nnthegreek Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 Κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή κάνει τρελό θόρυβο. Παρατήρησα ότι είναι το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών.Μετά από 2 λεπτά σταματά ο θόρυβος, προφανώς γιατί ζεστάθηκε και "χαλάρωσε".Η κάρτα είναι μια Gigabyte 6600GT. Τί μπορώ να κάνω για να αποφύγω τον θόρυβο? Φτιάχνεται?Μήπως να βάλω άλλη ψύχτρα?:102:
Zakkorn Ιανουάριος 10, 2007 #2 Ιανουάριος 10, 2007 Κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή κάνει τρελό θόρυβο. Παρατήρησα ότι είναι το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών.Μετά από 2 λεπτά σταματά ο θόρυβος, προφανώς γιατί ζεστάθηκε και "χαλάρωσε".Η κάρτα είναι μια Gigabyte 6600GT. Τί μπορώ να κάνω για να αποφύγω τον θόρυβο? Φτιάχνεται?Μήπως να βάλω άλλη ψύχτρα?:102:Ξεκίνα με ένα απλό ξεσκόνισμα. Στην ανάγκη αγόρασε αυτό.
nnthegreek Ιανουάριος 10, 2007 Author #3 Ιανουάριος 10, 2007 και ξεσκόνισμα έκανα και σπρέι με λαδάκι του έβαλα αλλα τα ίδια...
Zakkorn Ιανουάριος 10, 2007 #4 Ιανουάριος 10, 2007 και ξεσκόνισμα έκανα και σπρέι με λαδάκι του έβαλα αλλα τα ίδια...Δεν είδες καμιά διαφορά μετά απο αυτά? Αν ούτε την παραμικρή, τότε είσαι σίγουρος ότι είναι αυτό το σωστό ανεμηστηράκι?Λέω μπας και δεν είναι... :102:
nnthegreek Ιανουάριος 10, 2007 Author #5 Ιανουάριος 10, 2007 αυτό ειναι σίγουρα....το σταμάτησα μαλιστα την ώρα που γυρνούσε για να βεβαιωθώ... (ναι ναι κάνω και τέτοιες ανδραγαθίες που και που...)
Zakkorn Ιανουάριος 11, 2007 #6 Ιανουάριος 11, 2007 αυτό ειναι σίγουρα....το σταμάτησα μαλιστα την ώρα που γυρνούσε για να βεβαιωθώ... (ναι ναι κάνω και τέτοιες ανδραγαθίες που και που...)Δε νομίζω να είσαι ο μόνος...:112: Αφού έκανες ότι έκανες και δεν έγινε καμία βελτίωση τότε ίσως χρειαστείς να αλλάξεις ανεμιστηράκι. Που σημαίνει ολόκληρη ψύχτρα μαζί με ανεμιστήρα. Γιατί δε ξέρω αν μπορείς να αλλάξεις μόνο αυτό.
KostasThLB Ιανουάριος 11, 2007 #7 Ιανουάριος 11, 2007 Κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή κάνει τρελό θόρυβο. Παρατήρησα ότι είναι το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών.Μετά από 2 λεπτά σταματά ο θόρυβος, προφανώς γιατί ζεστάθηκε και "χαλάρωσε".Η κάρτα είναι μια Gigabyte 6600GT. Τί μπορώ να κάνω για να αποφύγω τον θόρυβο? Φτιάχνεται?Μήπως να βάλω άλλη ψύχτρα?:102:2 λεπτά εννοείς, ή μήπως μέχρι να φορτώσουν τα Windows; Στην αρχή όταν ανοίγεις το PC o ανεμιστήρας δουλεύει όσο πάει (στροφές στο max) και κάνει σαν... ηλεκτρική σκούπα. Μετά όμως όταν μπαίνει στα Windows αναλαμβάνει o driver να ρίξει τις στροφές σε φυσιολογικά επίπεδα, οπότε ελλατώνεται ο θόρυβος.Αυτό συμαβαίνει νομίζω σε όλες τουλάχιστον τις 6χχχ που έχω ακούσει, όπως και στην δική μου 6800GT.
akamarinos1442169139 Ιανουάριος 11, 2007 #8 Ιανουάριος 11, 2007 2 λεπτά εννοείς, ή μήπως μέχρι να φορτώσουν τα Windows; Στην αρχή όταν ανοίγεις το PC o ανεμιστήρας δουλεύει όσο πάει (στροφές στο max) και κάνει σαν... ηλεκτρική σκούπα. Μετά όμως όταν μπαίνει στα Windows αναλαμβάνει o driver να ρίξει τις στροφές σε φυσιολογικά επίπεδα, οπότε ελλατώνεται ο θόρυβος.Αυτό συμαβαίνει νομίζω σε όλες τουλάχιστον τις 6χχχ που έχω ακούσει, όπως και στην δική μου 6800GT.+1 :002:
giorgos th.1442169073 Ιανουάριος 11, 2007 #9 Ιανουάριος 11, 2007 σε ολες τις καρτες γινεται αυτο.ανεξαρτητως μαρκας και εταιριας.
Zakkorn Ιανουάριος 11, 2007 #10 Ιανουάριος 11, 2007 Συμφωνώ αλλά αυτό διαρκεί λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Το παιδί αναφέρει για 2 λεπτά. Πίστευα ότι γνωρίζει για αυτό το αρχικό χρόνο μεγίστης λειτουργίας του ανεμιστήρα. :024: Ελπίζω εν τέλει να είναι αυτό και όχι ότι χάλασε ο ανεμιστήρας.
shylock Ιανουάριος 11, 2007 #11 Ιανουάριος 11, 2007 μα γιατί δεν αλλάζεις ανεμιστηράκι?μπορεί να φταίει και αυτό.
nnthegreek Ιανουάριος 11, 2007 Author #12 Ιανουάριος 11, 2007 Εντάξει δεν παίζουμαι και με τα δευτερόλεπτα.... Αυτό με τους drivers δεν το ειχα προσέξει. Θα το τσεκάρω και θα σας πω.Που μπορώ να αγοράσω ψύκτρα και ανεμιστηράκι για την κάρτα αυτή?
nnthegreek Ιανουάριος 11, 2007 Author #13 Ιανουάριος 11, 2007 δΕΝ νομίζω να ειναι οι drivers γιατί αν το κλείσω το PC και το ξανανοιξω κατά την εκκίνηση δεν κάνει θόρυβο, προφανως γιατί εχει ζεσταθεί.Μάλλον θα παω προς αλλαγή ψύχτρας. Υπάρχει κάτι σε silent? Χωρίς ανεμιστήρα?
shylock Ιανουάριος 11, 2007 #14 Ιανουάριος 11, 2007 mhows θέλεις η a ψάξεις στο e-shop και θα βρείς πολλές εκεί και silent.αλλα καλύτερα βάλε με ανεμιστηράκι εφό όσον από αρχής σου είχε anemisthra.mono ορισμένες ανεμιστήρα.βάλε σου λέω πάλι με "κοολερακι" από πάνω για να μπορείς να την κανεις και overcloacking
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.