Jump to content

Iomega Zip Parallel---> USB ???

Zakkorn

Recommended Posts

Έχω ένα Zip drive απτον καιρό του Τρωικού πολέμου (περίπου) και έχω αποθηκευμένα κάτι παλιές δουλειές μου σε Ζιπέτες (δισκέτες του).

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό δουλευει με παράλληλη σύνδεση πράμα το οποίο ο PC μου ούτε ήξερε ότι έχει εφευρεθεί ποτέ.

Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω?

Δε γνωριζω εαν κατι τετοιο http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=usb+to+parallel θα σε βοηθούσε καθως τα περισσότερα ειναι σχεδιασμενα για εκτυπωτες .

Αλλά αξίζει μία δοκιμη (φθηνα ειναι) ή αν μπορούσες να επικοινωνήσεις με τα καταστηματα μηπως μπορεσουν να σου δωσουν διευκρινίσεις.

Δύσκολο να δουλέψει με αυτόν τον αντάπτορα, είχα δοκιμάσει με κάτι παρόμοιο αλλά δουλευε μόνο μετους εκτυπωτές. Σίγουρα δεν εχει παράλληλη το μηχανημά σου? Φορητό είναι?

Αν δεν μπορεις να βρεις κάποιον φίλο που να έχει μηχάνημα με παράλληλη δοκίμασε να πας σε ένα Ιντερνετ καφέ και να τα σώσεις απο εκεί.1-2 ευρώ θα δώσεις μόνο για μια ώρα ενοικίασης αντι να δώσεις λεφτά για εξοπλισμό.

Kαλυτερα να το ξεχασεις.

Δεν υπαρχει λογος να εχεις κατι τετοιο πλεον. Εχω και εγω ενα απο την αποχη του νωε.

Το πιο αναξιοπιστο πραγμα που εχω αγορασει ποτε.

CD και παλι CD.

''Edit'' Tωρα ειδα οτι εχεις δουλειες εκει μεσα. Iσως σε καποιο ιντερνετ καφε μπορεσεις να τις περασεις. Αν εχουν παραλληλη θυρα.

@Greek: Φορητός δεν είναι, αλλά δύσκολα τα καινούργια m/b έχουν παράλληλες και τυχαίνει το δικό μου να είναι ένα από αυτά.

@:Ktm640: Μάλλον δεν πρόσεξες ότι το ζητάω για το υπάρχον Zip μου να βρω κάτι παλιές δουλειές. Λες να το χρησιμοποιούσα τώρα και για BackUp από δω και πέρα? :p

Μάλλον θα ήταν πολύ αστείο με την χωρητικότητα τα του και την ταχύτητά του πλέον. :D

Αυτό που με στεναχώρησε είναι ότι λέτε και συμφωνήστε ότι οι adaptors για μετατροπή παράλληλης σε USB είναι μόνο για εκτυπωτές. Άρα στενεύουν τα περιθώρια κατά πάρα πολύ. :089:

Άρα μάλλον πρέπει να αναζητήσω PC με παράλληλη σε κανένα φίλο μου.

Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια. :)

άλλη λύση κοίταξε σε ebay, emarket, 123sold ktl μήπως βρεις την ide version

Μπα. Τζάμπα λεφτά θα δώσω. 'Eτσι κι αλλιώς μόνο για κάτι παλιά αρχεία το θέλω που άπαξ και τα πάρω μέσω κανενός φίλου μου παράλληλης θα είναι άχρηστο πλέον το Zip.

Και μου ήρθε φλασια, εαν εχεις ελευθερη pci στη μητρική σου θα μπορούσες να αγορασεις ενα parallel controller http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=PARALLEL+CONTROLLER

edit: Τωρα ειδα την απαντηση του foxbat...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.