Jump to content



Επανεκινήσεις χωρίς αιτία.


nik16v

Recommended Posts

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή (P4 2.4, 512MBRAM, 250Gb <2 partition> HDD, XP SP2) στη δουλειά μου.

Χτες ξεκίνησε χωρίς λόγο να κάνει επανεκκινήσεις ανά 15-20 λεπτά. Έχω Comodo Firewall, AOL Antivirus και AVG Antispyware.

Μόλις ξεκίναγα scan με το αντιβιωτικό μέσα στο λεπτό επανεκκίνηση. Απενεργοποίησα και την επιλογή από τον πίνακα ελέγχου που λέει επανεκκίνηση σε περίπτωση σφαλμάτων (ή κάπως έτσι). Το δοκίμασα 2-3 φορές. Σκέφτομαι κάτι δεν πάει καλά και πάω να στείλω κάποια χρήσιμα αρχεία της δουλειάς εκτός από το καθημερινό backup μέσω του δικτύου σε άλλο υπολογιστή.

Ο όγκος τους ήταν περίπου 500ΜΒ. Στα πρώτα δέκα δευτερόπλεπτα έκανε επανεκκίνηση πρίν προλάβει να τα μεταφέρει.

Έκανε άλλη μια φορά το ίδιο και μετά επιλογή Ασφαλής λειτουργία, κανονική εκκίνηση κλπ ότι κι αν επέλεξα είχα

BSOD "Unmountable Boot Volume" http://support.microsoft.com/kb/555302

Ξήλωσα τον δίσκο, τον έβαλα slave σε άλλο Η/Υ και αμέσως τρέχει στην αρχή και στα δύο partition CHKDSK και διορθώνει κάποια προβλήματα.

Τον βάζω πάλι πίσω master και τρέχει κανονικά. Μόλις πάω για scan πάλι τα ίδια. Τρέχω και στα δυο partition Έλεγχο σφαλμάτων και κάνω και ανασυγκρότηση.

Σήμερα από το πρωί μέχρι τώρα όλα καλά. Και Antivirus scan και Anti-Spyware scan αλλά έχω απενεργοποιήσει καλού κακού τη σύνδεση δικτύου.

Υπάρχει πιθανότητα να προέρχεται από εκεί το πρόβλημα (των επανεκκινήσεων γιατί το BSOD προήλθε από αυτές);

Υ.Γ. Κάνω σύνδεση στο internet με συνδέσεις free που χρεώνουν το τηλέφωνο. Κάνω περιήγηση βγαίνω ξαναμπαίνω μετά και δεν μπορώ να δω καμία σελίδα με όποια σύνδεση και αν μπω είτε με ΙΕ είτε με Firefox. Πολλές φορές μετά δεν κάνει ούτε σύνδεση στο internet. Στο Firewall τα έχω allow. Απενεργοποιώ το firewall πάλι τα ίδια. Απεγκατάσταση επανεγκατάσταση

firefox 2.0.1 τα ίδια. Κάνω cache clean μέσα από τον firefox αλλά και με το CCleaner 1.36.* to ίδιο. Τί έχει γίνει;

Link to comment
Share on other sites

Ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά ...

Πήγαινε στο contol panel -Administrative tools - Event viewer και τσέκαρε να δεις αν έχει κάποιο μύνημα λάθους και ποιο είναι αυτο.

Έλενξε την θερμοκρασία του υπολογιστή αν είναι φυσιολογική και δοκίμασε να τον δουλέψεις με ανοιχτό κουτί να δεις αν κάνει το ίδιο.

Άνοιξε τον task Manager δες τα services που τρέχουν και κοίτα μην δεις κάτι περίεργο. Προσπάθησε να κλείσεις όσα πιο πολλα μπορείς και να αφήσεις τα critcal να τρέχουν ...Το ξανακάνει?

Αφού είσαι σε δίκτυο , μπορεί να ΄χει φάει φρίκη το profile του χρήστη οπότε δοκίμασε να κάνεις login με άλλο χρήστη κάνε τις ίδιες εργασίες....

Αν μπορείς κάνε έναν έλεγχο σε μνήμες και δισκο με τα διάφορα εργαλεία που έχουν αναφερθει εδω και είναι και sticky μήπως έχουν παρουσιάσει πρόβλημα...

Τέλος , τσέκαρε με κάποιο freeware πρόγραμμα ( πχ recleaner ) αν έχει εγκατασταθεί κάποιο πρόγραμμα που σου δημιουργεί αυτο το θέμα.. Δοκίμασε να κάνεις και κάποιο Restore σε παλιότερη ημερομηνία μέσα απο το εργαλείο των ΧΡ.

Αυτά και βλέπουμε....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.