TTnewbie Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2007 Γεια σε ολους και καλη χρονια μας. Επειδη ειμαι καινουργιος στο site και στο overclocking θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθησετε. Εχω τα εξης εξαρτηματα...Μητρικη : MSI K8N NEO4 ultraΕπεξεργαστη : AMD Athlon 64 3000+ (winchester)Μνημη : Kingston DDR 512 400mhzΤροφοδοτικο : 435 wattΚαρτα γραφικων (δεν χρειαζεται αλλα τη γραφω) : NVidia GeForce NX 6600 256mb (300 gpu 550 mclock)Με 1:1 cpu-ram η fsb-ram παει μεχρι 240mhz και μετα αρχιζει το reset. Δαλαδη ειναι κατι normal νομιζω. Επειδη αποτι καταλαβα κoβει η ram εβαλα divider 1:1.1 και μετα 1:1.2 οποτε τωρα η fsb παει μεχρι 250mhz περιπου και η μνημη ειναι στα 200mhz δηλαδη ειμαι στα 2200mhz γιατι ο ΑΜD εχει 9 multiplier.Τασεις δεν εχω πειραξει καθολου (για να μη κανω καμια χαζομαρα και μετα τρεχω) και τα timings της ram ειναι επισης απειραχτα. Το CPU-Z δειχνει ταση cpu -> 1.446-1.476v <- τα timings της ραμ ειναι 3-3-3-8 και οταν τα αλλαξα στο 3-3-2-6 και δουλευε καλα.Οταν εβαζα cas#latency 2.5 εκανε reset και επισης οταν εβαζα ras#to cas# delay 2 εκανε επισης reset. To ht link το εβαλα στο 3x για να μην κοβει η μητρικη.Επειδη δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει ας με βοηθησει καποιος και να μου πει1. Αν μπορω να παω παραπανω και πως;2. Αν εχω φτασει στο τερμα και γιατι;Αν χρειαζεστε καποιο αλλο στοιχειο (κανενα screenshot) θα στειλω ευχαριστως:111: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 3, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2007 Τροφοδοτικούλι τι έχουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TTnewbie Ιανουάριος 5, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Kαλα ρε παιδια, στο www.overclockers.gr δεν εστειλα μηνυμα; Λογικα σε οτι αφορα το overclocking θα επρεπε να καλυπτετε αυτους που ρωτανε, εστω και αν κανουν ορισμενες φορες ευκολες η και <<χαζες>> ερωτησεις για εσας που τα ξερετε. Γνωριζω οτι υπαρχουν και αλλα θεματα στο site (εστειλα και μηνυμα για μια vga και τα παιδια με βοηθησαν να επιλεξω .thnx. ) αλλα αφου ονομαζεται overclockers πρωταρχικο θεμα θα επρεπε να ηταν το overclocking και οχι να πρεπει να κανουμε μιση ωρα scroll προς τα κατω :087: για να φτασουμε στα θεματα που αφορουν το overclocking. Τα ειπα και ξαλαφρωσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 5, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Δεν το έπιασα το νοήμα της παρατήρησης σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 5, 2007 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?p=256896#post256896επί του θέματος διάβασε αυτό και τα ξαναλέμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vediovis Ιανουάριος 5, 2007 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 αν και δεν έχω καμια σχέση με amd ως γνήσιος "ιντελακιας" ..κοίτα να βρείς κανένα database cpu για τον amd σου κοινός να δεις σε τι ρεύμα θέλει σε X mhz. από κει και πέρα παίζει με την μνήμη σου χαμηλά για να δεις μέχρι που μπορεί να πάει ο επεξεργαστής και αργότερα να δεις μέχρι που μπορεί να πάει η μνήμη. θα χρειαστεί να κατεβάσεις το PRIME για cpu stress και ρίξε μια ματια στο PSU "εχτρετιμε" estimator να δεις εάν σε καλύπτει το PSU σου... εγώ πριν αλλάξω PSU πήγαινε μέχρι 3,6 max και μετά μου τράβαγε reset... πήρα ένα 730w και βρήκα την υγεία μου P.Σ. το overclock θέλει υπομονή...πολύ υπομονή μην βιάζεσαι λοιπόν P.Σ.2 για να καταλάβεις ότι 'πέτυχες' στο OC δεν αρκεί να κάνει boot το μηχάνημα και να μπει στα windows. εγώ για να χώσω 700mhz πάνω μου πήρε 10 μέρες Yπομονή και παλι λοιπον και καλα γκαζια!!!!! :079: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nognir Ιανουάριος 5, 2007 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 @TTnewbie: O dellman ρώτησε για τροφοδοτικό γιατί τα "αμαρκέ" τροφοδοτικά συνήθως αποδίδουν πολύ λιγότερο από την αναγραφόμενη τους ισχύ, και επομένως είναι ένας από τους κύριους λόγους που αποτυγχάνει μια απόπειρα overclocking. Εμένα πάλι μου φαίνεται πως από τις μνήμες χάνεις λόγω ασυμβατότητας με divider. Η δική μου εισήγηση είναι να αφήσεις το fsb στα 240, μνήμες 1:1, 3-3-3-8 και δούλευε το pc για μια μέρα να δεις αν σου κάνει κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TTnewbie Ιανουάριος 5, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Το νοημα της παρατηρησης μου ειναι πως περιμενα λιγο μεγαλυτερη ανταποκριση στην εκλιση βοηθειας μου για o/c. Εξαλου δεν το ειπα με επιθετικο τροπο αλλα αν το αντιληθφηκες εσυ ετσι, δεν ηθελα να προκαλεσω. Κατι ακομη. Με ρωτας "Τροφοδοτικούλι τι έχουμε?" και λεω γω μεσα μου "ωπα εδω ειμαστε, καποιος θα βοηθησει" αλλα μετα δεν ειδα καποια απαντηση. Ετσι και αλλως για εσας (που το κατεχετε :znaika: ) δεν ειναι τπτ να δωσετε 5 λεπτα για να απαντησετε.Μαλλον ο vediovis εχει δικιο... ειμαι και γω λιγο(?) ανυπομονος. :120: Ευχαριστω για την ιδεα :115: με το database cpu.Θα προσπαθησω 1-2 μερες ακομη και μετα αν λειτουργει ακομη ο πισις θα παρω να σας πω νεα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 5, 2007 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Δες το λινκ που σου έδωσα και τα ξαναλέμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιανουάριος 5, 2007 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2007 Το νοημα της παρατηρησης μου ειναι πως περιμενα λιγο μεγαλυτερη ανταποκριση στην εκλιση βοηθειας μου για o/c. Εξαλου δεν το ειπα με επιθετικο τροπο αλλα αν το αντιληθφηκες εσυ ετσι, δεν ηθελα να προκαλεσω. Κατι ακομη. Με ρωτας "Τροφοδοτικούλι τι έχουμε?" και λεω γω μεσα μου "ωπα εδω ειμαστε, καποιος θα βοηθησει" αλλα μετα δεν ειδα καποια απαντηση. Ετσι και αλλως για εσας (που το κατεχετε :znaika: ) δεν ειναι τπτ να δωσετε 5 λεπτα για να απαντησετε.Μαλλον ο vediovis εχει δικιο... ειμαι και γω λιγο(?) ανυπομονος. :120: Ευχαριστω για την ιδεα :115: με το database cpu.Θα προσπαθησω 1-2 μερες ακομη και μετα αν λειτουργει ακομη ο πισις θα παρω να σας πω νεα.Το overclocking είναι μιά διαδικασία-τελετουργικό.Για να γίνει σωστά προυποθέτει υπομονή,επιμονή,όρεξη για διάβασμα και πολλές ώρες testing.Δέν υπάρχουν πανομοιότυπα standards & ρυθμίσεις καρμπόν.Ακόμη και 2 συστήματα με το ίδιο ακριβώς hardware,μπορεί να αντιδράσουν εντελλώς διαφορετικά σε ίδιες συνθήκες και ρυθμίσεις.Αν λοιπόν θέλεις κάτι γρήγορο σαν αποτέλεσμα και δέν έχεις όρεξη για πολλά-πολλά....τότε αρκείσαι σε ένα χαμηλό έως σεβαστό ποσοστό (%) O/C ... και μένεις εκεί.Αν θές το κάτι παραπάνω....τότε θέλει κόπο.Σε κάθε περίπτωση όταν θέλεις να ασχοληθείς με το O/C ....Θα πρέπει να γνωρίζεις το hardware που έχεις στα χέρια σου με λεπτομέριες.Θα πρέπει να εξοικειωθείς με το bios,τις διαθέσιμες τάσεις,τα settings των μνημών...κλπΓια αρχή διάβασε το άρθρο που σου δώθηκε στο παραπάνω link.Ξεκίνα να διαβάζεις τα διάφορα πόστ του overclocking section.Χρησιμοποίησε και το search.Οταν είσαι έτοιμος μπορείς να επανέλθεις με ερωτήσεις-απορίες.Εδώ θα είμαστε να σε βοηθήσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TTnewbie Ιανουάριος 21, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Ναμαι παλι :001: . Εχουμε και λεμε... ο σιπιγιους παει μεχρι τα 239 βαριααααα βαρια. Μεχρι το 237 ειναι σταθερος παντως. Οι μνημες πανε στο ιδιο επιπεδο με τον επεξεργαστη στα 237. Δεν ξερω αν εκανα τιποτα λαθος, αλλα ακολουθησα τον οδηγο του σάιτ. Οι χρονοι της μνημης ειναι απειραχτοι καθως αν τους πειραξω προς τα κατω τρωω ρεσετ. Tαση στη μνημη ειναι στα 2.5ν και επεξεργαστη 1.48ν. Εχω παρατηρησει οτι οταν το fsb περναει τα 240~ μηδενιζει ο υπολογιστης. Θεμα τροφοδοτικου δεν νομιζω να ειναι καθως τα ιδια συνεβαιναν και πριν που ειχα την 6600, ενω τωρα εχω το θηριο (σε σχεση με την προηγουμενη) την χ1950προ. Παιζει να μην σηκωνει πολυ υπερχρονισμο η μητρικη; Αυτο νομιζω εγω. Μαλλον θα μεινω στο 17% o/c :022: (μη γελατε) αλλα οσοι μπορειτε να βοηθησετε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Ιανουάριος 31, 2007 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Βασικα να το πιασουμε σιγα σιγα το θεμα.Πες μας λιγα πραγματα ακομα.Τι τσιπακια εχει η μνήμη?Εχεις 1 dimm ή παραπάνω??Πάντως σε 400αρα μνημη Kingston που πάει μέχρι 239 με 1-1, νομίζω ότι εισαι στα όρια εφόσον δεν παίζει κανένα ιδιαίτερο τσιπάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetmanR5 Ιανουάριος 31, 2007 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Λογικα αν η μνημη σου δεν εχει κανενα τσιπ τυπου ch-5 που μου ειχε τυχει εμενα δεν ακουει στο παραπανω ρευμα αρα ειναι στα ορια οσο αναγορα το 1-1!Αν ομως εβαζες κανενα διαιρετη στην μνημη ετσι ωστε να ανεβασεις παραπανω την cpu σου που λογικα λιγο παραπανω θα πηγαινει!Κοινως να λειτουργουν ασυγχρονα μνημη και cpu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TTnewbie Φεβρουάριος 3, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Οπως σας ειπα ακολουθησα τον οδηγο του σιτε. Δηλαδη: οι μνημες πανε μεχρι 237~ με τον επεξεργαστη να δουλευει σε μυλτι 8χ =1900 που ειναι λιγο πανω απο το κανονικο του. Ομοιως ο επεξεργαστης παει μεχρι 237~ με διαιρετη 1.2 και τις μνημες στα 190+ (η 210+ με 1.1 διαιρετη που νομιζω ειναι καλυτερα). Τασεις δεν πειραξα καθολου. Επειδη διαβασα καπου οτι μπορει η μητρικη να μην επιτρεπει ταχυτητες πανω απο καποιο οριο γιαυτο λεω μηηηηηπως ειναι προβλημα της μητρικης. Λογικα ο επεξεργαστης με διαιρετη στις μνημες δεν θα επρεπε να ανεβαινει οσο αντεχει η ψυξη;;; Αναμενω συμβουλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Φεβρουάριος 4, 2007 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2007 Είναι πολύ χαμηλά για να κρασάρει η μητρική πιστεύω.Όπως είπες βρήκες τα όρια μνημών-επεξεργαστή.Νομίζω οτι ήρθε η ώρα ν'ανεβάσεις το ρεύμα και στα δύο (πάρ'τα ξεχωριστά καλύτερα) για να βρείς τα όριά σου μ'αυτήν την ψύξη. Ο επεξεργαστής ανεβαίνει όσο αντέχει η ψύξη,αλλά όσο ανεβάζει MHz γίνεται και πιο "αχόρταγος" σε ρεύμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.