anhelito Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2007 Έχω καταλήξει σε ένα usb printer. Δυστυχώς οι ethernet printers είναι τσουχτεροί για μένα.Θέλω να το μοιράσω με το pc του αδερφού μου ο οποίος είναι στο διπλανο δωμάτιο(κάπου 8 μέτρα μακριά) και να μη χρειάζεται να είναι ο δικός μου ανοιχτός. Έχω στήσει δίκτυο μεταξύ μας. Η λύση printer server είναι ακριβή κ δε δουλεύει πάντα, οπότε την αποκλείω.Σκέφτηκα να ρίξω ένα usb καλώδιο από κάθε υπολογιστή το οποίο να καταλήγει στον εκτυπωτή μέσω ενός switch για να πέρνει σήμα ανάλογα με το ποιός τον χρησιμοποιεί. Είδα ότι υπάρχουν τέτοια διακοπτάκια.Το θέμα είναι αν θα δουλέψει ένα καλώδιο 8 μέτρων. Ξέρω ότι ο περιορισμός είναι στα 5 μέτρα. Αλλά το θέμα είναι πώς δε χρειάζεται να στέλνει ρεύμα σε αυτή την απόσταση για να δουλέψει η συσκευή. Οι απώλειες του σήματος λέτε να είναι μεγάλες κ να μη παίξει το εγχείρημα? Ο εκτυπωτής λέτε να πάθει τίποτα που θα αλλάζει το σήμα από τον έναν υπολογιστή στον άλλον?Επίσης θέλω να μου δώσετε πληροφορίες για το πώς να φτιάξω ένα καλώδιο usb 8 μέτρων(τί καλώδιο να ζητήσω).Ευχαριστώ
apotsi Ιανουάριος 2, 2007 #2 Ιανουάριος 2, 2007 Εγώ θα σου πρότεινα να παίξεις με κάτι τέτοιο και να αφήσεις τα USB κατά μέρος. Ή αναγκαστικά μετά με Print Sharing.
anhelito Ιανουάριος 2, 2007 Author #3 Ιανουάριος 2, 2007 θα παίξει σίγουρα? Θα ψάξω για τις συμβατότητες. Η τιμή του είναι ανεκτή αν κ με +50 ευρώ ξεφεύγω από το buget απόκτησης του εκτυπωτή. Πάντως με +20 ευρώ πέρνω το usr 9107 που τα έχει όλα κ γλιτώνω από καλωδιούμπα.Πάντως καλά είναι να αποφύγω τα usb καλώδια γιατί βαριέμαι!
kinq1 Ιανουάριος 2, 2007 #4 Ιανουάριος 2, 2007 Εγώ πάντως έχω έναν εκτυπωτή που έχει δύο θύρες: Παράλληλη και USB. Το PC το έχω συνδεμένω στην παράλληλη και το Mac στη USB. Αν έχει μεγάλη απόσταση μπορείς να τη μοιράσεις με ένα USB hub το οποίο να παίρνει ρεύμα από πρίζα.
anhelito Ιανουάριος 2, 2007 Author #5 Ιανουάριος 2, 2007 δυστυχώς ο εκτυπωτής που θα πάρω έχει μόνο μία usb. Αντί για usb hub αν χρειάστεί θα βάλω repeaters.
KTM Ιανουάριος 2, 2007 #6 Ιανουάριος 2, 2007 Εγω δεν καταλαβα γιατι δεν θες να μοιρασεις την συνδεση στο δικτυο...απλα πραγματα.
ipparxos Ιανουάριος 2, 2007 #7 Ιανουάριος 2, 2007 Πάντως σκέψου και αυτό: http://www.camber.gr/productrec.asp?PUC=4092Δεν ξέρω πόσα χρήματα θες να διαθέσεις. Απλά το αναφέρω γιατί είναι νέο μοντέλο και ίσως δεν το έχεις δει.
apotsi Ιανουάριος 2, 2007 #8 Ιανουάριος 2, 2007 Πάντως σκέψου και αυτό: http://www.camber.gr/productrec.asp?PUC=4092Δεν ξέρω πόσα χρήματα θες να διαθέσεις. Απλά το αναφέρω γιατί είναι νέο μοντέλο και ίσως δεν το έχεις δει.Πολύ καλός για τα λεφτά του. Τον χρησιμοποίησα πρόσφατα και ήταν αστέρι.
anhelito Ιανουάριος 2, 2007 Author #9 Ιανουάριος 2, 2007 ipparxos laser printer θα αγοράσω. Ξέχασα να το διευκρινίσω. Στους λέιζερ τα μοντέλα με ethernet κοστίζουν ρε γμτ. Εκτός από έναν lexmark για τον οποίο δε έχω διαβάσει καλά review. ΚΤΜ σα προσωρινή λύση αυτό θα κάνω. Θα το βάλω στο υπολογιστή μου κ μετά θα τον κάνω share. Απλά θέλω να τυπώνει ο αδερφός μου ανεξάρτητα από εμένα για να μη χρειάζεται να ανοίγει για μια σελίδα εκτύπωσης τον υπολογιστή μου. Χώρια που το βράδυ αν κοιμάμαι θα ξυπνάω!
apotsi Ιανουάριος 2, 2007 #10 Ιανουάριος 2, 2007 Χώρια που το βράδυ αν κοιμάμαι θα ξυπνάω!Πόσες θα είναι πιά οι περιπτώσεις που δεν θα μπορεί η εκτύπωση να περιμένει μέχρι το πρωί...; :046: Πες του να εκτυπώνει στο queue και μόλις τον ανοίγεις εσύ, να εκτυπώνονται οι δουλειές που έχει δώσει.
anhelito Ιανουάριος 2, 2007 Author #11 Ιανουάριος 2, 2007 χαχαχαχαχα! Θα του πώ να περιμένει μέχρι να ξυπνήσω τότε!!! Πάντως ο 6310 είναι ωραίος εκτυπωτής. Έχει τα κερατά του πάνω. Μάλλον θα αγοράσω αυτόν τώρα κ μετά βλέπω για έναν λειζερ. Αν κ ο laser μου έχει γίνει απωθημένο! Θέλω όπωσδήποτε να πάρω για να τυπώνω τα κερατά μου γιατί μέχρι τώρα έχω χαλάσει σε 4 χρόνια 2 inkjet. Δεν αντέχουν πολλές εκτυπώσεις. Πάντως printer server δε θα αγοράσω. Είναι πεταμένα χρήματα. Καλύτερα να βάλω κάτι ακόμα κ να πάρω κάτι άλλο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.