Jump to content

καλυτερα καλωδια=καλυτερος ηχος?

gt4

Recommended Posts

Πολλες φορες εχω κανει πειραματα με καλωδιοσεις σε αρκετα συστηματα ηχου και εχω να πω τα εξης:

Διαφορα θα δεις σιγουρα,αλλα κανεις δεν προκειται να σου εγγυηθει οτι το αποτελεσμα θα ειναι καλυτερο απο το προηγουμενο.Μονο αν βρεις καποιον που να εχει πειραματιστει με τα συγκεκριμενα ηχεια,και συγκεκριμενα καλωδια να προχωρισεις σε αγορα,αν τα αυτια του συμφωνουν με τα δικα σου,σε ακουσματα.

Ημουν πολυ συγκεκριμενος.

Αν για παραδειγμα αλλαξω τα καλωδια στα z5500 με ολοχρυσα και βαλω τον φιλο που θελει να τα αγορασει να μου πει τι αλλαγη εκανα ακουγοντας τα και μονο, στο ιδιο τραγουδι 10 φορες, δεν θα ξερει να μου πει ποτε φοραει τα χρυσα και ποτε τα μαμισια.

Μονο σε hi fidelity συστηματα ενας πολυ εμπειρος θα καταλαβει καποια διαφορα υπο την προυποθεση οτι τα 2 καλωδια εχουν μεγαλη διαφορα ποιοτητας μεταξυ τους η οπτικη ινα.

Επισης δεν παιζει ρολο ποτε στα ηχεια τι ακουει ο αλλος αλλα μονο εσυ.

Αυτο γιατι σε αλλους αρεσουν τα σκληρα ηχεια, σε αλλους τα μαλακά κλπ αναλογα σε τι ειδικευεται το καθε ηχειο και για τι σκοπο εχει κατασκευαστει.

Το ιδιο ηχειο δηλαδη μπορει να το ακουσουν 2 ανθρωποι και στον εναν να αρεσει ο ηχος που βγαζει και στον αλλον οχι, χωρις να ειναι κανενας απο τους 2 λαθος.

Άμα όμως βάλεις στα Ζ5500 την ένταση αρκετά ψηλά χωρίς εκείνη την στιγμή να παίζουν τίποτα, πίστεψέ με, μπορεί να μαντεύει υπερβολικά εύκολα το πότε έχεις τα καλά και το πότε τα μέτρια.

Τώρα αν η διαφορά στα καλώδια είναι αποκλειστικά και μόνο στους ακροδέκτες τότε πάω πάσο.

Άμα όμως βάλεις στα Ζ5500 την ένταση αρκετά ψηλά χωρίς εκείνη την στιγμή να παίζουν τίποτα, πίστεψέ με, μπορεί να μαντεύει υπερβολικά εύκολα το πότε έχεις τα καλά και το πότε τα μέτρια.

Τώρα αν η διαφορά στα καλώδια είναι αποκλειστικά και μόνο στους ακροδέκτες τότε πάω πάσο.

Ναι Γιαννη, σε αυτη την περιπτωση ειναι πιθανο αυτο που λες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.