coolmind Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2007 Η Laing D5 Vario ½ και οι άλλες!!! Την περίμενα πως και τι από την Γερμανία και τελικά έφτασε προπαραμονή πρωτοχρονιάς. Χωρίς να περιμένω ούτε λεπτό κατέβηκα Σπύρου Πάτση αφού πρώτα πέρασα από την festo η οποία ήταν κλειστή για απογραφή(κάθε εμπόδιο για καλό τελικά),και αγόρασα από το ένα από τα ελάχιστα μαγαζιά που ήταν ανοικτό ότι χρειαζόμουν από αντάπτορες και λοιπά. Το καλό ήταν ότι οι Αφοί θεοδοράτου ήταν εξυπηρετικότατοι σε όλα τούς,και τα πράγματα που αγόρασα ήταν αρίστης ποιότητας και γι αυτό και τους αναφέρω. Για να μπω στο κυρίως θέμα που είναι η αντλία έχω να σημειώσω τα εξής: 1)Τα εσωτερικά της είναι ανοξείδωτα και έτσι γλυτώνεις από όλα τα αρνητικά που έχουν οι υπόλοιπες(eheim,hydor,fluval,rena,e.t.c)δηλαδή, σκουριάσματα στους μαγνήτες,και στην συνέχεια αντίστοιχες φθορές όταν υπάρχουν τριβές στα πλαστίκα εσωτερικά τους. 2)Σπασίματα σε άξονες,γιατί ο άξονας της laing αποτελεί μέρος του κυρίως σώματος της αντλίας,και το σημείο που έρχεται σε επαφή με την φτερωτή,είναι καλυμμένο με μια στρώση πορσελάνη για να μην υπάρχει φθορά και για να γυρνάει η φτερωτή σε μια απόλυτα λεία επιφάνεια με όσο το δυνατόν λιγότερη τριβή. 3)Είναι δωδεκάβολτη και έχει και ρυθμιστή στροφών έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί σε όλων των ειδών τα waterblock, είτε χαμηλής είτε υψηλής ροής και να μπορεί να αποδίδει ακόμα και σε κυκλώματα νερού με περισσότερα από ένα ψυγεία με πολύ καλά αποτελέσματα. 4)Είναι πολύ αθόρυβη και πολύ δυνατότερη σε σχέση με ότι έχω ακούσει και δει μέχρι στιγμής,σε αντλίες του μεγέθους της και αυτό με τον ρυθμιστή στο 3-3,5. 5)Ο τρόπος με τον οποίο δημιουργεί την ροή παραπέμπει σε αντλίες μεγάλων μεγεθών για αντλήσεις όχι καθαρού νερού μόνον,και αυτό γιατί όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία της φτερωτής,στη ουσία η αντλία ρούφα το νερό από το κέντρο της φτερωτής και εσωτερικά μέσο της φυγόκεντρου το εκτοξεύει στα τοιχώματα της αντλίας,προς την έξοδο του. Γι αυτό βλέπουμε τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοση της σε σχέση με άλλες αντλίες και ειδικά στην ανύψωση του νερού που φτάνει τα 3,7 μέτρα. 6)Πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής(50000 ώρες).Το υπολόγισα και είναι περίπου έξι χρόνια(για την ακρίβεια πέντε χρόνια και επτά μήνες)συνεχούς λειτουργίας. Οι διαφορές που παρατήρησα είναι της τάξεως των 5+ βαθμών προς τα κάτω φυσικά,και πολύύύύύύύ ησυχία,καθώς και το ότι δεν ζεσταίνετε καθόλου. Βεβαίως για να λέμε αλήθειες ούτε η Hydor ζεσταινόταν στην αρχή,αλλά με το πέρας του χρόνου ήταν ολίγον τι, φουρνάκι. Και για να κλείσω αν ψάχνετε για αντλία που λογικά θα αλλάξει πολλά waterblock στο σύστημα σας,και τα 100 euro σας τρώνε μέσα στην τσέπη,η την πιστωτική σας,πάρτε την γιατί κατά την γνώμη μου τα αξίζει και με το παραπάνω. Φιλικά Νάσος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 3, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2007 Άντε καλορίζικη. ¨Αντε να δούμε και κανένα μετροπρόγραμμα.Λιώσε το συστήμα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Ιανουάριος 3, 2007 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2007 Ωραίος ρε Νάσο με γεια και καλά αποτελέσματα. Όντως φαίνεται κορυφή. Καλά κλόκια λοιπόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Ιανουάριος 3, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2007 Mε Γειά . Υπόψιν την συγκρίνεις με hydor [l20-l30?] που ειναι τελειως entry αντλιες και προχειροφτιαγμένες [η eheim 1250 ας πουμε εχει κεραμικό άξονα και καμια σχέση σε ποιοτητα φινίρισμα - δεσίματα με τις hydor ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιανουάριος 3, 2007 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2007 Με ποσα block και τι ψυγειο παιζεις ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Ιανουάριος 3, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2007 ;291165']Mε Γειά . Υπόψιν την συγκρίνεις με hydor [l20-l30?] που ειναι τελειως entry αντλιες και προχειροφτιαγμένες [η eheim 1250 ας πουμε εχει κεραμικό άξονα και καμια σχέση σε ποιοτητα φινίρισμα - δεσίματα με τις hydor ] Την συγκρινω με οτι εχω δει απο την εμπειρια μου ως υπαληλος σε καταστημα με ενυδρεια πριν απο αρκετα χρονια' date='που ειχα πιασει στα χερια μου πολλες eheim,hydor,rena,fluval,και ειχαν ολες την ιδια φιλοσοφια-σχεδιαση σε οτι εχει να κανει με τον τροπο που αντλουσαν το νερο,ενω αυτη εχει τελειως διαφορετικη και πολυ ποιο αποτελεσματικη.Και δυστυχως η eheim σπαει αρκετες φορες αυτον τον κεραμικο αξονα που γραφεις. Με ποσα block και τι ψυγειο παιζεις ?? 3 water block 2 chipsetblock(1cpu,2vga,2vga mosfet) 2 διπλά ψυγεία ενα black ice pro 240 και ενα black ice extreme II. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιανουάριος 3, 2007 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2007 3 water block 2 chipsetblock(1cpu,2vga,2vga mosfet)2 διπλά ψυγεία ενα black ice pro 240 και ενα black ice extreme II.Γι'αυτο ειδες καλη διαφορα στη θερμοκρασια .Εχεις πολυ μεγαλο κυκλωμα .Θυμαμαι και εγω με την Iwaki ειχα κατι λιγοτερο απο τους 5 βαθμους που κερδισες εσυ αν δεν θυμαμαι λαθος ... Με 1 block και ενα μεγαλο ψυγειο εμενα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.