cxmgp Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 ο φορητος μου ειχε προβλημα και δεν μπορουσε να μπει στα windows ουτε με safe mode. Ειπα να του κανω ενα chkdsk. Τον αφησα πολλες ωρες ανοικτο, αλλα αυτος ειχε κολησει στο 59%. Δεν ξεκολουσε με τιποτα και ειπα να τον κλεισω. Στην επομενη επανεκινηση εβγαλε S.M.A.R.T error backyp and replace. Tι μπορω να κανώ ρε παιδια;; Πραγματικα δεν θα με ενοιαζε αλλα εχω αρχεια εκει της πτυχιακης μου! και εχω ξενερωσει τελειως! Μπηκα με cd των windows για recovery, αλλα το chkdsk λεει οτι βρισκει ενα η περισσοτερα σφαλματα που δεν μπορει να λυσει. Υπαρχει λυση για τα αρχεια μου;; Μηπως θα μπορουσα να του κανω format και μετα με καποιο προγραμμα, να μπορεσω να ανακτησω τα αρχεια μου;;;Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιανουάριος 5, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Ok... ψυχραιμία... Καταρχάς δοκίμασε να βρεις το πρόγραμμα HDD regenerator. Χωράει σε μια δισκέτα και κάνει διόρθωση στα bad sectors του δίσκου και δουλευει λίγο καλύτερα απο το εργαλείο των windows.Αλλιώς θα βρουμε άλλη λύση, πχ να το βάλεις εξωτερικά με usb adaptor και να δεις τα περιεχόμενα απο άλλον υπολογιστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cxmgp Ιανουάριος 5, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Ok... ψυχραιμία... Καταρχάς δοκίμασε να βρεις το πρόγραμμα HDD regenerator. Χωράει σε μια δισκέτα και κάνει διόρθωση στα bad sectors του δίσκου και δουλευει λίγο καλύτερα απο το εργαλείο των windows.Αλλιώς θα βρουμε άλλη λύση, πχ να το βάλεις εξωτερικά με usb adaptor και να δεις τα περιεχόμενα απο άλλον υπολογιστη.****το ουτε disk drive δεν εχει ο amilo μου. Η μονη λυση τωρα ειναι ενα usb drive και αν γινει τιποτα;;;; μπορω να κανω τιποτα με boot cd; αλλα να περασω εκει και το προγραμμα που ειπες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cxmgp Ιανουάριος 5, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Ok... ψυχραιμία... Καταρχάς δοκίμασε να βρεις το πρόγραμμα HDD regenerator. Χωράει σε μια δισκέτα και κάνει διόρθωση στα bad sectors του δίσκου και δουλευει λίγο καλύτερα απο το εργαλείο των windows.Αλλιώς θα βρουμε άλλη λύση, πχ να το βάλεις εξωτερικά με usb adaptor και να δεις τα περιεχόμενα απο άλλον υπολογιστη.οκ κατεβασα την demo α. Μακαρι παναγια μου να κανει κατι! περιμενω να τελειωσει το scanning. Eυχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιανουάριος 5, 2007 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Αμα βγάλει repaired μάλλον καθάρισες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cxmgp Ιανουάριος 5, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Αμα βγάλει repaired μάλλον καθάρισες....μεχρι τςρα στα 1258mb scanned εχει βγαλει 167bad sectors και τα εχει κανει ολα recovered. Μακαρι αυτο να εχει καλη ανταποκριση στην πραγματικοτητα και να δουλεψει ο δισκος κανονικα. Αργει ομως πολυ και πρεπει να ταξιδεψω ****το! ελπιζω να προλαβει να τελειωσει μεχρι το απογευμα. Και παλι ευχαριστω και ο Θεος βοηθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιανουάριος 5, 2007 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Αργεί λίγο αλλά άμα κάνει recover τοτε δεν θα έχεις πρόβλημα. Άν θες άστο μέχρι το 50% και δοκίμασε να μπείς να δεις αν δουλέψει αλλιώς το ξαναβάζει. Συνήθως αν έχει διορθώσει τα πρώτα κομμάτια του δίσκου που είναι και οι σημαντικές πληροφορίες μπορεί νκαι να μπει στα Παραθύρια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cxmgp Ιανουάριος 5, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Αργεί λίγο αλλά άμα κάνει recover τοτε δεν θα έχεις πρόβλημα. Άν θες άστο μέχρι το 50% και δοκίμασε να μπείς να δεις αν δουλέψει αλλιώς το ξαναβάζει. Συνήθως αν έχει διορθώσει τα πρώτα κομμάτια του δίσκου που είναι και οι σημαντικές πληροφορίες μπορεί νκαι να μπει στα Παραθύρια....εχει φτασει στα 1259mb μεχρι τωρα. Στα ποσα μου προτεινεις να σταματησω ; εχει βρει 278bad sectors και τα εχει κανει recoveredit στα 1259mb εχει βρει 313bad sectors και τα εχει κανει recoveredit στα 1259mb εχει βρει 370bad sectors και τα εχει κανει recoverδεν θα προχωρησει στο επομενο mb;; εχει κολλησει στο 1259mb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιανουάριος 5, 2007 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Αν έχει κολλήσει εκεί μάλλον προσπαθεί να κάνει ανακτήση το σημείο σημείο , πράγμα που σημαίνει οτι ο δίσκος είναι σε χάλια κατάσταση. Δοκιμασε πάντως ακόμα και τώρα να κάνεις επανεκκίνηση να δεις αν θα μπείς στο λειτουργικό για να προλάβεις να σώσεις τα αρχεία και μετά άστο όλη μέρα να τρέχει.Έτσι έχω σώσει αρκετούς δίσκυς που ήταν "ξεγραμένοι" αλλα και έχω πάρει και αρχεία..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cxmgp Ιανουάριος 8, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2007 Αφησα να ολοκληρωθει περιπου τα 3/4 με το hdd regeneration και τελικα καταφερα και μπηκα στα windows!Αντεγραψα καποια αρχεια, ελπιζω να δουλεουν. Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω τωρα ειναι, αν κανω ενα απλο format ο δισκος θα δουλευει κανονικα;;; γιατι στην εκκινηση ακομα βγαζει το μηνυμα smart error please backup and replace Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιανουάριος 8, 2007 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2007 Βασικά , αν το πρόγραμμα σου επανέφερε όλα τα bad sectors στα 3/4 τότε θεωριτικά είναι εντάξει ο δίσκος και χτυπάει γιατί το 1/4 εχει ακόμα λάθη. Δοκίμασε να κάνεις ένα δυο περάσματα με το πρόγραμμα να βεββαιωθείς ότι δεν έχει μείνει κανένα λάθος. Με το φορματ δεν πρόκειται να φύγουν τα χαλασμένα σημεία..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimisd1442169115 Ιανουάριος 8, 2007 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2007 Αφησα να ολοκληρωθει περιπου τα 3/4 με το hdd regeneration και τελικα καταφερα και μπηκα στα windows!Αντεγραψα καποια αρχεια, ελπιζω να δουλεουν. Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω τωρα ειναι, αν κανω ενα απλο format ο δισκος θα δουλευει κανονικα;;; γιατι στην εκκινηση ακομα βγαζει το μηνυμα smart error please backup and replaceΠοτέ δεν είσαι σίγουρος. Κάνε backup τα αρχεία σου και ψάξε να βρείς τρόπο να τα έχεις ασφαλή μελλοντικά(πάρε κανά φορητό δίσκο-τσάμπα τα δίνουν τώρα). 'Εχω χάσει κάτι σκληρούς στα καλά του καθουμένου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cxmgp Ιανουάριος 8, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2007 Βασικά , αν το πρόγραμμα σου επανέφερε όλα τα bad sectors στα 3/4 τότε θεωριτικά είναι εντάξει ο δίσκος και χτυπάει γιατί το 1/4 εχει ακόμα λάθη. Δοκίμασε να κάνεις ένα δυο περάσματα με το πρόγραμμα να βεββαιωθείς ότι δεν έχει μείνει κανένα λάθος. Με το φορματ δεν πρόκειται να φύγουν τα χαλασμένα σημεία.....Αρα παμε για αλλαγη δισκου;;; η δεν το θεωρεις απαραιτητο;ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ GREEK!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.