Jump to content

Πρόβλημα ΜΕΓΑΑΑΑΑ.Βοηθήστε ΟΛΟΙ!

tugito1442169183

Recommended Posts

Πραγματικά δεν μου έχει ξανατύχει τετοιο πράγμα. Καταρχάς γεια σας και καλ΄χρονιά, χαίρομαι που ανακάλυψα αυτη την κοινότητα ,ασχολούμαι χρόνια με τα pc και ότι πρόβλημα ειχα πάντα το έφτιαχνα μόνος μου. Λοιπόν.

Το pc που έχω ειναι :

Intel core duo2 6300

Geforce pci express 7300gt

τροφοδοτικό thermaltake 470

2 x 512 ddr2 ram

2 sata2 HDD ,ο ένας 120 gb και ο άλλος 250

1 ide HDD 120 gb.

Western digital

Αυτά τα βασικά που μας ενδιαφέρουν. Επίσης το motherboard ειναι ASUS PV5 VH deluxe

Προχτές κι ενώ πήγα να δω κάτι κουνόντας το mouse ξαφνικά κόλλησε το mouse. Με τα πολλά κόλλησε όλο το pc και η μόνη λύση ηταν το hard reset. Μετά την επαναφορά το pc φόρτωνε αλλά δεν δουλευε το mouse. Βρηκα ενα άλλο και έβαλα και δούλεψε αλλά άμεσα κόλλησε πάλι. Μετα το restart πλέον δεν έμπαινε στα windows.. εμενε μαύρη οθόνη λίγο πριν μπει. Δοκίμασα να κάνω format αλλά δεν έκανε. Μου ελεγε this disk is not windows.. τελικά ανακάλυψα ενα unlocated partition 8mb στον ide δίσκο το οποίο παραδόξως όταν το έκανα format έγινε κανονικάτο format στον αλλον δίσκο.. Πέρα από αυτό το παράδοξο που εμένα απλά μου λέει ότι ide και sata δεν συνεργάζονται καλά, στο φορματ ειχαμε πολλά προβλήματα. Τελειωσε κανονικά και μόλις κάνει restart δεν φορτώνει τίποτα!!! Εχω καταλήξει να κάνω 50 φορματ, αλλες φορές δεν γράφει κάποια αρχεία και βγάζει ερρορ το cd, βρηκα και αλλα windows το ίδιο. Αλη φορά μου έβγαλε πρόβλημα ο σκληρός. Οπως και να χει η δεν κανει φορματ καλα ή οτα κανει στην συνέχεια δεν μπαίνει στα windows. Θα μπορούσα να γράψω κι αλλα αλλα θα βαρεθείτε όλοι. Ειναι εντελώς αλλοπρόσαλη η συμπεριφορά του και μου κάνει εντύπωση. Εκανα clear cmos στο bios αλλά και πάλι παρόλο που αναψε πάλι το pc (πριν δεν αναβε καθόλου ,πάλι στα ξαφνικά το επιασε αυτό) πάλι τα ιδια έχουμε. Δοκίαμσα μέχρι και με linux να μπω αλλά δεν φορτώνουν ούτε τα live cd καλά καλά!

Θα το πάω γα φτιάξιμο μάλλον. Πρώτη φορά που τα παρατάω στην ζωή μου...

Εχει κανείς καμια γνώμη;;;

Επίσης δοκίμασε να αλλάξεις καλωδιοταινίες στα CD-ROM & IDE δίσκο, και να καθαρίσεις και το CD των XP σου. Στην ανάγκη, πλυν' το. Δεν παθαίνει τίποτα από το νερό.

Απλά... μην το βάλεις μέσα βρεγμένο.

Το partition με τα 8ΜΒ που σβήνεις το φτιάχνουν τα ΧΡ και μέσω αυτού αποθηκεύονται και τα γράμματα που έχει ο κάθε δίσκος σου μέσα στο λειτουργικό. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει.

Τσέκαρες τις μνήμες σου αν είναι ΟΚ; Χρησιμοποιήσε κάποιο πρόγραμμα να ελέγξεις κατά πόσο είναι ΟΚ. Αν οι μνήμες σου είναι εντάξει πρέπει να αρχίσεις να τσεκαρεις μητρική αν δουλεύει σωστά; Όπως μας τα λες είναι σα να ετοιμάζεται να παραδώσει πνεύμα.

Το partition με τα 8ΜΒ που σβήνεις το φτιάχνουν τα ΧΡ και μέσω αυτού αποθηκεύονται και τα γράμματα που έχει ο κάθε δίσκος σου μέσα στο λειτουργικό. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει.
Σε καμία εγκατάσταση που έχω κάνει (και έχω κάνει πολλές) δεν υπάρχει αυτό που λες. Μάλλον κάνεις κάποιο λάθος.

Σε καμία εγκατάσταση που έχω κάνει (και έχω κάνει πολλές) δεν υπάρχει αυτό που λες. Μάλλον κάνεις κάποιο λάθος.

Υπάρχει αλλά όχι σαν partition αλλά απλώς σαν δεσμευμένος χώρος στον δισκο.

ενοεις οτι δεν υπαρχει αυτο το unpartitioned space η οτι δεν αποθηκευονται εκει τα drive letters των windows αν ειναι το πρωτο μην το πεις παραεξω.....

Φιλικα παντα

post-2868-1442174526,0455_thumb.jpg

Εγκατασταση δοκιμασες σε εναν δισκο μονο?Δοκιμασε να κανεις και σε καποιον αλλον με καινουργια καλωδιοταινια,εχοντας παραλληλα ολους του αλλους δισκους ΜΗ συνδεδεμενους (ουτε την καλωδιοταινια, ουτε τα μολεξ τροφοδοσιας)

ενοεις οτι δεν υπαρχει αυτο το unpartitioned space η οτι δεν αποθηκευονται εκει τα drive letters των windows αν ειναι το πρωτο μην το πεις παραεξω.....

Φιλικα παντα

Από ποιό πρόγραμμα είναι το screenshot ?

Φιλικα παντα

Τον εχω δει και εγω αυτον τον χωρο αλλα ποτε δεν ασχοληθηκα.

Εντοπίζω το πρόβλημα στον σκληρό.

Αφού σιγουρευτείς οτι οι drivers είναι σωστοί, οι καλωδιοτανίες είναι ΟΚ και το CD της εγκατάστασης είναι σε άριστη κατάστασης, τσέκαρε τον σκληρό.

Στην ανάγκη, βάλε τον σε ένα PC φίλου και τσέκαρέ τον για λάθη και bad sectors. Κατά προτίμηση με το Utility της WD.

Btw, όσες φορές έχω κάνει format για να περάσω τα windows, μου εμφανίζει αυτά τα 8mb και σε μένα. Όχι βέβαια σαν δεύτερο κομμάτι σκληρού.

Όσο για τα υπόλοιπα, δοκίμασε όπως σου λένε τα πάντα και μακάρι να βγείς τυχερός. Δέν χρειάζεται να ξεκινήσει έτσι η χρονιά!!!

Συμφωνώ με JimmyFox. Είχα σχεδόν παρόμοια προβλήματα (ΧΩΡΙΣ να φαίνονται bad sectors στον δισκό στο surface test του chkdsk). Άργησα να το αντιληφθώ το τι συμβαίνει λίγο... αλλά... σε έλεγχο με WD tools έβγαλε πρόβλημα στο S.M.A.R.T. & bad sectors....!

Just check the disk man !

Γεια χαρά και πάλι. Συνεχίζω την προσπάθεια. Καταρχάς κάποιες διευκρινήσεις. Εχω εναν sata 120 που είχα τα windows. εκεί έχω αλλα 2 παρτιτιον που δεν θελω να χάσω. Εχω επίσης εναν ide και άλλον ενα sata. Μόλις μπαίνω για εγκατάσταση λοιπόν στο c μπας και φτιάξει μου έβγαζε ότι δεν γινεται,δεν ειναι δίσκος windows format λεει. Βρήκα από φορουμς ότι οταν αποσυνδέεις τον ide κάνει κανονικά install και format!!! Παρατήρησα στον ide οτι εχει πέρα από τα παρτιτιον και εναν χώρο 8mb χύμα. Αυτό αν το κάνεις φορματ τότε λύνεται το πρόβλημα. Anyway αυτό το δοκίμασα στην 100ωστη φορά,δεν μας νοιάζει.

Τις μνήμες τις έχω τεστάρει,δεν φταίνε. Επίσης τα καλώδια ειναι καινούρια αλλά θα τα τσεκάρω. Κάνω συνέχεια chkdsk και μου βγάζει unrecoverable errors. Δοκίμασα να κάνω ινσταλλ σε αλλο σκληρό αλλά εκανε restart crash το pc.. Μήπως χτυπήσαν όλοι οι δίσκοι μαζί; Ελεος.. τι να πω. Θα δοκιμάσω να αποσυνδέσω τους δίσκους εναν εναν και να κάνω φορματ. Επίσης κατέβασα διαγνωστικά για wd αλλά δεν λειτουργούν,δεν εχω ιδέα γιατί.. Θα δοκιμάσω κανα διαγνωστικό της seagate μην τυχών και ειναι εκεί το λειτουργικό μου (ενας δίσκος μου εναι segeate..).

Αναμένω ιδέες κι άλλες!

χιλια ευχαριστώ.. α ρε 2007...

Λοιπόν προς το παρόν με τα πολλά μου δούλεψε το data lifeguard tools για western digital και διάλεξα αμέσως να κάνω copy τα partition που ήθελα οπωσδηποτε να μην χαθούν σε άλλο δίσκο και μέχρι στιγμης τα αντιγράφει.. μακάρι έστω να ασφαλίσω αυτά γιατί φτιάχνω μουσικές και έιχα πολύ υλικό δημιουργίας, ώρες που δεν αναπληρώνονται ,κρίμα.. Μαλλον θα τα γράψει πάντως.

Μετά θα δοκιμάσω να αποσυνδέσω τον δίσκο και να κάνω install windows σε άλλον δίσκο. Αν όλα δουλέψουν ρολόι σημαίνει ότι ειχε χαλάσει ο δίσκος και μόνη ΄λύση θα ειναι να χρησιμοποιήσω την εγγυησή μου και να μου τον αλλάξουν. Ετσι δεν ειναι; Η μήπως μπορώ να τον επιδιορθώσω με μηδενικό φορματ; Ας δούμε πως θα πάει τώρα και βλέπουμε..

Επίσης να ρωτήσω και κάτι αλλο. Μου έχει τύχει μετά από φορματ από μπέρδεμα τα windows να ειναι σε γράμμα D αντί για C και όταν τα αλλάζω να έχω πρόβλημα στα restart. Αν το κάνω από το disk manager των windows Και επιλέξω να ενημερώσει και όλα τα συστήματα για τις αλλαγές γραμμάτων δεν θα έχω πρόβλημα ε;;

Ευχαριστώ παιδιά. Συνεχίζουμε και βλέπουμε!

ΠΟλύ τέλεια κοινότητα πάντως, τόσο καιρό δεν ειχα βρει κάτι αντίστοιχο και έψαχνα διαρκώς σε site εξωτερικού. Θα βοηθώ και εγώ διαρκώς, γνωρίζω μπόλικα. Καλή μας τύχη..

. Αν το κάνω από το disk manager των windows Και επιλέξω να ενημερώσει και όλα τα συστήματα για τις αλλαγές γραμμάτων δεν θα έχω πρόβλημα ε;;

..

Προβλημα θα εχεις μαλλον σιγουρα

Το Boot record (boot.ini) γραφετε στον πρωτο δισκο που βλεπει απο το Boot priority του bios συνηθως περιπλεκεται το θεμα οταν εχεις και sata και IDE δισκους στο μηχανημα μια λυση (μπακαλικη ) που εχω βρει ειναι να τους κανεις ολους σου τους δισκους disable εκτος απο αυτον που θες να φορτωσεις windows και μετα enable.

Τωρα για αυτο που ρωτας επειδη τα windows βλεπουν το δισκο καπως ετσι :

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP

για να ξεκινισει το boot αν δεν ξερεις τι να πειραξεις απο αυτα θα σου προτεινα την λυση με το enable - disable τους δισκους απο το bios

Να πω κι εγώ ένα τρελό που μου συνέβη πρόσφατα και να το τσεκάρεις. Είναι πολύ ακραίο αλλά μου έτυχε.

Παρατηρούσα κάποια προβλήματα στα win και είπα να κάνω ένα sfc /scannow. Αμέσως μετά δεν ξεκίναγε το pc. Δεν έμπαινα win με τίποτα..... Με τα χίλια βάσανα έκανα ένα repair στα χρ και μέσα από safe mode έσωσα κάτι αρχεία που τα χρειαζόμουν επειγόντως.

Να μην τα πολυλογώ, κάνω format στον σκληρό και όταν πήγαινα να εγκαταστήσω τα win μου έδειχνε κάτι μηνύματα του στυλ "δεν γίνεται να αντιγραφεί το τάδε αρχείο" κλπ,κλπ. Εντέλει την λύση την βρήκα όταν πήγα να περάσω τους drivers της audigy, όπου κόλλαγε το cd και δεν ξεκίναγε η εγκατάσταση με τίποτα.(εννοείται μέχρι τώρα είχα τσεκάρει μνήμες,σκληρούς κλπ)

Βάζω λοιπόν μέσα στην τσαντίλα μου το cd της κάρτας στο dvd-rw και τακ!.... κανονικά η εγκατάσταση...

Συμπέρασμα; Τα είχε παίξει το dvd-rom!!!!! Και τράβηξα τα πάνδεινα μέχρι να το καταλάβω....

Είναι βέβαια αρκετά off topic αυτό αλλά έτσι για να δεις ότι μπορεί να γίνει από εκεί που δεν το περιμένεις!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.