Jump to content

ένας αθλον που παγώνει!

lefteriz

Recommended Posts

Καλημέρα..

λοιπόν έχω ενα μηχανάκι με τα εξής:

asus a8v

athlon 64 3200+

1gb ram

160gb

6600LE

dvd-rw

το πρόβλημα είναι ότι παγώνει στα παιχνίδια...!

ετρεξε ολονυχτιο μεμτεστ86+ κανονικά..

ετρεξα πριν λιγο το 3dmark2005 και μετά από κανά 10λεπτο πάγωσε κι αυτο!

τώρα τρέχω orthos...

τι μπορεί να φταίει?...

πιστευω η καρτα γραφικών.. περασα τους forceware 93 και κάτι

Από ότι κατάλαβα το μηχάνημα κολλάει όταν πάει να τρέξει γραφικά. Για να το επιβεββαιώσουμε κάνε το εξής: Δοκιμασε να στρεσάρεις το μηχάνημα με διάφορους τρόπου ώστε να ελέγξεις τα υποσυστήματα.

Πχ βάλε να τρέξει defrag μαζί με μουσική και disk cleanup για να ζορίσει το δίσκο.

Βάλε ένα πρόγραμμα που να ζορίσει τον επεξεργστή στο 100% πχ Rosseta.

Τρέξε Sandra ή 3D Mark για την κάρτα γραφικών . Δες σε ποιεσ περιπτώσεις θα σου παγώσει το σύστημα. Αν σου κολλήσει την ώρα που κάνει γραφικά τότα μάλλον η κάρτα έχει πρόβλημα ή οι οδηγοί της οπότε κοιτάς θερμοκρασία στην ψύκτρα της σε πρώτο βήμα.

Τρέξε και S&M FPU test για να δεις θερμοκρασίες cpu. Εγώ με τον ίδιο επεξεργαστή μαμά και stock ψύκτρα ανέβαζα 55+ σε αυτό το test. Στα 2,3Ghz έπιανε 60+ και κόλλαγε. Τσέκαρε και αυτό...

Είχα το ίδιο πρόβλημα στο προηγούμενο σύστημα που είχα και είχα επικεντρώσει το ενδιαφέρον μου γύρω από την κάρτα γραφικών αλλά στο τέλος αποδείχθηκε ότι ήταν πρόβλημα της μητρικής ( Asus A8N-SLI Premium )

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=20015

τρέχει 2πλό ορθός εδώ και 2 ώρες σχεδόν και συνεχίζει.. :038:

αυτό που λες το S&M FPU test το στρεσσάρει πιο πολύ το μηχάνημα...?

Στο δικό μου σύστημα ανεβάζει μεγαλύτερες θερμοκρασίες η CPU με το FPU Strees Test απ' ότι με το Orthos.

το τροφοδοτικό δε μπορώ να διακρίνω τι μάρκα, παντως ειναι PFC κ δινει

3.3V 20

5V 32

12V 16

το τροφοδοτικό δούλευε παλιά σε άλλο υπολογιστή κανονικά...

Από τα A(mber) που βλέπω στην κάθε γραμμή μάλλον πρέπει να είναι 350W το τροφοδοτικού του φίλου χωρίς να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.

το τροφοδοτικό ειναι 430watt , εχει εναν 12αρη ανεμιστήρα και γενικά δε φαίνετε να ειναι πολυ της πλάκας...

εχω ρίξει την ταχύτητα της PCI xpress στα 90Mhz και του fsb απο 200 στα 190..

τρεχει εδω κι ενα μισάωρο 3dmark205 loop και συνεχίζει.... για να δουμε:017:

edit: μπα πάλι πάγωσε ... :)

Έχω τρέξει πιο βαρύ σύστημα με το Macron 350W του Πλαισίου...

Αν μπορείς, δανείσου ένα τροφοδοτικό κάποιου φίλου και δοκίμασε με αυτό.

Απ'οτι καταλαβαίνω το PSU αυτό είναι της πλάκας, 430W και να δίνει (αν τα δίνει κι αυτά...) 16Α στην +12V? Που λογικά τα 16Α φτάνουν και περισσεύουν για ένα τέτοιο σύστημα αλλά αν το τροφοδοτικό είναι της πλάκας...

εχεις δικιο σ αυτο που λες για το τροφοδοτικό

απλώς το τροφοδοτικό το έβγαλα από άλλο υπολογιστή με ίδια χαρακτηριστικά που εκεί δούλευε κανονικά.!! για αυτο κατα καποιο τροπο αποκλειω το τροφοδοτικο να φταίει.. αν και θα κοιτάξω να δοκιμάσω κάποιο άλλο!! :)

α!

και η μητρική δεν ειναι η a8v αλλα η asus as8 καπως ετσι με.. SiS chipset:094:

Καλά το οτι το chipset είναι SiS δε λέει απαραίτητα κάτι. Όλες οι μητρικές δηλαδή με SiS έχουν πρόβλημα? Δε νομίζω.

Αν αποκλείεις το τροφοδοτικό τότε σιγουρέψου οτι δεν έχεις πρόβλημα με την παροχή ρεύματος από την πρίζα. Ένα UPS είναι πάντα χρήσιμο.

Επίσης, απεγκατέστησε και ξαναπέρνα τους drivers του chipset (ειδικά του AGP).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.