Jump to content

Seagate rules!!!

kyr_soronas1442169136

Recommended Posts

γειά σας....αγόρασα σήμερα μια θαλασσόπορτα (seagate) 250GB ΣΑΤΑ 2 : The Return ! lol.....σαν πρότυπο το ΣΑΤΑ 2 είναι όντως πιο γρήγορο από ΣΑΤΑ ...ή όλα αυτά είναι όπως πάντα...θεωρίες?

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, όχι, το SATA2 δεν προσφέρει καλύτερες επιδόσεις στην πράξη. Απλά, σαν καινούριος δίσκος είναι πιο... "βελτιστοποιημένος" προσφέροντάς σου καλύτερες επιδόσεις.

Επίσης, μη ξεχνάμε οτι μεγάλη απώλεια επιδόσεων έχουμε από το access time το οποίο δεν έχει σχέση με το πρωτόκολο SATA/SATA2.

Μιας και το θέμα μάλλον σηκώνει ξεχείλωμα, να δηλώσω κι εγώ την ευχαρίστησή μου με τον νέο δίσκο ST3400620AS, ο οποίος αποδεικνύεται πολύ γρήγορος, ήσυχος και κυρίως πολύ πολύ πολύ "δροσερός"...

...τον έχω σε εξωτερική θήκη της RaidSonic IcyBox με σύνδεση sata και με το χέρι μου αισθάνομαι το κουτί απο χλιαρό έως κρύο...

κρίνοντας απ' όσους δίσκους έχω συνδέσει εξωτερικά μέχρι σήμερα, μάλλον θα είχαν ανάψει με 3 μέρες συνεχόμενης λειτουργίας του υπολογιστή...

Εύγε, εύγε...

η Seagate δίνει από όσο ξέρω 5 χρόνια εγγύηση και είναι ότι καλύτερο σε εγγύηση αυτή τη στιγμή στην αγορά αλλά στο παρελθόν είχαν πολλά προβλήματα τα μοντέλλα που έβγαζε και είμαι λίγο προκατηλειμένος μαζί της.

Τώρα για τον αν είναι πιο δροσερός ο δίσκος δεν ξέρω τι να σου πω. Και ένας WD 320GB Που έπαισε για λίγο στα χέρια μου δούλεψε συνεχόμενα για 3 μέρες και ήταν σχεδόν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Όσο για τους maxtor που αναφέρθηκαν επειδή το συστημά μου ακόμη φοράει 2 από δαύτους έχω να πω ότι γενικά ανάμεσα στις υπόλοιπες μάρκες της κατηγορίας του οι maxtor είναι πάντα λίγο πιο γρήγοροι. Επίσης ζεσταίνονται λίγο περισσότερο και έχουν φήμη ότι τραβάνε και περισσότερο ρευματάκι από ότι οι υπόλοιποι.

(Πλέον με λύπη μου μετά την εξαγορά της maxtor από τη seagate επέστρεψα στο σωστό δρόμο ... WD rulez)

η Seagate δίνει από όσο ξέρω 5 χρόνια εγγύηση και είναι ότι καλύτερο σε εγγύηση αυτή τη στιγμή στην αγορά αλλά στο παρελθόν είχαν πολλά προβλήματα τα μοντέλλα που έβγαζε και είμαι λίγο προκατηλειμένος μαζί της.

Τώρα για τον αν είναι πιο δροσερός ο δίσκος δεν ξέρω τι να σου πω. Και ένας WD 320GB Που έπαισε για λίγο στα χέρια μου δούλεψε συνεχόμενα για 3 μέρες και ήταν σχεδόν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Όσο για τους maxtor που αναφέρθηκαν επειδή το συστημά μου ακόμη φοράει 2 από δαύτους έχω να πω ότι γενικά ανάμεσα στις υπόλοιπες μάρκες της κατηγορίας του οι maxtor είναι πάντα λίγο πιο γρήγοροι. Επίσης ζεσταίνονται λίγο περισσότερο και έχουν φήμη ότι τραβάνε και περισσότερο ρευματάκι από ότι οι υπόλοιποι.

(Πλέον με λύπη μου μετά την εξαγορά της maxtor από τη seagate επέστρεψα στο σωστό δρόμο ... WD rulez)

Εγω πηρα προχθες τον Seagate SataII 320Gb,ειναι πιο ζεστος απο τους Maxtor και απο τον Raptor και ειναι και πιο αργος απο τους Maxtor που ειναι και IDE...Τεσπα καλα να ειναι και να μην βγαλει κανενα προβλημα και θα ειμαστε οκ.

Ισως η θερμοκρασία του εξαρτάται κι απο τη θέση του στο κουτί...

...το ότι είναι πιο αργός το διαπίστωσες με τη χρήση του δίσκου ή μέσω κάποιου μετροπρογράμματος;

Δεν αντικρούω αυτό που λες, εξάλλου έχω κι εγώ πολλούς Μαξτορ, που είναι (ήταν) η αγαπημένη μου μάρκα γενικά...

Εγώ δεν έχω μετρήσει τις επιδόσεις των Seagate, αλλά για τους δίσκους με τη νεότερη τεχνολογία της Seagate γενικά λένε πως είναι γρηγορότεροι...

...δεν έχω παρατηρήσει διαφορά μεγάλη στη καθημερινή χρήση, ωστόσο...

Οσους έχω συνδέσει μέχρι στιγμής εξωτερικά και προς και από τους οποίους έχω κάνει μαζικές αντιγραφές αρχείων, ζεσταίνονταν πολύ κι άναβε η θήκη...αυτός απλώς ζεστάθηκε...

συνεπώς μπορώ να πώ ότι μεταξύ αυτών είναι ο πιο δροσερός...μακάρι να συμβαίνει αυτό με όλους τους νεώτερους δίσκους...

Ισως η θερμοκρασία του εξαρτάται κι απο τη θέση του στο κουτί...

...το ότι είναι πιο αργός το διαπίστωσες με τη χρήση του δίσκου ή μέσω κάποιου μετροπρογράμματος;

Δεν αντικρούω αυτό που λες, εξάλλου έχω κι εγώ πολλούς Μαξτορ, που είναι (ήταν) η αγαπημένη μου μάρκα γενικά...

Εγώ δεν έχω μετρήσει τις επιδόσεις των Seagate, αλλά για τους δίσκους με τη νεότερη τεχνολογία της Seagate γενικά λένε πως είναι γρηγορότεροι...

...δεν έχω παρατηρήσει διαφορά μεγάλη στη καθημερινή χρήση, ωστόσο...

Οσους έχω συνδέσει μέχρι στιγμής εξωτερικά και προς και από τους οποίους έχω κάνει μαζικές αντιγραφές αρχείων, ζεσταίνονταν πολύ κι άναβε η θήκη...αυτός απλώς ζεστάθηκε...

συνεπώς μπορώ να πώ ότι μεταξύ αυτών είναι ο πιο δροσερός...μακάρι να συμβαίνει αυτό με όλους τους νεώτερους δίσκους...

Στην ιδια θεση που ηταν και οι Maxtor,26 βαθμοι οι Maxtor 31 ο Seagate.

Παντα με μετροπρογραμμα μετραμε.

Να είναι πιο αργός ο SATA2 Seagate (που έχω κι εγώ έναν, και θα πάρω και 2ο) από τον IDE Maxtor, χλωμό το κόβω...

Αν δεν σου είναι κόπος, πόσταρε κάνα HD-Tach.

Επίσης, στον δικό μου το jumper ήταν στη θέση για το SATA1. Το τσέκαρες αυτό?

Το HDTach μού δίνει ιδιαίτερα ανεβασμένα αποτελέσματα στο Burst Rate (για τους δύο Seagate τουλάχιστον) και λίγο αυξημένα αποτελέσματα στο average read ...

...τα αποτελέσματα των ίδιων δίσκων με τη σειρά που παρατέθηκαν ανωτέρω...

post-135-1442174533,8167_thumb.jpg

post-135-1442174533,8868_thumb.jpg

post-135-1442174533,9552_thumb.jpg

post-135-1442174534,0174_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.