Jump to content

Προβληματισμός... 3800+ Venice, 4000+ ή Opteron 165 dualcore?

Candyman1442169163

Recommended Posts

Σκέφτομαι να αναβαθμιστώ λίγο.. και έχω προβληματιστεί... το pc το βλέπετε στο signature (s939)

Δεν θέλω να δώσω πάνω από 150 euros, και από την μια ο 3800+ στα benchmarks που κοιτάω στο νετ είναι par 2 par με τον 4000+ (παρολο το διπλάσιο L2 cache). Είναι επίσης και πιο overclockable... Και είναι και λίγο φθηνότερος... Όμως τα 1024kb L2 εμένα μ'αρέσουν ιδιαίτερα σαν ιδέα....

Από την άλλη ο Opteron 165 έχει περί τα 150-160.

Κάνει ο Opteron για γενική χρήση (3d apps, games, κ.λ.π.)? Γιατί ψήνομαι πολύ, αλλά μην τυχόν δεν αξίζει; Έχει και το μικρότερο ρολοί (1.8Ghz) έναντι των αλλων δύο.. οι οποίοι όμως είναι μονοπύρηνοι...

Για πείτε καμιά πρόταση γιατί είμαι σε... τρίλλημα.

Εννοείς ότι αν υπήρχε και ο AMD 64 3800+ dualcore θα έπαιζε σαν επιλογή, ή ο Opty παραμένει ταχύτερος;

Με προβληματίζει λίγο το ρολόι του. Κι επίσης, δεν νομίζω να ανεβαίνει και πολύ σε o/c ε? (αν υποθέσουμε ότι δεν θα με περιορίσει το board)...

Τα 2.6 τα έχεις με οποιοδήποτε stepping οπτερον 165 πέσεις.Άμα βρείς CCBBE...ε τότε,τα 2.9 είναι κάτι παραπάνω από στάνταρ.Και όλα αυτά με ~1.4v.Απόφυγε μόνο το CCBWE..(Τα 2.6 που λέγαμε..Και με αρκετά volt)

Τα 2.6 τα έχεις με οποιοδήποτε stepping οπτερον 165 πέσεις.Άμα βρείς CCBBE...ε τότε,τα 2.9 είναι κάτι παραπάνω από στάνταρ.Και όλα αυτά με ~1.4v.Απόφυγε μόνο το CCBWE..(Τα 2.6 που λέγαμε..Και με αρκετά volt)

εχω βρει εναν 3800+ με ccbwe. μακρια? γιατί όμως?

• 3 weeks later...

Από M-systems (156 euros).

Περίμενα 20 ημέρες (παραγγελία).

Stepping δεν κοίταξα γιατί από την χαρά μου τον κότσαρα αμέσως πάνω. Παρεπιπτόντως, να μην ψάχνω στο net, υπάρχει κανά utility να το τσεκάρω αυτό (το stepping), γιατί το AMDCPU ID δεν δείχνει η πρέπει να ανοίγω το κουτί και να σκουπίζω σιλικόνες;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.