Zakkorn Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 Έχω ένα Zip drive απτον καιρό του Τρωικού πολέμου (περίπου) και έχω αποθηκευμένα κάτι παλιές δουλειές μου σε Ζιπέτες (δισκέτες του).Το πρόβλημα είναι ότι αυτό δουλευει με παράλληλη σύνδεση πράμα το οποίο ο PC μου ούτε ήξερε ότι έχει εφευρεθεί ποτέ.Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιανουάριος 11, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Δε γνωριζω εαν κατι τετοιο http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=usb+to+parallel θα σε βοηθούσε καθως τα περισσότερα ειναι σχεδιασμενα για εκτυπωτες .Αλλά αξίζει μία δοκιμη (φθηνα ειναι) ή αν μπορούσες να επικοινωνήσεις με τα καταστηματα μηπως μπορεσουν να σου δωσουν διευκρινίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιανουάριος 11, 2007 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Δύσκολο να δουλέψει με αυτόν τον αντάπτορα, είχα δοκιμάσει με κάτι παρόμοιο αλλά δουλευε μόνο μετους εκτυπωτές. Σίγουρα δεν εχει παράλληλη το μηχανημά σου? Φορητό είναι?Αν δεν μπορεις να βρεις κάποιον φίλο που να έχει μηχάνημα με παράλληλη δοκίμασε να πας σε ένα Ιντερνετ καφέ και να τα σώσεις απο εκεί.1-2 ευρώ θα δώσεις μόνο για μια ώρα ενοικίασης αντι να δώσεις λεφτά για εξοπλισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktm640 Ιανουάριος 11, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Kαλυτερα να το ξεχασεις.Δεν υπαρχει λογος να εχεις κατι τετοιο πλεον. Εχω και εγω ενα απο την αποχη του νωε. Το πιο αναξιοπιστο πραγμα που εχω αγορασει ποτε.CD και παλι CD.''Edit'' Tωρα ειδα οτι εχεις δουλειες εκει μεσα. Iσως σε καποιο ιντερνετ καφε μπορεσεις να τις περασεις. Αν εχουν παραλληλη θυρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Ιανουάριος 11, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 @Greek: Φορητός δεν είναι, αλλά δύσκολα τα καινούργια m/b έχουν παράλληλες και τυχαίνει το δικό μου να είναι ένα από αυτά. @:Ktm640: Μάλλον δεν πρόσεξες ότι το ζητάω για το υπάρχον Zip μου να βρω κάτι παλιές δουλειές. Λες να το χρησιμοποιούσα τώρα και για BackUp από δω και πέρα? Μάλλον θα ήταν πολύ αστείο με την χωρητικότητα τα του και την ταχύτητά του πλέον. Αυτό που με στεναχώρησε είναι ότι λέτε και συμφωνήστε ότι οι adaptors για μετατροπή παράλληλης σε USB είναι μόνο για εκτυπωτές. Άρα στενεύουν τα περιθώρια κατά πάρα πολύ. :089: Άρα μάλλον πρέπει να αναζητήσω PC με παράλληλη σε κανένα φίλο μου. Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1442169067 Ιανουάριος 11, 2007 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 άλλη λύση κοίταξε σε ebay, emarket, 123sold ktl μήπως βρεις την ide version Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Ιανουάριος 11, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 άλλη λύση κοίταξε σε ebay, emarket, 123sold ktl μήπως βρεις την ide versionΜπα. Τζάμπα λεφτά θα δώσω. 'Eτσι κι αλλιώς μόνο για κάτι παλιά αρχεία το θέλω που άπαξ και τα πάρω μέσω κανενός φίλου μου παράλληλης θα είναι άχρηστο πλέον το Zip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxbat Ιανουάριος 11, 2007 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Υπάρχουν κάρτες pci που βγάζουν κανονική παράλληλη θύρα. Το πλαίσιο (τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβρη) είχε μία που έβγαζε μία παράλληλη και δύο σειριακές γύρω στα 40Ευρώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιανουάριος 11, 2007 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Και μου ήρθε φλασια, εαν εχεις ελευθερη pci στη μητρική σου θα μπορούσες να αγορασεις ενα parallel controller http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=PARALLEL+CONTROLLERedit: Τωρα ειδα την απαντηση του foxbat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Ιανουάριος 11, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2007 Τελικα θα το πάω σε φίλο μου.Ευχαριστώ πάντως για τις ιδέες σας.:023: Να κλεισει το thread παρακαλώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.