Jump to content

O "μύθος" του wireless...

outlaw

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Απλή η ιστορία. Θέλω να βάλω ένα retro pc στο σαλόνι. Μιάς και είναι ιδιαίτερα "άκομψο" σε παρουσιαστικό, αποφασίζω να το τοποθετήσω σε σημείο όπου να μην είναι ορατό και να είναι σχεδόν κρυμένο. Η θέση αυτή όμως έχει μια Α απόσταση απο την τηλεόραση και το surround, γεγονός που καθιστά τη χρήση καλωδίων (για tv out, audio, k/b, mouse, pad) απαγορευτική. Ρίχνω μια μικρή μελέτη και βρίσκω την "λύση" μέσω wireless vga (trust wireless televiewer) για την μετάδωση εικόνας και ήχου, wireless k/b + mouse (logitech EX110) και wireless gamepad (logitech wireless rumblepad). Το κόστος λιγάκι τσιμπιμένο (γύρω στα 115€) αλλά το σκέφτικα και σαν "επένδυση" αφού τίποτα απο αυτά δεν είναι ρητά δεμένο με το pc και ίσως στο μέλλον χρησίμευαν και αλλού.

Το trust υπόσχετε 100Μ εμβέλεια σε ανοικτό χώρο και σχεδόν τα μισά με εμπόδια. Το rumblepad εγγυάτε 9Μ εμβέλεια με πλήρη απόκριση (για lugless gaming), ενώ το ΕΧ110 δεν ανέγραφε πουθενά εμβέλεια (έκρινα απο ένα wireless logitech mouse που έχω ήδη στο δωμάτιο και λειτουργεί ικανοποιητικά στα ~5Μ). Τα τοποθετώ και εκκινώ για 1η φορά. Να σημειώσω πως η "θέση" όπου βρίσκονται τα k/b,mouse/pad βρίσκετε μετα βίας στα 3Μ απο τους δέκτες, ανευ εμποδίων, ενώ ο δέκτης του trust, με οπτική επαφή, άνευ εμποδίων, στα 5Μ.

Το αποτέλεσμα άκρως απογοητευτικό. Η εικόνα έχει τα μαύρα της τα χάλια και πλημμυρίζει απο παράσιτα και στα 4 κανάλια (κάτι ψιλά απο τα 2.4GHz). Το pad, μόνο lagless δε μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού ορισμένες στιγμές δεν ανταποκρίνεται καν. Το k/b και το mouse, επίσης πιάνουν με τα φεγγάρια τους και σε ορισμένα σημεία.

Έκανα 1002 συνδυσμούς. Απομάκρυνα τους δέκτες μεταξύ τους, μήπως και αλληλοεμπλέκονταν οι συχνότητες. Άλλαζα κανάλια συνεχώς. Κανένα αποτέλεσμα. Δουλεύανε σωστά μόνο όταν πλησίαζα 1-2Μ κοντά.

Και αναρωτιέμαι τώρα. Ποιά 100Μ και guarantied 9M, μου πουλήσανε? Είναι ή δεν είναι απάτη, οι υποσχέσεις που δώσανε οι κατασκευαστές, οι οποίες αναγράφονται και στις συσκευασίες και αποτελούνε δέσμευση καλής λειτουργίας? Έψαξα για "ψιλά γράμματα" του τύπου (αποδεκτό ένα 80% signal loss λόγο του οτι σας δουλέψ.....εχμ.....παρεμβολών κοσμικών ακτίνων Χ απο το Γαλαξία του Χαρδαμπούχλα κι του νεφελώματος του Αγρίωνα) αλλά δεν βρήκα τίποτε τέτοιο. Παρ όλη τη λειτουργικότητά τους, χρήζουν ή δε χρήζουν RMA με πλήρη επιστροφή των χρημάτων μου, ως "ανακριβή" αναγραφόμενα χαρακτηριστικά και παραπλάνηση του αγοραστή?

κατεχοντας μονο το 2Χ ΕΧ110 (στο desktop και στο htpc) πρεπει να σου πω οτι δεν μου παρουσιαζουν κανενα απολυτως προβλημα. Ειδικα στο htpc η αποσταση ειναι περιπου 4 μετρα και ο δεκτης μεσα σε ντουλαπι επιπλου μαζι με το pc. Και φυσικα ουτε λόγος για lag.

Μήπως πράγματι εχεις πεσει σε ελατωματικό κομμάτι?

Αν το έχεις αγοράσει από σοβαρό προμηθευτή ή κατάστημα, τότε λογικά θα πρέπει να το δεχτεί επιστροφή. Το γεγονός οτι δουλεύει στα δύο μέτρα και οχι στα εννιά που <<εγγυώνται οι προδιαγραφές>> του, δεν δικαιολογεί οποιαδήποτε άρνηση από πλευράς του καταστήματος . Είναι σα να αγοράζεις ένα σκληρό 200 giga στη συσκευασία και στη πραγματικότητα να είναι 100.

Τι δηλαδή, επειδή δουλεύει, το γεγονός οτι του λείπουν 100 giga δεν αποτελεί αιτία επιστροφής? Αν στο αρνηθούν, σε πρώτη φάση ενημέρωσέ τους οτι θα τους κράξεις επώνυμα σε οποιο σχετικό forum ή περιοδικό υπάρχει.

Αν είναι σοβαρός ο προμηθευτής, πίστεψέμε θα το λάβει υπ΄οψη του. Μπορεί να μη ξεβρακωθεί αλλά τις εμπορικές επιχειρήσεις αυτό τις πονά ιδιαίτερα (μιλώ εκ πείρας).

Σε δευτερο βαθμό, υπάρχει η γενική γραμματεία καταναλωτή και κάποιες άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες, που όσο και αν δυσπιστούμε όλοι για το ελληνικό κράτος σε κάποιες περιπτώσεις βοηθούν.

Μπορεί να σκεφτείς οτι το ποσό δεν ήταν και τεράστιο και να παραιτηθείς.

Ομως δεν είναι κρίμα να μας θεωρούν μ@λ@..ες κατ΄εξακολούθηση.

Υ.Γ. Δεν μπορεί να ισχυριστεί οτι δεν φέρει ευθύνη για το τι αναγράφουν οι προδιαγραφές. Σαν μεταπωλητής έχει ευθύνη. Πράξε ανάλογα με τα κουράγια σου.

.

Το αστείο φίλε panoc, είναι πως το EX110 είναι το μόνο που δείχνει να πιάνει καλύτερα απο τα υπόλοιπα κι ας μην έδεινε καμία εγγύηση όσον αφορά τν εμβέλειά του. Αλλά και πάλι μιλάμε για 3 συσκευές όπου και οι 3 δεν λένε να δουλέψουν εντώς προδιαγραφών. 3Μ και lag για το rumblepad (στα 2 πιάνει...που είναι τα υπόλοιπα 7...οεο) και για το trust, τραγέλαφος....

Είναι και τα 2 αγορασμένα απο μεγάλα καταστήματα, αλλά πολύ φοβάμαι πως δε θα δεχτούν επιστροφή, άντε στη καλύτερη ένα πιστωτικό. Σκεύτομαι σοβαρά να μπω στη διαδικασία να επικοινωνήσω με τις trust+logitech διότι είναι απο τις λίγες φορές που έχω εκνευριστεί με τις παραγωγούς εταιρίες και όχι με τις μεταπωλήσεων (συνήθεις ύποπτοι).

dude αποκλείεις το γεγονός(αφου έχουμε αποκλείσει το γεγονός "ανάποδου" χώρου) στη γειτονιά σου να παίζει κανας έξυπνος με καμια 32άρα mw στο δικό του wireless και να γεμίζει την ατμόσφαιρα θετική ενέργεια που λέει και ο τραγουδιάρης....

ρίξε 2 omni μέσα στο σπίτι με το waf να βαράει αρνητικά δεκαδικά και θα παίζεις αέρα πατέρα...

αλλιώς πειραματίσου. ειδικός κανόνας δεν υπάρχει.

Αντι για το πως το είπες, να ρίξω μια κλαν**, να κάνω και ατμόσφαιρα?

Υ.Γ. Άμα μπορείς κάντο λίγο πιο λιανά :)

Κατατοπιστικοτατος.

Φαντασου να στο πει και αναλυτικα...

Βαλε 2-3 κεραιες σ'αυτα τα 5-6 μετρα και καθαρισες

ΑΠΛΟ:033:

Κεραίες? Εννοείς όπως στα usb sticks που τ ανοίγεις και προσθέτεις εσύ κεραία για καλύτη εμβέλεια? Αν λές αυτό, τα logitech δυστυχώς δεν τα κόβω ν ανοίγουν έυκολα και χωρίς να σπάσει κάτι, αφού ο Ταϊβανοκινέζος Μογγόλος που τα κατασκεύασε φρόντισε να είναι fixed μέχρι αηδίας :(

Το κόστος λιγάκι τσιμπιμένο (γύρω στα 115€) αλλά το σκέφτικα και σαν "επένδυση" αφού τίποτα απο αυτά δεν είναι ρητά δεμένο με το pc και ίσως στο μέλλον χρησίμευαν και αλλού.

Το ξέρω ότι μπορεί να ρίχνω αλάτι στην πληγή, αλλά ακριβώς στα ίδια λεφτά μπορούσες να πάρεις αυτό το αξιοπρεπέστατο HTPC case Thermaltake Bach και να ξεμπλέξεις με την πλειάδα τόσων (πιθανότατα αλληλοσυγκρουόμενων) wireless συσκευών. Αν σε παίρνει να τα επιστρέψεις και να πάρεις κάτι αντίστοιχo σε HTPC case, ίσως θα άξιζε να το προσπαθήσεις.

Βάσει χωροταξίας, ένα τέτοιο κουτί δεν χωράει πουθενά κοντά ώστε να καταστήσει άχρηστα τα wireless....απλώς δε θα χρειαζόταν να το καταχωνιάσω, όντας εμφανίσιμο, αλλά και πάλι για να έχω εικόνα στην τηλεόραση και k/b και mouse και gamepad χωρίς να βάζω-βγάω 5μετρα καλώδια, wireless θα χρειαζόμουνα :(

Θα καταραστεις την ωρα που ανοιξες το θεμα.

Να δεις που θα στην πουν ολοι :098:

τρεχα οσο ειναι καιρος.....

Αυτοι ειναι να μην δουν προβληματακι.Κανουν γιορτη:dance:

:πarty:

Μα και συ να εκτεθεις ετσι δημοσια????

Απο τον κ...ο του βελονιου θα σε περασουν,

ειναι στυγεροί αυτοί , και στυγνοι συναμα.

Αντρες παιδι μου τι περιμενεις? Καθαρματα :) :)

Τους ξερω σου λεωωωω

:033:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.