Jump to content

Δίλημμα

vandan

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά.

Λοιπόν, είμαι σε φάση που κάνω κάτι ψιλοαναβαθμίσεις στον υπολογιστή μου.

Η ερώτησή μου είναι η εξής:

Τί είναι προτιμότερο;

Να βάλω 2x512ΜΒ Dual με χαμηλές προδιαγραφές (άρα και τιμή).

Ή να βάλω 2x256ΜΒ Dual με υψηλές προδιαγραφές;

Δηλαδή τί να κυνηγήσω; Ποσότητα ή ποιότητα;

Και τα δυο δεν γίνεται,το κονδύλιο είναι περιορισμένο :(

(εκτός αν έχετε να προτείνετε κανένα θαύμα)

Το σύστημά μου είναι:

Abit NF7 v2.0

Sempron 2800

MSI GF4200 8X

2 80άρηδες Maxtor σε RAID

και 768ΜΒ (1x512 και 1x256) Corsair PC2700 CL2

Ποιά είναι η γνώμη σας; Δέχομαι προτάσεις.

(επίσης αν κάποιος έχει Ram για πούλημα ας μου πει)

για τα λεφτά τους αξιόπιστες οι kingston , αλλά εξαρτάται τι τσιπάκια έχει για το αν θες να την ανεβάσεις, δεν ξέρω αν έχεις όρεξη να το ψάξεις . είχα μία 512 3200 έπαιζε στην nf7 στα 2,5-3-3 μέχρι περίπου 206(μόνο στο πρώτο dimm slot στα άλλα ήθελε 3-3-3). δεν ανέβαινε με τίποτα, δυστυχώς δεν θυμάμαι τι τσιπάκια είχε.

Γενικότερα η γνώμη μου είναι ότι με 768 σε Nf7 είσαι μια χαρά( δεν μας είπες που δουλεύεις τώρα τις μνήμες). με το dual channel δεν θα δεις καμία απολύτως διαφορά. η μόνη σκέψη για αναβάθμιση είναι να πάρεις ένα καλό ζευγάρι μνήμες με τσιπάκια samsung TCCD 2Χ512 ~250 αν σε ενδιαφέρει να περάσεις σχετικά σύντομα σε socket 939. δηλαδή σε λιγότερο από ένα χρόνο από τώρα όπου η AMD Μπορεί να καταργ΄σησει τις DDR για DDR 2

Αν απαντάει την ερώτησή σου , έχω 2x256 ΒΗ-5 μνήμες (2-2-2-χ) και αυτόν τον καιρό ψάχνω να τις σκοτώσω για να πάρω 1GB από αυτές τις kingston CL3 που προτείνουν και οι προλαλήσαντες....

Καλά τα νούμερα στα benchmarks , αλλά όταν σου αλλάζει τα πετρέλαια στο swapping τι να τα κάνεις;

Βέβαια 1GB καλές μνήμες είναι καλύτερη λύση , αλλά κοστίζει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.