tugito1442169183 Ιανουάριος 2, 2007 Author #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2007 Οχι το drive δεν παίζει να ειναι γιατί είναι καινούριο αλλά και γιατί έκανα και κανονικό install αλλά τα προβλήματα παραμέναν.Τελικά τα copy partition αλλού υποτίθεται τα έκανε με το utility της western digital, μακάρι.Τώρα έχω βάλει το seagate utility seatools και κάνω όλα τα test. Ειμαι στο full test στο 70%... den εχει εμφανίσει κανένα ερρορ ακόμα και με ανησυχεί. Το θέμα ειναι να βγάλει ερρορ, να μου δείξει ότι για όλα αυτά έφταιγε το drive. Προσέυχομαι να εχει ερρορ!χοχο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tugito1442169183 Ιανουάριος 2, 2007 Author #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2007 Λοιπόν εμφάνισε corrupted surface και πολλά ερρορς. Κομπλέ λέω, το εβγαλα εντελώς και άφησα το άλλο σκληρό ωστε να βάλω τα windows στον άλλον και να πάω αυτόν για αλλαγή.Αμ δε!Ξεκίνησα την διαδικάσια, από τα 4 παρτιτιον που έχει διάλεξα να μπουν τα windows στο E. Hταν το μόνο που ήταν ελεύθερο. Εκανε format sto E και μετά copy files και ρεσταρτ. Κλασικά όμως μετά το restart αντί να βγάλει την πολυπόθητη εικόνα των windows και να συνεχίσει την εγκατάσταση φώρτωσε πάλι το cd παρόλο που αυτόματα θα έπρεπε να συνεχίσει από τον σκληρό σε συνδιασμό με το cd για να ολοκληρώσει την εγκατασταση των windows. Πάτησα λοιπόν reset και διάλεξα από το bios να φωρτόνει πρώτα σκληρό δίσκο και μετά cd. Δυστυχώς μετά το restart μου εμφάνισε ενα μύνημα που το εμφάνισε χίλιες φορές και με τον αλλον δίσκο ότι system disk error η κάτι τετοιο, δεν το θυμάμαι ακριβώς, θα το γράψω γιατι ειμαι σίγουρος ότι θα μου το ξαναβγάλει. Τώρα κάνω πααααααααλι φορματ. Τι να υποθέσω ρε παίδες; Οτ χτυπήσανε όλοι μου οι σκληροί; Οτι χαλάσανε όλα μου τα καλώδια;;; Σηκώνω τα χέρια ψηλα..Ε αν δεν δουλέψει κι αυτός ο σκληρός θα δοκιμάσω να αφήσω μόνο τον ide! Tι να πω. Αν και αποκλείεται να χτυπήσαν και οι δύο sata μαζί.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Ιανουάριος 2, 2007 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2007 Δυστυχώς μετά το restart μου εμφάνισε ενα μύνημα που το εμφάνισε χίλιες φορές και με τον αλλον δίσκο ότι system disk error η κάτι τετοιο.. Μήπως το μύνημα ήταν "No system disk or disk error" ??????? ΑΝ έχω καταλάβει καλά, σου χτυπάνε οι SATA μόνο; Μπορεί να τα έχει παίξει ο SATA controller... Πάντως μπορεί να μην είναι τόσο λογικό να χτυπήσουν δύο δίσκοι μαζί, αλλά μπορεί να συμβεί (ο ορισμός της σύμπτωσης & γκαντεμιάς μαζί). Αφού πάρεις backup, δοκίμασε να βάλεις έναν SATA μόνο πάνω και να τρέξεις διαγνωστικό. Δες τι βγάζει... Μην κάνεις low level format (zero writes) γιατί αν ο δίσκος έχει bad sectors θα τα βρεις πάλι μπροστά σου... Υ.Γ. Εγώ έχω 2 δίσκους ide στο ένα pc και έναν ide και έναν sata2 στο άλλο. Οι δύο ide παίζουν 6-7 χρόνια, και ο άλλος 3-4 χρόνια άψογα, και ο SATA2 μου είχε "χτυπήσει" στο δίμηνο. Μην τα ψάχνεις.... δίσκοι είναι!!!!!... Καλό κουράγιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tugito1442169183 Ιανουάριος 2, 2007 Author #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2007 Λοιπόν το θέμα ειναι λήξαν! Το έλυσα. Χάρη στα Utilities που κατέβασα των σκληρών δίσκων και χάρη στην υπομονή μου, έβγαλα τον κατεστραμμένο sata εντελώς, κατάφερα με τα utilities να σωσω τα αρχεία μου σε άλλο partition άλλου δίσκου και τέλος κατάφερα να κάνω φορματ και να εγκαταστήσω τα windows σε άλλον δίσκο. Ολα δουλεύουν κομπλέ τώρα. Αυριο θά πάω να αλλάξω τον δίσκο τον χαλασμένο με καινούριο. Ενα αλλο κουφό που παρατηρώ πάντως ειναι ότι το Partition magic τον ide μου τον διαβάζει ως bad. Δνε ξέρω γιατί, αλλα προγραμματα όπως το disk director τον βλέπουν κανονικά. οπως και να χει δεν με ενδιαφέρει ο ide, θα αλλάξω τον sata και αν μπορέσω θα πουλήσω τον ide να κρατήσω μόνο 2 sata μέσα να τελειώνουμε...Ciaooooooooo Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Ιανουάριος 2, 2007 #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2007 Μπράβο... Πάλι καλά να λες που ξέμπλεξες σχετικά εύκολα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk1442169166 Ιανουάριος 3, 2007 #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2007 Υπάρχει αλλά όχι σαν partition αλλά απλώς σαν δεσμευμένος χώρος στον δισκο.Μη βαράτε όλο μαζί δεν είναι partition είναι δεσμευμένος χώρος. Κάτι μας είπες τώρα. Σημασία είναι ότι τον έχει φτιάξει το λειτουργικό και ότι όσο υπάρχει "θυμάται" τα γράμματα που έχουν γίνει assigned στους δίσκους και τις λοιπές αποθηκευτικές συσκευές στα windows.Υ.Γ. Λόγω εορτών είμαι χωρίς DSL και τις ώρες που μπορώ να surfάρω έχω παραδόσει πνεύμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Ιανουάριος 3, 2007 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2007 Σημασία είναι ότι τον έχει φτιάξει το λειτουργικό και ότι όσο υπάρχει "θυμάται" τα γράμματα που έχουν γίνει assigned στους δίσκους και τις λοιπές αποθηκευτικές συσκευές στα windows.Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, φίλε μου. Αυτά τα κρατάνε τα Windows στην registry.Δες π.χ. αυτό ή αυτό.Αν ισχύει αυτό που λες, τότε γιατί όταν κάνεις με Ghost ας πούμε partition to disk και δεν επιλέγεις το μικρό 8άρι partition, το μηχάνημα ξεκινάει κανονικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk1442169166 Ιανουάριος 3, 2007 #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2007 Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, φίλε μου. Αυτά τα κρατάνε τα Windows στην registry.Δες π.χ. αυτό ή αυτό.Αν ισχύει αυτό που λες, τότε γιατί όταν κάνεις με Ghost ας πούμε partition to disk και δεν επιλέγεις το μικρό 8άρι partition, το μηχάνημα ξεκινάει κανονικά;καταρχήν βρε moderator έχω μια απορία ... όλο πάνω από το pc είσαι :033: πότε με πρόλαβες να απαντήσεις πάλι. :001: Δεν θυμάμαι τις λεπτομέρειες αλλά έχει τύχει να διαγράφω partition των windows όπου είχα το λειτουργικό χωρίς να διαγράψω τα 8MB (που δεν είναι partition:033: ) και στην εγκατάσταση που κάνω καθώς ξεκινούν τα windows να βρω τα drive letters από το παλιό σύστημα.[Λόγω μια έμμονης παραμετροποίησης που έχω ως προς τα drive letters όπου θέλω πρώτα όλες τις οπτικές συσκεύες να ακολουθούν το partition του λειτουργικού, κενό χώρο για 2 drive letters για τα USB Memory stick και στο τέλος των δεύτερο δίσκο]Υ.Γ. Θα μπορούσε να φταίει και κάτι άλλο αλλά μέχρι να ξαναχαλάσει το κονσερβοκούτι μου δεν νομίζω να μάθω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.