπικά θα έβαζα στο ένα ide το dvd recorder σαν master και το dvd rom σαν slave και στο άλλο ide τον δίσκο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Ιανουάριος 11, 2007 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 τα οπτικα μαζι και στο αλλο καναλι ο δισκος μονος του οπως λεει ο Indy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Ιανουάριος 11, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 oι καινουργιες Intel εχουν μονο ενα IDE καναλι - 2 θεσειςΦιλε, αυτα που ειπες, ή αγοραζεις κανενα φτηνο sata-to-pata μετατροπεα, ή αγοραζεις ενα pci IDE controller (τελειως λαθος κινηση) Αλλα το καλυτερο ειναι να αγορασεις ενα καινουργιο sata δισκο και τον παλιο που εχεις να τον πουλησεις ή να τον βαλεις σε κανενα 2ο συστημα ή να τον βαλεις στην ακρη για καμμια εκτακτη περιπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Ιανουάριος 11, 2007 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Τι το θες το dvdrom τσαμπα χωρο πιανει.Κρατα μονο το dvdrw,αλλιως κανε το σκληρο external. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefazer Ιανουάριος 12, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 Τι το θες το dvdrom τσαμπα χωρο πιανει.Κρατα μονο το dvdrw,αλλιως κανε το σκληρο external.Το θέλω για να αντιγράφω απευθείας από αυτό και για να μη φορτώνω ώρες το αντιγραφικό.external??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gademis1442169173 Ιανουάριος 12, 2007 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 Έχω την ίδια μητρική και έχω τη διάταξη που λέει ο indiana. Στο μπλε controller το σκληρό και στον άλλον δύο DVD-RW. Επίσης έχω και ένα μετατροπέα USB to IDE που μου έχει λύσει τα χέρια.Χρησιμοποιώ άλλους τρεις σκληρούς και κάνω δοκιμές σε DVD drives πολύ απλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Ιανουάριος 12, 2007 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 Έχω την ίδια μητρική και έχω τη διάταξη που λέει ο indiana. Στο μπλε controller το σκληρό και στον άλλον δύο DVD-RW.Ποια ίδια μητρική έχεις; Την MSI P965 Neo; Αν ναι πως το κάνεις αυτό αφού έχει μόνο ένα κανάλι ide; link Link to comment Share on other sites More sharing options...
gademis1442169173 Ιανουάριος 12, 2007 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2007 Με το συμπάθιο,τώρα πρόσεξα τη διαφορά.Έχω την 865, αλλά και πάλι νομίζω ότι ένας μετατροπέας USB to IDE βοηθάει πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Ιανουάριος 13, 2007 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2007 ... ή αγοραζεις ενα pci IDE controller (τελειως λαθος κινηση) ...Σε παρακαλω πολυ επειδη σκεφτομαι να προχωρησω σε αυτη την αγορα απο εβδομαδα, εξηγεισε μου για ειναι λαθος .... :-/...νομίζω ότι ένας μετατροπέας USB to IDE βοηθάει πολύ.Μπορεις να δωσεις λιγες περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με αυτον το μετατροπεα; (εγκατασταση - κοστος - σημειο πωλησης)Τοποθετειται εσωτερικα;Ειναι κατι δλδ προτιμοτερο απο τον pci IDE controler και γιατι; Ευχαριστω κυριοι...:001: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Ιανουάριος 13, 2007 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2007 Σε παρακαλω πολυ επειδη σκεφτομαι να προχωρησω σε αυτη την αγορα απο εβδομαδα, εξηγεισε μου για ειναι λαθος .... :-/Μπορεις να δωσεις λιγες περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με αυτον το μετατροπεα; (εγκατασταση - κοστος - σημειο πωλησης)Τοποθετειται εσωτερικα;Ειναι κατι δλδ προτιμοτερο απο τον pci IDE controler και γιατι; Ευχαριστω κυριοι...:001:Ειναι λαθος γιατι θα πεταξεις λεφτα σε μια αγορα που σε κραταει πισω.Ψαξε λιγο να βρεις το thread του john_dr που εχει εναν τετοιο controller και καμποσους IDE δισκους και ξαφνικα ανακαλυπτει οτι δεν θα βγουν driver για τα vista !Για ενα μονο δισκο θα παρεις ολοκληρο PCI controller παλαιας τεχνολογιας με αμφιβολο μελλον?Τι δισκος ειναι αυτος ο ΙDE τελος παντων, που αξιζει να ασχολησαι τοσο μαζι του?Επιμενω οτι ειναι καλυτερα να δωσεις τα λεφτα για κανενα φτηνο sata-to-pata μετατροπεα (αν ειναι δυνατον να υποστηριζει και dvd, θα ειναι πολυ χρησιμος και στο μελλον), ή ακομα καλυτερα να αγορασεις ενα καινουργιο sata δισκο και τον παλιο να τον πουλησεις ή να τον αξιοποιησεις αλλιως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gademis1442169173 Ιανουάριος 13, 2007 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2007 Κοίτα εδώhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=41539106&product=736562υπάρχουν όμως κι άλλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gademis1442169173 Ιανουάριος 13, 2007 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2007 Συνδέεται εξωτερικά πίσω από οποιαδήποτε συσκευή με σύνδεση IDE,CD/DVD drive σκληρός δίσκος και το άλλο καλώδιο σε μια είσοδο USB. Έτσι εκμεταλλεύεσαι και τις παλιές σου συσκευές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Ιανουάριος 14, 2007 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2007 sakattack αυτο εννοουσες και με τρομαξες H αγορα με κραταει πισω οντως ... με κραταει καμια 200αρια ευρω πισω απο νεα αγορα σκληρων. Οπως και οι περισσοτεροι users που ειδα στο thread του john_dr (Εδω για να γλυτωσω απο search κανεναν αλλο που τον ενδιαφερει) ειμαι και εγω κατοχος 4 ide συσκευων (2 optical & 2 ΗDs 120 + 320 GB). Eννοειται πως το ιδανικο θα ηταν η πωληση/αντικατασταση των σκληρων με sata2, μα εν οψη αναβαθμισης στο αμεσο μελλον, καταλαβαινεις οτι περιττα εξοδα για σκληρους δεν περισευουν. Aκομα και τον 120αρη να δωσω που ειναι και παλιος, τον 320 που τον εχω μολις διμηνο (τα 2 sata που εχει το τωρινο motherboard ηταν ηδη αγκαζε) δεν μου κανει καρδια να αχρηστεψω. Τωρα αν δεν βγαλουν τα vista, driver για τους controlers, κακο δικο τους και θα μεινω με τα ΧΡ. Αλλωστε δεν ειναι καποια ιδιαιτερη συσκευη ο controler οπως ας πουμε η vga. Και ενας generic driver της microsoft θα αρκει για να δουλεψει υποθετω. Aπο την αλλη βεβαια αυτο που λες για sata-to-pata μετατροπεα ακουγεται ακομα πιο ενδιαφερον απο τον pci controler. Κατ'αρχας εισαι σιγουρος οτι υπαρχει; Eχεις καποιο λινκ για ελληνικο καταστημα; ή εστω καποια διευθυνση; gademis θενξ για το λινκ φιλε! Καλα με το συμπαθειο, και καλα μετατρεπεις την usb σε pata και συνδεεις το σκληρο εξωτερικα. Τροφοδοσια απο που του δινεις ρε μαν; :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Ιανουάριος 14, 2007 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2007 εσυ εισαι σε αλλη δυσκολη θεση, μαλλον αναγκαστικα θα παρεις controller, αν εχεις και τα sata κατελλειμενα.sata-to-pata μετατροπεις υπαρχουν τουλαχιστον εδω και 4 χρονια, απο τοτε που η abit εδινε τα serillel μαζι με τις NF7-S (εχω κρατησει ενα :003: )και αλλα που πουλιοντουσαν αυτονομα, πχ στο πλαισιο, αν και τωρα δε βλεπω να εχει κανενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gademis1442169173 Ιανουάριος 14, 2007 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2007 gademis θενξ για το λινκ φιλε! Καλα με το συμπαθειο, και καλα μετατρεπεις την usb σε pata και συνδεεις το σκληρο εξωτερικα. Τροφοδοσια απο που του δινεις ρε μαν; :/ Έχει δική του τροφοδοσία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Ιανουάριος 14, 2007 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2007 Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω την μητρική MSI P965 NEO F η οποία έχει 2 θέσεις IDE και οι οποίες είναι πιασμένες από το DVD-ROM και από το DVD-RECORDER.Θέλω να βάλω ένα δίσκο που έχω από παλαιότερο σύστημα σαν slave και ο οποίος είναι IDE.Έχω άλλη επιλογή εκτός από το να ελευθερώσω μια θέση IDE (το DVD-ROM) ή να πάρω εξωτερική θήκη για το σκληρό?Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις έναν IDE->SATA αντάπτορα. Π.χ. η ACARD έχει βγάλει τέτοιους (λειτουργεί εδώ επί 2 συναπτά έτη). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.